Xiyarın faydaları
Xiyar, insan orqanizmi üçün əhəmiyyətli tərəvəzlərdən biridir. Xiyarın tərkibində insan vücudu üçün vacib olan 95% su mövcuddur.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, xiyarı davamlı yemək böyrək daşlarının yaranmasının qarşısını da alır. Xiyar suyu qanda olan xolesterinin səviyyəsini aşağı salır.
Tərkibində C, E, B1, B2, A kimi vitaminlər mövcuddur. Həmçinin xlor, sirkonium, kalium, fosfor, fol turşuları, nişasta ilə də zəngindir.
Xiyarın faydaları nələrdir?
Ürək funksiyalarını normal yerinə yetirməsinə dəstək olur
Sakitləşdirici xüsusiyyəti vardır
Qan təzyiqini aşağı salır
Vücudda toplanan zərərli maddələrin xaric olmasına kömək edir.
Yorğunluğu aradan götürür
Bədənin su ehtiyacını təmin edir
Dərini nəmli saxlayır
Sidikqovucudur
Maddələr mübadiləsini tənzimləyir.
Həzm prosesini yaxşılaşdırır
Saç dırnaq problemi üçün effektlidir.
Qeyd edək ki, xiyar alarkən ölçüsü kiçik, rəngi tünd yaşıl olmalıdır. Həmçinin mədə xorası və mədə turşuluğu çox olanlar xiyardan məhdudiyyətlə istifadə etməlidirlər.
Aparılan araşdırmalara görə, xiyar iltihabəleyhinə, antioksidant, xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Xiyar qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salır.
Xiyar asan mənimsənilən yodla zəngindir. Yod qalxanvari vəzinin normal fəaliyyəti üçün ən vacib mineraldır.
DOKTORINFO.AZ Qırmızı soğanın faydaları
Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss
Çuğundurun faydaları və zərərləri
Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir
Portağal və qabığının faydaları
Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə
Qan artıran qidalar
Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan