Feyxoanın faydaları

Feyxoanın faydalarıFeyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur.

Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:

Feyxoa, aşağı kalorili və qida cəhətdən zəngin bir meyvədir. Bir feyxoa meyvəsi, müxtəlif vitaminlər, minerallar, antioksidant tərkiblidir.

Vitaminlər:

C vitamini: Tərkibində yüksək miqdarda C vitamini vardır. Bu, vitamin, immun sistemini gücləndirir, dəri sağlamlığını qoruyur və sərbəst radikallara qarşı qorumanı təmin edir.

B vitaminləri: Tərkibində B qrupu vitaminləri (B1, B2, B3, B6) vardır. Beyin funksiyaları və hüceyrə metabalizması üçün gərəklidir.

Minerallar:

Potassium: Ürək sağlamlığı üçün əhəmiyyətli olan potassium, feyxoa meyvəsində bol miqdarda olur. Qan təzyiqini tənzimləyir və əzələ funksiyalarını dəstəkləyir.

Kalsium: Sümük sağlamlığını qorumaq üçün gərəkli olan kalsium mövcuddur.

Maqnezium: Sinir sistemi sağlamlığı və əzələ funksiyaları üçün əhəmiyyətli olan maqnezium da feyxoa meyvəsində mövcuddur.

Antioksidantlar:

Tərkibində polifenollar və flavonoidlər kimi güclü antioksidantlar vardır. Bu antioksidantlar, sərbəst radikalların səbəb olduğu hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır və xroniki xəstəliklərin riskini azaldır.

Lif:

Tərkibində yüksək miqdarda pəhriz lifi vardır. Həzm sistemini dəstəkləyir, qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaq sağlamlığını qoruyur.

Feyxoanın faydaları:

İmmun sistemini gücləndirir: Tərkibində yüksək miqdarda C vitamini mövcuddur. İmmun sistemini gücləndirir. C vitamini, qan hüceyrələrinin istehsalını artırır və infeksiyalara qarşı qoruma təmin edir. Vücudu sərbəst radikallara qarşı qoruyur.
Feyxoanın faydalarıHəzm sistemini dəstəkləyir: Yüksək lif tərkibi bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyir və qəbizliyin qarşısını alır. Bağırsaq florasını tənzimləyir.

Ürək sağlamlığını qoruyur: Ürək üçün vacib olan potassium və maqnezium kimi minerallar vardır. Maqnezium ürək ritmini tənzimləyir, əzələ funksiyalarını dəstəkləyir. Ürək xəstəlikləri riskini azaldır.

Çəki nəzarətinə kömək edir: Aşağı kalorili meyvə olduğu üçün çəki nəzarətinə kömək ola bilir. Tərkibində yüksək lif, toxluq hissi təmin edir, həddindən çox yemək istəyini azaldır.

Dəri sağlamlığını qoruyur: Dəri sağlamlığ üçün faydalıdır. Kollagen istehsalını artırır. Dərini sərbəst radikalların sərbəst olduğu zədələnmələrdən qoruyur.

Beyin funksiylarını dəstəkləyir: B qrupu vitaminləri sayəsində beyin funksiyalarını tənzimləyir. Bu vitaminlər sinir sistemi sağlamlığını qoruyur və funksiyaları yaxşılaşdırır. Antioksidantlar beyin hüceyrələrini oksidatif stresə qarşı qoruyur.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 19 oktyabr 2024

Oxşar xəbərlər

Narın faydaları və zərərləri

Nar, ləzzəti və görüntüsü ilə bir çox qida və salatlarda istifadə edilir. Sağlamlıq cəhətdən isə olduqca faydalıdır. Güclü antioksidantdır və bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti mövcuddur. xəbər verir ki, tərkibind

D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?

Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək

Çuğundurun faydaları və zərərləri

Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız

Zəncəfilin faydaları və zərərləri

Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir

Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar

Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə

Kartof qabığının faydaları

Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi

Qozun faydaları və zərərləri

Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu

Əncir qurusunun faydaları və zərərləri

Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad

Çia toxumunun faydaları və zərərləri

Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss


masaj yuxuda sekis dis agrisi babasil mualicesi boyrek agrisi
masaj
is elanlari