Qırmızı soğanın faydaları
Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbəb isə yeməyin rəngini dəyişməsidir.
Bəs qırmızı soğanın faydaları nələrdir?
Doktorinfo.az məlumat verir ki, qırmızı soğan təbii antioksidantdır. Ağ soğanla müqayisədə tərkibində daha çox antioksidant maddə mövcuddur.
Vücudda toplanan yağları parçalamağa kömək edir
Ürək xəstəliklərinin inkişafını azaldır
Orqanizmde mikrobları öldürür, toksinləri xaricə atmağa kömək edir
Viral və bakterial infeksiyalar zamanı faydasi həddindən çoxdur
İmmunitet sistemini qoruyur
Mövsümi xəstəliklər, qrip zamanı bədəni gücləndirir, viruslarla mübarizə aparır
Maddələr mübadiləsini sürətləndirir
Xerçengden qoruyur
Bir çox şəxslərin problemi saçların tökülməsi, dırnaqların tez qırılmasıdır. Soğanla hazırlanan maskalar, bu tərkibli şampunlar bütün bu növ problemlərə müsbət təsir göstərir.
Oynaqlarda mikroblar, ağrını, şişliyi aradan götürür
Bağırsaq funksiyalarını tənzimləyir
Xolesterini tenzimleyir
Öskürək zamanı soğanla hazırlanan məlhəmlər problemin aradan qalxmasına kömək edəcəkdir
Xüsusilə qış aylarında çox yemək tövsiyə edilir. Nəzərə alsaq ki xəstəliklər soyuq fəsillərdə daha çox artır, bunun üçün payız-qış fəsillərində çox qəbul etmək təbii immunitetin yaranmasına kömək edəcək.
Diabetin artma ehtimalını azaldır. Şəkərli diabetə tutulmaq riskini aşağı salır
həzm suyu ifrazını stimullaşdırır
Qurdları öldürür
Soğan sidikqovucu təsir göstərir
Qan damarlarını təmizləyir
Boğaz iltihabı, öskürək, bronxit zamanı effektiv təsirə malikdir. Belə ki, bu zaman soğan suyunu bala qarışdırılaraq yeyə bilərsiniz.
DOKTORINFO.AZ Qırmızı soğanın faydaları
Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə
Kompüter arxasında çalışanlar nece qidalanmalıdırlar?
Hazırda kompüterlə iş yetəri qədərdir. Ancaq kompüterin insan sağlamlığına eləcə də gözlərə və beyinə zərəri olduqca çoxdur. xəbər verir ki, kompüterlə işləmək beyin fəaliyyətini artıran işlərdən hesab edilir. Az məluma
Su pəhrizinin faydaları və zərərləri
Müasir zamanda su pəhrizindən tez-tez istifadə edilir. xəbər verir ki, bu müddətdə çəki verməklə yanaşı onu qorumaq da əsas məsələ hesab edilir. Su pəhrizi 24-72 saat ərzində su başda olmaqla sadəcə maye qidaların istifad
Qatıqotunun faydaları
Xalq arasında yapışqan otu, sünnətlik otu kimi adlarla da bilinən qatıqotunun tarixi çox öncəyə dayanır. xəbər verir ki, pendir kimi qidaların hazırlanmasında istifadə edildiyindən bu adla səsləndirilir. Bitkisəl müalicələrd
Limonun faydaları
Xəstə olduğumuz zaman C vitamini üçün bolca istifadə etməyə çalışdığımız limonun bir çox faydaları mövcuddur. xəbər verir ki, limondan istifadə etmək üçün bir çox səbəb vardır. Limonun faydalari nelerdir?. Limon immunitet
Çobanyastığı çayının faydaları
Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər
Əncir qurusunun faydaları və zərərləri
Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad
Kartof qabığının faydaları
Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi
Yayda yeyiləcək qidalar
İsti yay fəslinin gəlməsi ilə yanaşı qidalanmada da dəyişikliklər etməyin əhəmiyyəti gəlib çatdı. Bəziləri diqqət yetirməyərək yediyi qidalar qışda zərər verməsə də yay fəslində zəhərlənmə ilə nəticələnə bilər. Çünki istinin