Sağlam Qida

Xəstəliklərin qənimi - İtburnu bəhməzinin faydaları nələrdir?

İtburnu bitkisi insan sağlamlığı üçün olduqca vacib və əhəmiyyətli bitkidir. Bu barədə öncəki məqaləmizdə bəhs etmişdik. xəbər verir ki, itburnu çayı, bitkisi faydalı olduğu kimi, bəhməzinin də yararları olduqca mühümdür

Xərçəng riskini aşağı salır - Kökün faydaları

Kök özünəməxsus dad və qoxuya sahibdir. Rəng cəhətdən bir neçə növü var. Faydaları isə hər rəngində olduqca yüksəkdir. Kökün, 85%-i sudan, 10 %-lik hisəsi lif və şəkərdən, qalan qismi az miqdarda yağ, protein, vitamin v

Yorğun düşən vücudu necə bərpa edək?

Gərgin iş rejimi, xəstəliklər, yanlış qidalanma və s. Bütün bu faktorlar vücudun yorğun düşməsinə gətirib çıxarır. Hətta bu ötəri və xroniki hal ala bilər. Bu səbəbdən zəif, yorğun düşən vücudun öz-özünə keçməsini gözləmə

Tahının (küncüt yağı) faydaları nələrdir?

Qış aylarının gəlməsiylə birlikdə adını tez-tez eşitməyə başladığınız, vücudu xəstəliklərə qarşı qoruduğuna inanılan qarışımlardan biri tahın bəhməzidir. Bəs tahın (küncüt yağı) bəhməzinin faydaları nələrdir?. təqdim edir:

Artıq tullamağa ehtiyac yoxdur - Qatıq suyunun faydaları

Qatığın insan orqanizmi üçün bir çox faydaları mövcuddur. Əksər zaman isə qatığın üzərinə toplaşan artıq suları isə atırıq. Mütəxəssislər isə atılan suyun əslində olduqca faydalı olduğunu dilə gətirirlər. xəbər verir ki

Göbələk yemək faydalıdır ya zərərli?

Göbələk, təbiətdə çöllərdə, meşələrdə, qayalıq məkanlarda yetişə bilər. Göbələyin içərisində birdən çox vitamin vardır. Kalsium, potassium, fosfor və bakır mineralları da mövcuddur. Dünyada bir milyondan çox fərqli göbələ

Bağırsağı düzəldir, xəstəliklə mübarizə aparır - Acikanın insan sağlamlığına inanılmaz təsirləri

Hər yeyilən qidanın insan orqanizmi üçün pis və ya yaxşı təsirləri mövcuddur. Acika bir çox süfrələrdə ləzzətlə istifadə edilən ara yemək hesab olunur. xəbər verir ki, acika, sağlamlıq üçün olduqca mühüm təsirə malikdir

Yediyimiz ətin faydaları və zərərləri

Ölkəmizdə hazırlanan yeməklər zamanı ən çox seçilən qırmızı ət növləri adətən dana və qoyun ətidir. Qırmızı ətdən hazırlanan yeməklər zamanı, heyvanın hansı hissəsinin bişiriləcəyi də vacibdir. Çünki ətin daha sərt, yumşaq

Qaraciyəri bərpa edən və qoruyan məhsullar

Xolesterin və protein istehsalı mövzusunda vacib rolları olan, vitamin və mineral toplama, toksinlərin parçalanmasına kömək olmaq kimi vücudda həyati funksiyaları olan qaraciyərin sağlamlığını qorumaq, ümumi sağlamlığınız

Mərciməyin faydaları və zərərləri

Mərcimək, müxtəlif rənglərdə və ölçülərdə olur və tarixin ən qədim qidaları arasında yer alır. Qara, qəhvərəngli, qırmızı və yaşıl rənglərdə kiçik yumru formada olurlar. Veqan yeməklərin hazırlanmasında əsas məhsul hesa

Çoxlarının müraciət etdiyi Propolisi əslində istifadə etmək olarmı?

Propolis, arıların yarpaq tökən ağacların tumurcuqlarından və qabıqlarından topladığı, balmumu polen və tüpürcək ifrazatları ilə zənginləşdirdikləri bir maddədir. Arılar propolisi pətəkləri dezinfeksiya etmək, tikinti material

Xəstəliklərdən sağaldan şəfalı bitkiləri nə qədər tanıyırıq?

Təbii məhsulların artıq çətin tapıldığı və çox dəyərli olduğu zamanda yaşayırıq. Çünki tərkibi dəyişən qidalar sağlamlıq cəhətdən bir çox problemə zəmin yaradır. Bəs hansı şəfalı bitkiləri tanıyırıq və nə qədər məlumatlıyıq?

Orqanizminizi gəncləşdirin - Bu qidalar vücudu yeniləyir

Soyuq fəsillərdə xəstə olan zaman dərhal dərmanlara müraciət edirik, ancaq şəfalı tərəvəz və meyvələrdən bol istifadə etmək bu mövzuda vacibdir. Bəs immunitetimizi hansı qidalarla üst səviyyəyə çıxara bilərik? . təqdim edir:

Arıqlamaq artıq daha asan - Bu qidalar həm tox tutur həm bel incəldir

Doğru çəki aralığını tapmaq bir çoxları üçün çətin prosesdir. Ancaq bəzi üsullara riayət etdikdə çəki atmaq o qədər də çətin olmur. Xarici diyetoloq Kelsey Kunik, çəki itirmək üçün əslində bir neçə qidanın həm ləzzətli hə

İstifadə etmədiyinizə peşman olacaqsınız - Əncir yarpağının faydaları nələrdir?

Əncir faydalı və olduqca dadlı meyvələrdən biridir. Bununla yanaşı insan sağlamlığı üçün olduqca vacib rola malikdir. Bəs yarpaqları?. Yarpağın faydalarını biləndən sonra ən az meyvə qədər yararlı olduğundan xeberdar olacaqsınız

Avokadonun faydaları və zərərləri

Meksikada yetişən olduqca geniş yayılan avokadonun tərəvəz və ya meyvə olduğu barədə mübahisə edilən vəziyyətdir. məlumat verir ki, avokado, xarici qabıqlı və tək çəyirdəkli və yaşıl rəngdə olan meyvədir. məlumat verir ki

Gavalının faydaları və zərərləri

Rəngi, dadı, sağlamlığa faydaları olan meyvələrdən biri gavalıdır. İmmunitet sistemindən ürəyə qədər bir çox problemin həllində gavalının rolu vardır. Gavalının faydaları nələrdir?. məlumat verir ki, yüksək C vitamini terkib

Böyürtkənin faydaları nələrdir?

Böyürtkən təbiətin şəfalı möcüzələrindən biridir. Uşaqdan böyüyə hər kəsin sevərək yediyi giləmeyvənin faydaları nələrdir?. məlumat verir ki, bu giləmeyvə zəngin antioksidantdır. Bunun sayəsində ən çox faydalarından bir

İmmuniteti gücləndirir, antioksidantdır - Moruğun faydaları nələrdir?

Yaz aylarının və payızın rəngli gözəlliklərindən olan moruq, təbiətin bizə təqdim etdiyi ləzzətli daddır. Moruq növlərinin arasında qırmızı moruq, böyürtkən, sarı rəngli moruq belə daxildir. Tərkibi A, C, E vitaminləri v

Reyhanın yarpağı ya şərbəti... - Faydaları nələrdir?

Təbiətin möcüzəvi şəfalı bitkiləi çoxdur. Təbiətdə özlüyündən yetişən bir çox bitkini yeməklərinizdə, süfrənizdə rahatlıqla istifadə edə bilərsiniz. Şəfa qaynaqlarından biri reyhan bitkisidir. Reyhan bitkisinin faydalar

Azı da çoxu da zərərlidir – Duzdan necə istifadə etməli?

Duz, kimyəvi olaraq sodium və xlor elementlərinin bir araya gələrək yaratdığı birləşmədir. Bu mənada, duz vücudun başlıca sodium qaynağıdır. Vücudda mövcud olan bütün hüceyrələr, hüceyrə xarici ortam ilə daxili ortam arasınd

Soğan, sarımsaq bu şəxslər üçün təhlükə mənbəyidir

Soğan və sarımsaq təbiətin bizə bəxş etdiyi təbii nemətdir. Hər ikisi gündəlik qidalanma zamanı mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Çünki soğan və sarımsaq təbii antioksidantdırlar. Bu məhsullar orqanizmi faydali mikroelementləri

Yeyilməyən çəyirdəyi meyvəsindən daha faydalıdır

Əvvəllərlə müqayisədə artıq orqanizm üçün faydalı olan üzüm meyvəsini hər mövsümdə tapa bilərik. məlumat verir ki, aparılan son araşdırmalara görə, üzümün çəyirdəyi ən az meyvəsi qədər olduqca faydalıdır. Bu səbəbdən üzüm

Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?

Bir çox insanın ortaq problemi arıqlaya bilməməkdir. Fərq edilmədən alınan çəkiləri insanlar qısa müddətdə verməyə çalışırlar. Bu isə bir sıra problemlərə yol açır. Bunun isə ən böyük qaynağı edilən yanlış qidalanma seçimidir


Sağlam Qida , Sağlam Qida 2025, Sağlam Qida bu gün xeberleri oxumaq üçün DOKTORINFO.AZ saytinda oxuyun.

masaj yuxuda goz hekimi tecili yardim dis agrisi cinsi xestelikler