Mixəyin faydaları və zərərləri
Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxusu ilə də qida və içkilərdə də istifadə edilən ədviyyatdır. Qüvvətli antioksidant olan mixək, arıqlamaq üçün də istifadə edilir.
Mixeyin faydalari nelerdir?
Qeyd edək ki, alternativ tibb üçün istifadə edilir.
Hüceyrələri yeniləyir və dərinin daha gənc, sağlam görünməsini təmin edir
Bakteriyaları sidik yolu ilə xaric edir
Sümüklərin güclənməsinə kömək edir
Diş xəstəlikləri zamanı effektlidir
Cinsi gücü artırır
Yaddaşı gücləndirir
İshal və qəbizlik kimi xəstəliklərin yaxşılaşmasını təmin edir
Ağız qoxusunu aradan qaldırır
Mədə bulantısı və qusma hissi zamanı faydalıdır
Üst tənəffüs yolu infeksiyalarının aparılmasında effektlidir
Sızanaq kimi problemlərin qarşısını alır.
Mixəyin zərərləri nələrdir?
Həddindən çox istifadə edildiyi zaman əks təsirləri yaranır. Xüsusilə çox istifadə zamanı mədəyə zərər verir. Bu problemin yaranmaması üçün həddində istifadəsi tövsiyədir.
Mixək necə istifadə edilir?
Bir çox fərqli formada istifadə edilir. Yeməklərdə ədviyyat olaraq istifadə edilir. Suplara, kekslərə, meyvə salatlarına əlavə edilə bilər. Bununla birlikdə qatıq, meyvə sularının da içərisinə əlavə edib istifadə etmək mümkündür.
Mixəyin zərərləri varmı?
Çiy halda udulduğu zaman kəskin və acı dad verər ki bu da mədənin yanmasına səbəb olar. Əgər çiy udmaq istəyirsinizsə mütləq şəkildə yaxşı çeynənilməlidir. Yaxşı çeynənildiyi zaman ağızın təravətli qoxmasına səbəb olur. Diş əti ağrılarına kömək olur. Antibakterial xüsusiyyəti üçün də ağız daxilindəki bakteriyaları öldürür. 2 yaşdan kiçik uşaqlara tövsiyə edilmir. Bəzi şəxslərdə allergik təsir yarada bilər. Bu səbəbdən ilk dəfə istifadə edənlərin bir gün gözləməsi tövsiyə edilir. Hansısa reaksiya yaranarsa istifadədən imtina edilməlidir.
DOKTORINFO.AZ Qarpızın faydaları
Yay mövsümünün ən ləzzətli və sərinləşdirici dadlarından olan qarpız, vitamin və mineral tərkibi cəhətdən olduqca faydalı meyvədir. Qarpizin faydalari nelerdir?. Daha ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz
Badamın faydaları
Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara
Yüksək təzyiq üçün bu qidanı yeyin
Təzyiq xəstəliyi bir çox insanı narahat edir. xəbər verir ki, təzyiqdən əziyyət çəkənlər təzyiqlərini daima nəzarətdə saxlamalı və dərman qəbul etməlidirlər. Yüksək təzyiq barədə ətraflı məlumatı saytımızda bu haqda yazıla
Nar qabığının faydaları
Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv
Kaktus meyvəsinin faydaları
Kaktus meyvəsi, yüksək antioksidant, vitamin və mineral tərkibi ilə önə çıxar. xəbər verir ki, C vitamini, immun sistemini gücləndirərkən, beta karoten göz sağlamlığını qoruyur. Lif tərkibi sayəsində həzmi tənzimləyər v
Qaraciyərə faydalı qidalar
Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs
Su pəhrizinin faydaları və zərərləri
Müasir zamanda su pəhrizindən tez-tez istifadə edilir. xəbər verir ki, bu müddətdə çəki verməklə yanaşı onu qorumaq da əsas məsələ hesab edilir. Su pəhrizi 24-72 saat ərzində su başda olmaqla sadəcə maye qidaların istifad
Əncir qurusunun faydaları və zərərləri
Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad
İvan çayın faydaları
Tibdə yayğın olaraq istifadə edilən bitki növüdür. Daha çox Rusiya və Avropada populyar olaraq istifadə edilir. İvan çayı fermentə edilmiş dar yarpaklı yangel yarpaqlarından əldə edilir. xəbər verir ki, bu bitki ferment