Reyhanın yarpağı ya şərbəti... - Faydaları nələrdir?
Təbiətin möcüzəvi şəfalı bitkiləi çoxdur. Təbiətdə özlüyündən yetişən bir çox bitkini yeməklərinizdə, süfrənizdə rahatlıqla istifadə edə bilərsiniz. Şəfa qaynaqlarından biri reyhan bitkisidir.
Reyhan bitkisinin faydaları nələrdir?
Doktorinfo.az məlumat verir ki, gözəl qoxusu ilə diqqət çəkər. Tərkibində çox miqdarda antioksidant mövcuddur.
İmmunitet sistemini gücləndirir
Xəstəliklərə qarşı vücud gücünü artırır
Mənfi xolesterini aşağı salır
Ürək üçün faydalıdır
Mədə asidini tənzimləyir
Həzmsizlik kimi problemlərin həllinə kömək edir
Ödəm atıcıdır
Baş ağrısı üçün faydalıdır
Öskürəyə yaxşı təsir göstərir
Dəri baxımı üçün qaynadılıb suyu tonik olaraq istifadə edə bilərsiniz.
Reyhan şərbətinin faydaları nələrdir?
Qansızlıq və aşağı qan şəkərinin yol açdığı baş gicəllənməsinə qarşı effektli təsirə malikdir
Ağız yaralarını sağaldan şəfalı təsiri mövcuddur.
Yağ əridici xüsusiyyəti vardır. Arıqlamağa kömək edir.
Bağırsaq qazına yaxşı təsir göstərir
Öskürəyin müalicəsində istifadə edilir
Stresdən xilas olmağınıza kömək edir
Bəs reyhan çayının faydaları nələrdir?
Ödəm atır
Mədə və bağırsaq şişkinlikləri üçün müalicəvi effektə sahibdir.
Tənəffüs yollarını rahatladır
Xərçəngə qarşı qoruyur
Dərini gözəlləşdirir
Ağız qoxusuna müsbət təsir göstərir
Reyhanın qurusundan da istifadə edilir.
Bəs necə qurudulur?
Ömrü uzun deyildir. Bu səbəbdən qış aylarında bu bitkini istifadə etmək istəyirsinizsə quru versiyasından da istifadə etmək tövsiyə edilir. Qurutmadan öncə yaxşıca yuyun. Suyunu yaxşı süzdükdən sonra qalın saplaqlarını ayırın və sonra geriyə qalan hissələrini düz bir zəminə yaydığınız bir kağıza dağıdın. İsti, aydınlıq, küləksiz, nəmsiz yerdə qurudun. Yaxşı quruduqdan sonra əlinizlə ovalayaraq toz halına gətirə bilərsiniz.
DOKTORINFO.AZ Zəncəfilin faydaları və zərərləri
Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Badamın faydaları
Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara
Çobanyastığı çayının faydaları
Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər
Əncir qurusunun faydaları və zərərləri
Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad
Nanənin faydaları
Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər
Ana südünün faydaları
Saymaqla bitməyəcək qədər faydası olan ana südü, həm pul tələb etməyən, həm də hər zaman yeni və ideal istilikdə olan qidadır. xəbər verir ki, həkimlər ilk 6 ayda sadəcə ana südü ilə qidalanmağın, süd verməyin 2 yaşa qədə
Qan artıran qidalar
Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss