Sağlam Qida
Armudun faydaları və zərərləri
Armud, həm böyüklərin, həm də uşaqların sevərək yediyi meyvələrdən biridir. Armud ağacı 13 metr kimi yüksəkliyə çatdığı üçün dünyadakı ən vacib meyvələrdən biri sayılır. Ləzzəti ilə yanaşı tərkibi də olduqca vacibdir. Bə
Tahının faydaları və zərərləri
Küncütdən hazırlanan və ləzzətli dadı olan tahının tərkibi protein, lif, omega 3, yağ asidi, dəmir və bir çox vitaminlərlə zəngindir. A və C vitaminləri bol olduğundan tez-tez istifadə edilən məhsullar sırasında yer alır
Pendirin yeyilməsi nə üçün vacibdir?
Pendir sağlamlıq üçün faydalı olan qidalardan biridir. Pendirin faydaları nələrdir?. Həzmi asanlışdırır. Güclü kalsium qaynağıdır. Enerji verir. Protein deposudur. Fol turşusu ehtiycını təmin edir. İmmunitet sistemini qoruyur
Mətbəxinizin ən vitaminli qidaları hansılardır?
Sağlam vücuda sahib olmağın əsas sirlərindən biri qəbul edilən vitaminlərdir. Hər yaşda lazımi vitamin qəbulu olunmalıdır. Vitaminlər, tərəvəz, meyvələr, bir çox taxıl qrupunda mövcuddur. Gün ərzində ehtiyac duyulan vitaminlə
Alçanı duzla yemək olarmı?
Alça dadı, faydası ilə seçilən meyvələrdən biridir. Bəs faydaları nələrdir?. Antioksidantlarla zəngindir. Vücudu xəstəliklərə qarşı qoruyur. C vitamini sayəsində immuniteti artırır. Eyni zamanda A, K, B qrupu vitaminlər
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Bananın bilmədiyiniz faydaları
Banan, dünyada ən çox yetişdirilən tropik meyvə hesab edilir. Bəzən şəkər ehtiyacının qarşılanması, bəzən də tox tutması üçün yeyilən banan ən faydalı meyvələrdən biridir. Rahat həzm edilən karbonhidrat tərkibi və yumşa
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Avokadonun faydaları
Elmi adı Persea americano olan avokado ağac meyvəsidir. Qabığı yaşıl, yeyilən qismləri bəyaz və iri çəyirdəklidir. Ləzzətini anlamaq üçün yaxşı yetişməsini gözləmək lazımdır. Alarkən qabığının parlaq, sürüşkən olmasına, əlinizl
Uşağın immunitetini necə gücləndirmək olar?
Uşağın sağlam həyatı üçün xəstəliklərə qarşı immunitet sisteminin güclü olması vacibdir. İlk olaraq immunitet sisteminə təsir edən qida maddələrinin əksikliyində nələr baş verdiyini bilməliyik. A vitamini – Antioksidantları
Çətir pəhrizi ilə artıq çəkidən xilas olun
Yay aylarında bir çox insan çəkisinə diqqət etmədən arzuladıqları kimi yeyir, istirahət edir. Daha sonra isə həmin artıq çəkilər sağlamlıq üçün təhlükəyə çevrilir. Bəs yay ayını özünüzə zəhər etmədən necə ən uyğun çəkid
Qovunun sağlamlığa faydaları
Vitamin və mineral tərkibi ilə zəngin olan meyvə və tərəvəzlər, sağlam qidalanmada insanların ehtiyac duyduqları qida qruplarındandır. Zəngin tərkibi olan qovunun (yemiş) insan sağlamlığı üçün təsiri çoxdur. A, B, C, E,
Darçının bilmədiyiniz faydaları və zərərləri
Bir çox ədviyyatlar kimi darçının da insan sağlamlığı üçün faydaları bitib tükənməzdir. Cinnamomum adı verilən ağacların iç qabıqlarından əldə edilir. Gözəl qoxusunu və dadını verən isə yağıdır. Bu yağda sinnameldehit adlandırıla
Yaşıl çayın faydaları və zərərləri
Yaşıl çay, qara çayla müqayisədə daha faydalı hesab edilir. Tərkibində qara çayla müqayisədə 10 qatdan daha çox C vitamini mövcuddur. Yaşıl çay, qara çaya görə stress azaldıcı və rahatlaşdırıcı təsirə malikdir. Bəs yaşı
Bibərin bilinməyən faydaları
Yeməklərə dad qatan, yay aylarında daha çox yeyilən bibərin sağlamlıq üçün də bir çox faydaları mövcuddur. Bir çox xəstəliklər üçün də mühüm əhəmiyyətə malikdir. Dəmir, maqnezium, kalsium başda olmaq üzrə bir çox minerallarl
Kökəlmək üçün nə etməlisiniz?
Müasir zamanda arıqlamaq kimi düzgün şəkildə kökəlmək də problemə çevrilib. Çəki almamağın fiziki və psixoloji səbəbləri ola bilər. Sağlam formada çəki almaq necə mümkündür?. Bəzi insanlar üçün çəki artırmaq problemdir. İstə
Almanın möcüzəvi faydaları
Alma kifayət qədər faydalı meyvədir. Həm sadə formada yeyilir, həm də şirniyyat hazırlanan zaman istifadə edilir. Həftədə ən az 2 dəfə istifadə edilməlidir. Orta ölçülü alma təxminən 1,5 su stəkanı meyvə şirəsinə bərabərdir
Çəkilmiş meyvə şirələrini içmək olmaz - Həkim
"Çəkilmiş meyvə şirələrini içmək olmaz". "Medicina"ya istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Fuad Məcidovun sözlərinə görə, meyvəni freş halına saldıqda, onun tərkibində yalnız su və şəkər qalır, yəni təmi
Bir yaşadək uşaqlara meyvə şirələri vermək olmaz - Nazirlik
Körpələrin qidalandırması üçün qəbul edilmiş cədvəllərin olmasına baxmayaraq, bu məsələdə hər bir körpəyə fərdi yanaşmaq lazımdır. Elə uşaq var ki, tez-tez yemək istəyir, digəri isə bir dəfəyə çox yeyir və növbəti qiday
Bu giləmeyvə infarkt və iflicin qarşısını alır
Alimlər müəyyən ediblər ki, çiyələk qanda infarkt və insulta səbəb olan yağ yığılmasını azaldır. KONKRET.azxarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bir qrup yapon alimi çiyələyin insan orqanizminə təsiri ilə bağlı araşdırm
Yaşıl çayın gözlənilməz FAYDASI: Peyvənd kimi təsir göstərir
Çayın tərkibində olan xüsusi maddələr - kaxetinlər əvvəllər antioksidant sayılırdı. Ancaq məlum olub ki, əksinə, oksidləşdirici proseslərə kömək edirlər və bununla da orqanizmə onlara müqavimət göstərməyi "öyrədirlər"
Yayın sevimli tərəvəzi barədə bilmədiklərimiz: Həftədə iki dəfədən çox yemək zəhərləyir - FOTO
Yayın ən sevimli tərəvəzlərindən olan badımcan faydalı vitamin və minerallarla zəngin tərəvəzdir. Onun tərkibində "B1", "B6", "K" və "C" vitaminləri, həmçinin kalium, maqnezium, mi
Səhərlər bu qidaları yeməyin
Dietoloqlar sağlamlığa zərərli olan məşhur və asan hazırlanan səhər yeməyini açıqlayıblar. . -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, şəkər, bal, şokolad və dadlandırıcı qidalarda karbohidratlar yüksəkdir. B
50 yaşdan sonra necə qidalanmaq lazımdır?
Dietoloq Yelena Sviridova 50 yaşdan sonra sağlamlığı qoruyan pəhrizi açıqlayıb. -a istinadən xəbər verir ki, dietoloq bildirir ki, orta yaşlarda pəhrizdə zülalın miqdarını artırmaq lazımdır. . Onun sözlərinə görə, bu, əzələləri