Sağlam Qida

Avokadonun faydaları və zərərləri

Meksikada yetişən olduqca geniş yayılan avokadonun tərəvəz və ya meyvə olduğu barədə mübahisə edilən vəziyyətdir. məlumat verir ki, avokado, xarici qabıqlı və tək çəyirdəkli və yaşıl rəngdə olan meyvədir. məlumat verir ki

Gavalının faydaları və zərərləri

Rəngi, dadı, sağlamlığa faydaları olan meyvələrdən biri gavalıdır. İmmunitet sistemindən ürəyə qədər bir çox problemin həllində gavalının rolu vardır. Gavalının faydaları nələrdir?. məlumat verir ki, yüksək C vitamini terkib

Böyürtkənin faydaları nələrdir?

Böyürtkən təbiətin şəfalı möcüzələrindən biridir. Uşaqdan böyüyə hər kəsin sevərək yediyi giləmeyvənin faydaları nələrdir?. məlumat verir ki, bu giləmeyvə zəngin antioksidantdır. Bunun sayəsində ən çox faydalarından bir

İmmuniteti gücləndirir, antioksidantdır - Moruğun faydaları nələrdir?

Yaz aylarının və payızın rəngli gözəlliklərindən olan moruq, təbiətin bizə təqdim etdiyi ləzzətli daddır. Moruq növlərinin arasında qırmızı moruq, böyürtkən, sarı rəngli moruq belə daxildir. Tərkibi A, C, E vitaminləri v

Daha şəfalı ancaq bahalı qida... "Pekan qozu"nun adi qozdan fərqi nədir?

Təbiətin möcüzələrini saymaqla bitməz. Onlardan biri şəfalı xüsusiyyətlərə sahib olan ağacda yetişən pekan(Yapon) qozudur. Dünyada "Pekan" olaraq bilinən bu bitki növünün veteni Amerikadır. Sərt qabıqlı meyvə ola

Reyhanın yarpağı ya şərbəti... - Faydaları nələrdir?

Təbiətin möcüzəvi şəfalı bitkiləi çoxdur. Təbiətdə özlüyündən yetişən bir çox bitkini yeməklərinizdə, süfrənizdə rahatlıqla istifadə edə bilərsiniz. Şəfa qaynaqlarından biri reyhan bitkisidir. Reyhan bitkisinin faydalar

Azı da çoxu da zərərlidir – Duzdan necə istifadə etməli?

Duz, kimyəvi olaraq sodium və xlor elementlərinin bir araya gələrək yaratdığı birləşmədir. Bu mənada, duz vücudun başlıca sodium qaynağıdır. Vücudda mövcud olan bütün hüceyrələr, hüceyrə xarici ortam ilə daxili ortam arasınd

Soğan, sarımsaq bu şəxslər üçün təhlükə mənbəyidir

Soğan və sarımsaq təbiətin bizə bəxş etdiyi təbii nemətdir. Hər ikisi gündəlik qidalanma zamanı mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Çünki soğan və sarımsaq təbii antioksidantdırlar. Bu məhsullar orqanizmi faydali mikroelementləri

Çuğundurun faydaları və zərərləri

Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız

Yeyilməyən çəyirdəyi meyvəsindən daha faydalıdır

Əvvəllərlə müqayisədə artıq orqanizm üçün faydalı olan üzüm meyvəsini hər mövsümdə tapa bilərik. məlumat verir ki, aparılan son araşdırmalara görə, üzümün çəyirdəyi ən az meyvəsi qədər olduqca faydalıdır. Bu səbəbdən üzüm

Cəfərinin faydaları nələrdir?

Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla

Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?

Bir çox insanın ortaq problemi arıqlaya bilməməkdir. Fərq edilmədən alınan çəkiləri insanlar qısa müddətdə verməyə çalışırlar. Bu isə bir sıra problemlərə yol açır. Bunun isə ən böyük qaynağı edilən yanlış qidalanma seçimidir

Gərgin iş həyatında düzgün qidalanmağın yolları

İş həyatı hər kəs üçün eyni saatda başlayıb eyni saatda bitmədiyi kimi çətinliyi də fərqli dəyərləndirilir. Gərgin iş həyatı fiziki yorğunluqla bərabər, sağlamlığa da mənfi təsir göstərə bilir. Bəs stresli iş həyatının sağlamlığımız

Şokoladın zərərləri

Şokolad ən çox sevilən, yeyilən zaman xoşbəxt edən qidalardan biridir. Xüsusilə qadınların daha çox sevdiyi şokoladın bir çox faydası ilə yanaşı zərərləri də mövcuddur. Şokoladın zərərləri iki qrupa bölünür. Birinci qrup

Qlutatyon nə üçün əhəmiyyətlidir?

Qlutatyon, vücuddakı hər hüceyrədə təbii olaraq mövcud olan antioksidant maddədir. Mərkəzi sinir sistemində qaraciyər və sinir hüceyrələri tərəfindən istehsal olunur. Qlisin, L-sistein və L-qlutamat kimi 3 təməl amino asittə

Kahı nə üçün çox yeyilməlidir?

Salatlara dad verən kahı, bol sulu tərkibi ilə həm kalorisi aşağı, həm də qidalandırıcı tərəvəzdir. Növləri ilə salatlarda bol formada istifadə edilir. Kahı qida dəyəri cəhətdən olduqca zəngindir. 100 qram çiy kahıda bunla

Limon suyu və yumurtanın möcüzəvi təsiri - Mütləq sınayın

Qida rasionunda faydalı olan yumurta və limon sağlamlıq problemlərinin həllində əvəzolunmazdır. -a istinadən bildirir ki, bu iki məhsul birləşdikdə isə bədəndən toksinləri çıxarmağa kömək edir.  Bildirilir ki, limon suyun

Balıq yeməyin faydaları

Balığın çox faydalı olduğu hər kəs tərəfindən bilinir. İçərisində yüksək miqdarda protein mövcuddur. Aparılan araşdırmalara görə, həftədə 2 gün balıq istifadə etmək insan sağlamlığı cəhətdən yararlıdır. Yaş irəlilədikcə görülm

Qatığın faydaları və zərərləri

Qatıq, vitamin və minerallarla zəngin tərkibi və ləzzəti ilə sevilən qidadır. Protein tərkibli yüksək qidadır. Əlavə qidaya başlayan körpələrə də verilir. Zəngin kalsium tərkibi olan qatığın içərisində potassium, kalsium

Bu qidalar stresə son qoyur

Stressin aradan qaldırılması fiziki və zehni sağlamlığın qorunmasının vacib aspektidir. Stress orqanizmimizə təsir edərək yuxusuzluq, baş ağrıları, mədə və ürək problemlərinə, emosional vəziyyətimizə mənfi təsir edərək, narahatlı

Beyin sağlamlığını necə qorumalı?

Qidalanma, ana qarnından yaşlılığa qədər həyatın hər dövründə böyük əhəmiyyət kəsb edir. Xəstəliklərin qarşısının alınması, müalicəsi, yaşayış keyfiyyətinin artırılmasının yolu düzgün qidalanmaqdan keçir. Yanlış qidalanm

Soğanın faydaları nələrdir?

Soğan uzun illərdir insanlar tərəfindən istifadə edilir. Güclü antioksidantdır. Tərkibində bir çox vitamin və minerallar da var. Faydaları nələrdir?. Həzm sistemini gücləndirir. Xərçəng kimi xəstəliklərə qarşı qoruyucudur

Zəncəfilin faydaları və zərərləri

Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir

Çiy fındığın faydaları

Çiy fındıq deyilən zaman ağıla qovrulmamış təbii halı ilə olan fındıq gəlir. Çiy fındıq vitamin və mineral baxımından olduqca zəngin qidadır. Tərkibində təbii, keyfiyyətli yağlar vardır. Həm sağlamlığa faydaları çoxdur, hə


Sağlam Qida , Sağlam Qida 2024, Sağlam Qida bu gün xeberleri oxumaq üçün DOKTORINFO.AZ saytinda oxuyun.

qarin agrisi goz hekimi sekis tecili yardim
doktorinfo