Qırmızı soğanın faydaları
Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbəb isə yeməyin rəngini dəyişməsidir.
Bəs qırmızı soğanın faydaları nələrdir?
Doktorinfo.az məlumat verir ki, qırmızı soğan təbii antioksidantdır. Ağ soğanla müqayisədə tərkibində daha çox antioksidant maddə mövcuddur.
Vücudda toplanan yağları parçalamağa kömək edir
Ürək xəstəliklərinin inkişafını azaldır
Orqanizmde mikrobları öldürür, toksinləri xaricə atmağa kömək edir
Viral və bakterial infeksiyalar zamanı faydasi həddindən çoxdur
İmmunitet sistemini qoruyur
Mövsümi xəstəliklər, qrip zamanı bədəni gücləndirir, viruslarla mübarizə aparır
Maddələr mübadiləsini sürətləndirir
Xerçengden qoruyur
Bir çox şəxslərin problemi saçların tökülməsi, dırnaqların tez qırılmasıdır. Soğanla hazırlanan maskalar, bu tərkibli şampunlar bütün bu növ problemlərə müsbət təsir göstərir.
Oynaqlarda mikroblar, ağrını, şişliyi aradan götürür
Bağırsaq funksiyalarını tənzimləyir
Xolesterini tenzimleyir
Öskürək zamanı soğanla hazırlanan məlhəmlər problemin aradan qalxmasına kömək edəcəkdir
Xüsusilə qış aylarında çox yemək tövsiyə edilir. Nəzərə alsaq ki xəstəliklər soyuq fəsillərdə daha çox artır, bunun üçün payız-qış fəsillərində çox qəbul etmək təbii immunitetin yaranmasına kömək edəcək.
Diabetin artma ehtimalını azaldır. Şəkərli diabetə tutulmaq riskini aşağı salır
həzm suyu ifrazını stimullaşdırır
Qurdları öldürür
Soğan sidikqovucu təsir göstərir
Qan damarlarını təmizləyir
Boğaz iltihabı, öskürək, bronxit zamanı effektiv təsirə malikdir. Belə ki, bu zaman soğan suyunu bala qarışdırılaraq yeyə bilərsiniz.
DOKTORINFO.AZ Kaktus meyvəsinin faydaları
Kaktus meyvəsi, yüksək antioksidant, vitamin və mineral tərkibi ilə önə çıxar. xəbər verir ki, C vitamini, immun sistemini gücləndirərkən, beta karoten göz sağlamlığını qoruyur. Lif tərkibi sayəsində həzmi tənzimləyər v
D vitamini olan qidalar
D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs
Şalfeyin faydaları
Adaçayı nədir?. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. xəbər verir ki, adaçayı, digər adı ilə sürvə dünya mətbəxlərində çox istifadə edilən aromaya sahib bitki növüdür. Bəzi insanlar rus dilindən götürülm
Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?
Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə
Cəfərinin faydaları nələrdir?
Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla
Xiyarın faydaları
Xiyar, insan orqanizmi üçün əhəmiyyətli tərəvəzlərdən biridir. Xiyarın tərkibində insan vücudu üçün vacib olan 95% su mövcuddur. xəbər verir ki, xiyarı davamlı yemək böyrək daşlarının yaranmasının qarşısını da alır. Xiya
Kivinin faydaları və zərərləri
Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind
İvan çayın faydaları
Tibdə yayğın olaraq istifadə edilən bitki növüdür. Daha çox Rusiya və Avropada populyar olaraq istifadə edilir. İvan çayı fermentə edilmiş dar yarpaklı yangel yarpaqlarından əldə edilir. xəbər verir ki, bu bitki ferment
İtburnunun faydaları və zərərləri
İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd