Reyhanın yarpağı ya şərbəti... - Faydaları nələrdir?
Təbiətin möcüzəvi şəfalı bitkiləi çoxdur. Təbiətdə özlüyündən yetişən bir çox bitkini yeməklərinizdə, süfrənizdə rahatlıqla istifadə edə bilərsiniz. Şəfa qaynaqlarından biri reyhan bitkisidir.
Reyhan bitkisinin faydaları nələrdir?
Doktorinfo.az məlumat verir ki, gözəl qoxusu ilə diqqət çəkər. Tərkibində çox miqdarda antioksidant mövcuddur.
İmmunitet sistemini gücləndirir
Xəstəliklərə qarşı vücud gücünü artırır
Mənfi xolesterini aşağı salır
Ürək üçün faydalıdır
Mədə asidini tənzimləyir
Həzmsizlik kimi problemlərin həllinə kömək edir
Ödəm atıcıdır
Baş ağrısı üçün faydalıdır
Öskürəyə yaxşı təsir göstərir
Dəri baxımı üçün qaynadılıb suyu tonik olaraq istifadə edə bilərsiniz.
Reyhan şərbətinin faydaları nələrdir?
Qansızlıq və aşağı qan şəkərinin yol açdığı baş gicəllənməsinə qarşı effektli təsirə malikdir
Ağız yaralarını sağaldan şəfalı təsiri mövcuddur.
Yağ əridici xüsusiyyəti vardır. Arıqlamağa kömək edir.
Bağırsaq qazına yaxşı təsir göstərir
Öskürəyin müalicəsində istifadə edilir
Stresdən xilas olmağınıza kömək edir
Bəs reyhan çayının faydaları nələrdir?
Ödəm atır
Mədə və bağırsaq şişkinlikləri üçün müalicəvi effektə sahibdir.
Tənəffüs yollarını rahatladır
Xərçəngə qarşı qoruyur
Dərini gözəlləşdirir
Ağız qoxusuna müsbət təsir göstərir
Reyhanın qurusundan da istifadə edilir.
Bəs necə qurudulur?
Ömrü uzun deyildir. Bu səbəbdən qış aylarında bu bitkini istifadə etmək istəyirsinizsə quru versiyasından da istifadə etmək tövsiyə edilir. Qurutmadan öncə yaxşıca yuyun. Suyunu yaxşı süzdükdən sonra qalın saplaqlarını ayırın və sonra geriyə qalan hissələrini düz bir zəminə yaydığınız bir kağıza dağıdın. İsti, aydınlıq, küləksiz, nəmsiz yerdə qurudun. Yaxşı quruduqdan sonra əlinizlə ovalayaraq toz halına gətirə bilərsiniz.
DOKTORINFO.AZ Portağal və qabığının faydaları
Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə
İtburnunun faydaları və zərərləri
İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd
Nar qabığının faydaları
Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv
E vitamininin faydaları
E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu
Yer fıstığı faydaları
Antioksidant olan fıstığı bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. xəbər verir ki, zəngin qida dəyəri sayəsində sağlamlığa bir çox faydası mövcuddur. Bes yer fistiginin faydalari nelerdir?. Yaxşı xolesterin səviyyəsin
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?
Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək