Quava meyvəsi faydaları
Orta Amerika, Hindistan başda olmaq üzrə bir çox tropikal və subtropikal bölgədə yetişən quava meyvəsi, quava ağacından əldə edilən qabıqlı bir meyvədir. Oval formalı, rəngi açıq yaşıl və ya sarıdır.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə immun sisteminin güclənməsinə, xəstəliklərin qorumağa kömək edir.
Quava meyvəsinin qida dəyəri:
Kalori: 37
Yağ: 0,52 qr
Karbonhidrat: 7,86 qr
Lif: 2,97 qr
Protein: 1,4 qr
Quava meyvəsinin sağlamlıq cəhətdən faydaları:
Antioksidantla zəngindir
Qan şəkərinə nəzarət edir
İmmuniteti gücləndirir
Ürək sağlamlığını qoruyur
Mentruasiya ağrılarını azaldır
Həzm sistemi üçün faydalıdır
Dəri sağlamlığı üçün effektli təsirə malikdir
Xərçəng hüceyrələrinə qarşı qoruyur
C vitamini ilə zəngindir
Qəbizlik probleminə faydalı təsir göstərir
Göz sağlamlığını dəstəkləyir
Yaşla bağlı görmə itkisi riskini azaldır
Potassiumla zəngindir
Çəkiyə nəzarət edir
Sızanaq kimi bir çox dəri problemlərinə faydalı ola bilər.
Quava meyvəsi necə yeyilir?
Qabığı soyulur, içindəki çəhrayı, yumşaq, ətli qismi təzə meyvə olaraq yeyilə bilər.
Yenə qabığını soyduqdan sonra suyunu sıxıb meyvə suyu olaraq içə bilərsiniz.
Təzə meyvəni salatlara da qata bilərsiniz.
DOKTORINFO.AZ Mixəyin faydaları və zərərləri
Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxus
Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?
Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə
İtburnunun faydaları və zərərləri
İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd
Şabalıdın faydaları və zərərləri
Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir
İvan çayın faydaları
Tibdə yayğın olaraq istifadə edilən bitki növüdür. Daha çox Rusiya və Avropada populyar olaraq istifadə edilir. İvan çayı fermentə edilmiş dar yarpaklı yangel yarpaqlarından əldə edilir. xəbər verir ki, bu bitki ferment
Qan artıran qidalar
Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama
Əncirin faydaları nələrdir?
Yumşaq və şirin əncir bir çox ləzzətli və ya şirin reseptlərdə təqdim olunan meyvədir. xəbər verir ki, əncir antioksidantlar, minerallar və liflə zəngindir. Araşdırmalara əsasən, əncirin həm qurudulmuş, həm də təzə formad
Nar çiçəyinin faydaları
Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid
Kivinin faydaları və zərərləri
Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind