Portağal və qabığının faydaları

Portağal və qabığının faydalarıPortağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır.

Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, tərkibində olan yüksək miqdarda C vitamini, potassium, fol turşusu, sitrat ilə hüceyrələrin zərər görməsinin qarşısını alır, sərbəst radikallarla mübarizə aparır, immunitet sistemini gücləndirir və qoruyur.
Qidalanma cəhətdən çox faydalıdır.

Faydalarini teqdim edirik:

C vitamini baxımından zəngindir

Qış xəstəliklərinə qarşı qoruyur

Güclü antioksidantdır

İmmunitet sistemini gücləndirir

Həzmi tənzimləyir

Ürək sağlamlığını qoruyur

Dərini qoruyur
Portağal və qabığının faydalarıHüceyrələri qoruyur

Xərçənglə mübarizə aparır

Qan təzyiqini tənzimləyir

Altsheymer xəstəliyinə qarşı effektlidir

Böyrək daşının yaranmasının qarşısını alır

Dəri qocalmasını gecikdirir

Yağ əritməyi sürətləndirir

İltihab yaranmasını azaldır.

Bəs kimlərə protağal yemək tövsiyə edilmir?

Bəzi xəstəliklərdə istifadə zamanı diqqətli olmaq lazımdır. Həzm sistemində problem olan şəxslər, şəkər xəstələri, qanı duruldan, təzyiq, xolesterin dərmanlarından istifadə edənlər bu meyvəni yeyərkən və ya suyunu içərkən ehtiyyatlı olmalıdırlar.

Həmçinin allergik təsir verə biləcək meyvə olduğundan allergiyalı insanların çox yeməsi tövsiyə edilmir.

Mədə problemi yaşayanların da çox istifadə etmələri məsləhət deyil. Çünki bu zaman mədə yanması, şişkinlik, qaz kimi əlavə əks təsirlərə yol aça bilər.

Qeyd edək ki, böyrək problemi olan insanlar üçün portağal yemək tövsiyə edilmir. Portağal çox faydalı məhsul olsa da, tərkibində böyük miqdarda kalium olduğu üçün böyrək problemi olan şəxslər bundan çox ehtiyatla istifadə etməlidirlər.

Belə ki, qanda kaliumun səviyyəsinə nəzarət böyrəklərin əsas funksiyasıdır. Böyrəklər zəifləyirsə və insan kaliumla zəngin qidalar qəbul edərsə, o zaman orqanizmi həddindən artıq yükləyə bilər. Bu səbəbdən də böyrək problemi olanlara bu meyvələrin istehlakını minimuma endirməyi məsləhət görürəm.

C vitamin baxımından güclü təsirə malik olan meyvə qış xəstəliklərinə qarşı qoruyucu effektə sahibdir. Meyvənin özü qədər qabığı da faydalıdır.
Portağal və qabığının faydalarıPortağal qabığının faydaları:

Dəri sağlamlığını qoruyur

Dişləri ağardır

Hüceyrələri yeniləyir

Bağırsaqların fəaliyyətinə kömək edir

Yüksək xolesterini aşağı salır

Gözəl qoxusu ilə məkanda mövcud olan pis qoxuları aradan qaldırır

Saç köklərinə faydalıdır

Mikrobları yox edir

Maddələr mübadiləsini sürətləndirir.
Portağal və qabığının faydalarıPortağal suyunun faydası nədir?

Dəmir əksikliyi mövcud olan şəxslərdə dəmir qaynağı tərkibli qidalarla birlikdə istifadə edildiyi zaman qanazlığının müalicəsinə təkan verir. 1 stəkan portağal şirəsi ehtiyac olan gündəlik C vitaminini təmin edir.

Bununla yanaşı:

İshal, qəbizlik problemləri zamanı təsirlidir
Portağal və qabığının faydalarıDiabetin təsirini azaldır

Böyrək daşının yaranmasının qarşısını alır

Saç diblərini qidalandırır.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 16 oktyabr 2024

Oxşar xəbərlər

Kompüter arxasında çalışanlar nece qidalanmalıdırlar?

Hazırda kompüterlə iş yetəri qədərdir. Ancaq kompüterin insan sağlamlığına eləcə də gözlərə və beyinə zərəri olduqca çoxdur. xəbər verir ki, kompüterlə işləmək beyin fəaliyyətini artıran işlərdən hesab edilir. Az məluma

Laktozasız südün faydaları

Süd və süd məhsullarının sağlam qidalanma adına önəmli olduğu qeyd edilir, ancaq laktoza intoleransı, süd və süd məhsullarına qarşı allergiyası olanlar heyvan mənşəli südlər istifadə etmirlər. Laktozasız süd nədir?. Digə

Nanənin faydaları

Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər

Nar çiçəyinin faydaları

Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid

Nar qabığının faydaları

Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv

Tut qurusunun faydaları və zərərləri

Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı

E vitamininin faydaları

E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu

Çobanyastığı çayının faydaları

Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər

Soğan suyunun faydaları və zərərləri

Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar


masaj yuxuda goz hekimi babasil mualicesi bogaz agrisi sekis
masaj
is elanlari