Qarağatın faydaları

Qarağatın faydalarıQarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir.

Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efir yağı, mikroelementlər mövcuddur. Bununla yanaşı içərisində sink, mis, dəmir mövcuddur.

Kalium, kalsium, silikonlarla zəngin olan qarağatın bir çox faydaları mövcuddur:

İltihab əleyhinədir.
Qarağatın faydalarıBu giləmeyvənin şirəsi ilə qarqara etmək bir sıra boğaz problemlərinin aradan qalxmasına kömək edir.

Tərkibindəki kalsium dişlərin vəziyyətinə müsbət təsir göstərir.

Qara qarağatın tərkibindəki dəmir hemoqlabini yüksəldir

Güclü öskürək zaman qarağat şirəsinə bal əlavə edib qəbul etmək faydalıdır.

Normadan artıq qəbul etmək hər meyvədə olduğu kimi bu giləmeyvədə də bir sıra əks təsirlər yarada bilər.

Qarağatdan çox istifadə edilərsə hansı problemlər yarana bilər?
Qarağatın faydalarıİshal

Bağırsaq qazı

Köp

Qan təzyiqini aşağı salır

Qarında ağrı yarana bilər.

Hipotoniklərə bu qidanı yemək məsləhət deyil.

Qeyd edək ki, qan laxtalanmasından əziyyət çəkən insanlara qarağat yemək tövsiyə edilmir.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 17 iyul 2024

Oxşar xəbərlər

Zoğalın faydaları

Zoğal insan orqanizmi üçün faydalı olan qidalardan biridir. xəbər verir ki, dadı ilə bəziləri sevməsə də sağlamlıq üçün olduqca yeyilməsi vacib olan meyvələrdən biridir. Təbii antioksidant olan zoğalın faydaları nələrdir?

Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?

Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə

Zəncəfilin faydaları və zərərləri

Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir

Cəfərinin faydaları nələrdir?

Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla

Xiyarın faydaları

Xiyar, insan orqanizmi üçün əhəmiyyətli tərəvəzlərdən biridir. Xiyarın tərkibində insan vücudu üçün vacib olan 95% su mövcuddur. xəbər verir ki, xiyarı davamlı yemək böyrək daşlarının yaranmasının qarşısını da alır. Xiya

İvan çayın faydaları

Tibdə yayğın olaraq istifadə edilən bitki növüdür. Daha çox Rusiya və Avropada populyar olaraq istifadə edilir. İvan çayı fermentə edilmiş dar yarpaklı yangel yarpaqlarından əldə edilir. xəbər verir ki, bu bitki ferment

Tut qurusunun faydaları və zərərləri

Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı

Qatığın faydaları və zərərləri

Qatıq, vitamin və minerallarla zəngin tərkibi və ləzzəti ilə sevilən qidadır. Protein tərkibli yüksək qidadır. Əlavə qidaya başlayan körpələrə də verilir. Zəngin kalsium tərkibi olan qatığın içərisində potassium, kalsium

Ana südünün faydaları

Saymaqla bitməyəcək qədər faydası olan ana südü, həm pul tələb etməyən, həm də hər zaman yeni və ideal istilikdə olan qidadır. xəbər verir ki, həkimlər ilk 6 ayda sadəcə ana südü ilə qidalanmağın, süd verməyin 2 yaşa qədə


masaj yuxuda babasil mualicesi hamilelik testi sekis tecili yardim
masaj