Qarağatın faydaları

Qarağatın faydalarıQarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir.

Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efir yağı, mikroelementlər mövcuddur. Bununla yanaşı içərisində sink, mis, dəmir mövcuddur.

Kalium, kalsium, silikonlarla zəngin olan qarağatın bir çox faydaları mövcuddur:

İltihab əleyhinədir.
Qarağatın faydalarıBu giləmeyvənin şirəsi ilə qarqara etmək bir sıra boğaz problemlərinin aradan qalxmasına kömək edir.

Tərkibindəki kalsium dişlərin vəziyyətinə müsbət təsir göstərir.

Qara qarağatın tərkibindəki dəmir hemoqlabini yüksəldir

Güclü öskürək zaman qarağat şirəsinə bal əlavə edib qəbul etmək faydalıdır.

Normadan artıq qəbul etmək hər meyvədə olduğu kimi bu giləmeyvədə də bir sıra əks təsirlər yarada bilər.

Qarağatdan çox istifadə edilərsə hansı problemlər yarana bilər?
Qarağatın faydalarıİshal

Bağırsaq qazı

Köp

Qan təzyiqini aşağı salır

Qarında ağrı yarana bilər.

Hipotoniklərə bu qidanı yemək məsləhət deyil.

Qeyd edək ki, qan laxtalanmasından əziyyət çəkən insanlara qarağat yemək tövsiyə edilmir.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 17 iyul 2024

Oxşar xəbərlər

Kivinin faydaları və zərərləri

Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind

Mixəyin faydaları və zərərləri

Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxus

Qatığın faydaları və zərərləri

Qatıq, vitamin və minerallarla zəngin tərkibi və ləzzəti ilə sevilən qidadır. Protein tərkibli yüksək qidadır. Əlavə qidaya başlayan körpələrə də verilir. Zəngin kalsium tərkibi olan qatığın içərisində potassium, kalsium

Kompüter arxasında çalışanlar nece qidalanmalıdırlar?

Hazırda kompüterlə iş yetəri qədərdir. Ancaq kompüterin insan sağlamlığına eləcə də gözlərə və beyinə zərəri olduqca çoxdur. xəbər verir ki, kompüterlə işləmək beyin fəaliyyətini artıran işlərdən hesab edilir. Az məluma

Nanə çayının faydaları və zərərləri

Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə

Qırmızı soğanın faydaları

Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə

Cəfərinin faydaları nələrdir?

Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla

Tut qurusunun faydaları və zərərləri

Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı

Badamın faydaları

Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara


masaj yuxuda cinsi xestelikler sekis bogaz agrisi mede agrisi
masaj
is elanlari