Qarağatın faydaları

Qarağatın faydalarıQarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir.

Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efir yağı, mikroelementlər mövcuddur. Bununla yanaşı içərisində sink, mis, dəmir mövcuddur.

Kalium, kalsium, silikonlarla zəngin olan qarağatın bir çox faydaları mövcuddur:

İltihab əleyhinədir.
Qarağatın faydalarıBu giləmeyvənin şirəsi ilə qarqara etmək bir sıra boğaz problemlərinin aradan qalxmasına kömək edir.

Tərkibindəki kalsium dişlərin vəziyyətinə müsbət təsir göstərir.

Qara qarağatın tərkibindəki dəmir hemoqlabini yüksəldir

Güclü öskürək zaman qarağat şirəsinə bal əlavə edib qəbul etmək faydalıdır.

Normadan artıq qəbul etmək hər meyvədə olduğu kimi bu giləmeyvədə də bir sıra əks təsirlər yarada bilər.

Qarağatdan çox istifadə edilərsə hansı problemlər yarana bilər?
Qarağatın faydalarıİshal

Bağırsaq qazı

Köp

Qan təzyiqini aşağı salır

Qarında ağrı yarana bilər.

Hipotoniklərə bu qidanı yemək məsləhət deyil.

Qeyd edək ki, qan laxtalanmasından əziyyət çəkən insanlara qarağat yemək tövsiyə edilmir.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 17 iyul 2024

Oxşar xəbərlər

Ana südünün faydaları

Saymaqla bitməyəcək qədər faydası olan ana südü, həm pul tələb etməyən, həm də hər zaman yeni və ideal istilikdə olan qidadır. xəbər verir ki, həkimlər ilk 6 ayda sadəcə ana südü ilə qidalanmağın, süd verməyin 2 yaşa qədə

Əncir qurusunun faydaları və zərərləri

Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad

Şalfeyin faydaları

Adaçayı nədir?. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. xəbər verir ki, adaçayı, digər adı ilə sürvə dünya mətbəxlərində çox istifadə edilən aromaya sahib bitki növüdür. Bəzi insanlar rus dilindən götürülm

Kivinin faydaları və zərərləri

Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind

Darçının bilmədiyiniz faydaları və zərərləri

Bir çox ədviyyatlar kimi darçının da insan sağlamlığı üçün faydaları bitib tükənməzdir. Cinnamomum adı verilən ağacların iç qabıqlarından əldə edilir. Gözəl qoxusunu və dadını verən isə yağıdır. Bu yağda sinnameldehit adlandırıla

Kompüter arxasında çalışanlar nece qidalanmalıdırlar?

Hazırda kompüterlə iş yetəri qədərdir. Ancaq kompüterin insan sağlamlığına eləcə də gözlərə və beyinə zərəri olduqca çoxdur. xəbər verir ki, kompüterlə işləmək beyin fəaliyyətini artıran işlərdən hesab edilir. Az məluma

Kətan toxumunun faydaları və zərərləri

Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan

E vitamininin faydaları

E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu

Daha şəfalı ancaq bahalı qida... "Pekan qozu"nun adi qozdan fərqi nədir?

Təbiətin möcüzələrini saymaqla bitməz. Onlardan biri şəfalı xüsusiyyətlərə sahib olan ağacda yetişən pekan(Yapon) qozudur. Dünyada "Pekan" olaraq bilinən bu bitki növünün veteni Amerikadır. Sərt qabıqlı meyvə ola


masaj yuxuda cinsi xestelikler babasil mualicesi sekis qarin agrisi
masaj