Reyhanın yarpağı ya şərbəti... - Faydaları nələrdir?
Təbiətin möcüzəvi şəfalı bitkiləi çoxdur. Təbiətdə özlüyündən yetişən bir çox bitkini yeməklərinizdə, süfrənizdə rahatlıqla istifadə edə bilərsiniz. Şəfa qaynaqlarından biri reyhan bitkisidir.
Reyhan bitkisinin faydaları nələrdir?
Doktorinfo.az məlumat verir ki, gözəl qoxusu ilə diqqət çəkər. Tərkibində çox miqdarda antioksidant mövcuddur.
İmmunitet sistemini gücləndirir
Xəstəliklərə qarşı vücud gücünü artırır
Mənfi xolesterini aşağı salır
Ürək üçün faydalıdır
Mədə asidini tənzimləyir
Həzmsizlik kimi problemlərin həllinə kömək edir
Ödəm atıcıdır
Baş ağrısı üçün faydalıdır
Öskürəyə yaxşı təsir göstərir
Dəri baxımı üçün qaynadılıb suyu tonik olaraq istifadə edə bilərsiniz.
Reyhan şərbətinin faydaları nələrdir?
Qansızlıq və aşağı qan şəkərinin yol açdığı baş gicəllənməsinə qarşı effektli təsirə malikdir
Ağız yaralarını sağaldan şəfalı təsiri mövcuddur.
Yağ əridici xüsusiyyəti vardır. Arıqlamağa kömək edir.
Bağırsaq qazına yaxşı təsir göstərir
Öskürəyin müalicəsində istifadə edilir
Stresdən xilas olmağınıza kömək edir
Bəs reyhan çayının faydaları nələrdir?
Ödəm atır
Mədə və bağırsaq şişkinlikləri üçün müalicəvi effektə sahibdir.
Tənəffüs yollarını rahatladır
Xərçəngə qarşı qoruyur
Dərini gözəlləşdirir
Ağız qoxusuna müsbət təsir göstərir
Reyhanın qurusundan da istifadə edilir.
Bəs necə qurudulur?
Ömrü uzun deyildir. Bu səbəbdən qış aylarında bu bitkini istifadə etmək istəyirsinizsə quru versiyasından da istifadə etmək tövsiyə edilir. Qurutmadan öncə yaxşıca yuyun. Suyunu yaxşı süzdükdən sonra qalın saplaqlarını ayırın və sonra geriyə qalan hissələrini düz bir zəminə yaydığınız bir kağıza dağıdın. İsti, aydınlıq, küləksiz, nəmsiz yerdə qurudun. Yaxşı quruduqdan sonra əlinizlə ovalayaraq toz halına gətirə bilərsiniz.
DOKTORINFO.AZ Nanənin faydaları
Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər
Kivinin faydaları və zərərləri
Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind
Laktozasız südün faydaları
Süd və süd məhsullarının sağlam qidalanma adına önəmli olduğu qeyd edilir, ancaq laktoza intoleransı, süd və süd məhsullarına qarşı allergiyası olanlar heyvan mənşəli südlər istifadə etmirlər. Laktozasız süd nədir?. Digə
Feyxoanın faydaları
Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril
Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar
Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə
Zəncəfilin faydaları və zərərləri
Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Qan artıran qidalar
Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama
Çobanyastığı çayının faydaları
Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu