Qırmızı soğanın faydaları
Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbəb isə yeməyin rəngini dəyişməsidir.
Bəs qırmızı soğanın faydaları nələrdir?
Doktorinfo.az məlumat verir ki, qırmızı soğan təbii antioksidantdır. Ağ soğanla müqayisədə tərkibində daha çox antioksidant maddə mövcuddur.
Vücudda toplanan yağları parçalamağa kömək edir
Ürək xəstəliklərinin inkişafını azaldır
Orqanizmde mikrobları öldürür, toksinləri xaricə atmağa kömək edir
Viral və bakterial infeksiyalar zamanı faydasi həddindən çoxdur
İmmunitet sistemini qoruyur
Mövsümi xəstəliklər, qrip zamanı bədəni gücləndirir, viruslarla mübarizə aparır
Maddələr mübadiləsini sürətləndirir
Xerçengden qoruyur
Bir çox şəxslərin problemi saçların tökülməsi, dırnaqların tez qırılmasıdır. Soğanla hazırlanan maskalar, bu tərkibli şampunlar bütün bu növ problemlərə müsbət təsir göstərir.
Oynaqlarda mikroblar, ağrını, şişliyi aradan götürür
Bağırsaq funksiyalarını tənzimləyir
Xolesterini tenzimleyir
Öskürək zamanı soğanla hazırlanan məlhəmlər problemin aradan qalxmasına kömək edəcəkdir
Xüsusilə qış aylarında çox yemək tövsiyə edilir. Nəzərə alsaq ki xəstəliklər soyuq fəsillərdə daha çox artır, bunun üçün payız-qış fəsillərində çox qəbul etmək təbii immunitetin yaranmasına kömək edəcək.
Diabetin artma ehtimalını azaldır. Şəkərli diabetə tutulmaq riskini aşağı salır
həzm suyu ifrazını stimullaşdırır
Qurdları öldürür
Soğan sidikqovucu təsir göstərir
Qan damarlarını təmizləyir
Boğaz iltihabı, öskürək, bronxit zamanı effektiv təsirə malikdir. Belə ki, bu zaman soğan suyunu bala qarışdırılaraq yeyə bilərsiniz.
DOKTORINFO.AZ Narın faydaları və zərərləri
Nar, ləzzəti və görüntüsü ilə bir çox qida və salatlarda istifadə edilir. Sağlamlıq cəhətdən isə olduqca faydalıdır. Güclü antioksidantdır və bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti mövcuddur. xəbər verir ki, tərkibind
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss
Nar çiçəyinin faydaları
Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid
Soğan suyunun faydaları və zərərləri
Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar
Lifli qidalar nədir?
Yanlış həyatın təməl daşlarından biri tarazlı qidalanmamadır. xəbər verir ki, bu tarazlığın əhəmiyyətli bir parçası olan lifli qidalar, həzm sisteminin dostudur və ümumi sağlamlıq üçün həyatı əhəmiyyətə sahibdir. Qəbizliyi
Zəncəfilin faydaları və zərərləri
Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?
Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə
Portağal və qabığının faydaları
Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə
Qaya duzunun faydaları
Qaya duzu nədir?. xəbər verir ki, qaya duzu, yer altındakı duz yataqlarından çıxarılaraq əldə edilən və yenilə bilən duz formasında tapılan təbii sodium klorür formasıdır. İlk olaraq Hindistanın tibb sistemi olaraq ortay