Mixəyin faydaları və zərərləri

Mixəyin faydaları və zərərləriKiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxusu ilə də qida və içkilərdə də istifadə edilən ədviyyatdır. Qüvvətli antioksidant olan mixək, arıqlamaq üçün də istifadə edilir.

Mixeyin faydalari nelerdir?

Qeyd edək ki, alternativ tibb üçün istifadə edilir.

Hüceyrələri yeniləyir və dərinin daha gənc, sağlam görünməsini təmin edir

Bakteriyaları sidik yolu ilə xaric edir

Sümüklərin güclənməsinə kömək edir

Diş xəstəlikləri zamanı effektlidir

Cinsi gücü artırır
Mixəyin faydaları və zərərləriYaddaşı gücləndirir

İshal və qəbizlik kimi xəstəliklərin yaxşılaşmasını təmin edir

Ağız qoxusunu aradan qaldırır

Mədə bulantısı və qusma hissi zamanı faydalıdır

Üst tənəffüs yolu infeksiyalarının aparılmasında effektlidir

Sızanaq kimi problemlərin qarşısını alır.

Mixəyin zərərləri nələrdir?

Həddindən çox istifadə edildiyi zaman əks təsirləri yaranır. Xüsusilə çox istifadə zamanı mədəyə zərər verir. Bu problemin yaranmaması üçün həddində istifadəsi tövsiyədir.

Mixək necə istifadə edilir?
Mixəyin faydaları və zərərləriBir çox fərqli formada istifadə edilir. Yeməklərdə ədviyyat olaraq istifadə edilir. Suplara, kekslərə, meyvə salatlarına əlavə edilə bilər. Bununla birlikdə qatıq, meyvə sularının da içərisinə əlavə edib istifadə etmək mümkündür.

Mixəyin zərərləri varmı?

Çiy halda udulduğu zaman kəskin və acı dad verər ki bu da mədənin yanmasına səbəb olar. Əgər çiy udmaq istəyirsinizsə mütləq şəkildə yaxşı çeynənilməlidir. Yaxşı çeynənildiyi zaman ağızın təravətli qoxmasına səbəb olur. Diş əti ağrılarına kömək olur. Antibakterial xüsusiyyəti üçün də ağız daxilindəki bakteriyaları öldürür. 2 yaşdan kiçik uşaqlara tövsiyə edilmir. Bəzi şəxslərdə allergik təsir yarada bilər. Bu səbəbdən ilk dəfə istifadə edənlərin bir gün gözləməsi tövsiyə edilir. Hansısa reaksiya yaranarsa istifadədən imtina edilməlidir.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 19 iyul 2024

Oxşar xəbərlər

Qarazirə yağının faydaları

Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad

Qatığın faydaları və zərərləri

Qatıq, vitamin və minerallarla zəngin tərkibi və ləzzəti ilə sevilən qidadır. Protein tərkibli yüksək qidadır. Əlavə qidaya başlayan körpələrə də verilir. Zəngin kalsium tərkibi olan qatığın içərisində potassium, kalsium

Quava meyvəsi faydaları

Orta Amerika, Hindistan başda olmaq üzrə bir çox tropikal və subtropikal bölgədə yetişən quava meyvəsi, quava ağacından əldə edilən qabıqlı bir meyvədir. Oval formalı, rəngi açıq yaşıl və ya sarıdır. xəbər verir ki, antioksidan

Əncir qurusunun faydaları və zərərləri

Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad

Feyxoanın faydaları

Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril

Qırmızı soğanın faydaları

Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə

Soğan suyunun faydaları və zərərləri

Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar

Laktozasız südün faydaları

Süd və süd məhsullarının sağlam qidalanma adına önəmli olduğu qeyd edilir, ancaq laktoza intoleransı, süd və süd məhsullarına qarşı allergiyası olanlar heyvan mənşəli südlər istifadə etmirlər. Laktozasız süd nədir?. Digə

Cəfərinin faydaları nələrdir?

Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla


masaj yuxuda bogaz agrisi goz hekimi hamilelik testi qarin agrisi
masaj