Feyxoanın faydaları

Feyxoanın faydalarıFeyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur.

Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:

Feyxoa, aşağı kalorili və qida cəhətdən zəngin bir meyvədir. Bir feyxoa meyvəsi, müxtəlif vitaminlər, minerallar, antioksidant tərkiblidir.

Vitaminlər:

C vitamini: Tərkibində yüksək miqdarda C vitamini vardır. Bu, vitamin, immun sistemini gücləndirir, dəri sağlamlığını qoruyur və sərbəst radikallara qarşı qorumanı təmin edir.

B vitaminləri: Tərkibində B qrupu vitaminləri (B1, B2, B3, B6) vardır. Beyin funksiyaları və hüceyrə metabalizması üçün gərəklidir.

Minerallar:

Potassium: Ürək sağlamlığı üçün əhəmiyyətli olan potassium, feyxoa meyvəsində bol miqdarda olur. Qan təzyiqini tənzimləyir və əzələ funksiyalarını dəstəkləyir.

Kalsium: Sümük sağlamlığını qorumaq üçün gərəkli olan kalsium mövcuddur.

Maqnezium: Sinir sistemi sağlamlığı və əzələ funksiyaları üçün əhəmiyyətli olan maqnezium da feyxoa meyvəsində mövcuddur.

Antioksidantlar:

Tərkibində polifenollar və flavonoidlər kimi güclü antioksidantlar vardır. Bu antioksidantlar, sərbəst radikalların səbəb olduğu hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır və xroniki xəstəliklərin riskini azaldır.

Lif:

Tərkibində yüksək miqdarda pəhriz lifi vardır. Həzm sistemini dəstəkləyir, qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaq sağlamlığını qoruyur.

Feyxoanın faydaları:

İmmun sistemini gücləndirir: Tərkibində yüksək miqdarda C vitamini mövcuddur. İmmun sistemini gücləndirir. C vitamini, qan hüceyrələrinin istehsalını artırır və infeksiyalara qarşı qoruma təmin edir. Vücudu sərbəst radikallara qarşı qoruyur.
Feyxoanın faydalarıHəzm sistemini dəstəkləyir: Yüksək lif tərkibi bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyir və qəbizliyin qarşısını alır. Bağırsaq florasını tənzimləyir.

Ürək sağlamlığını qoruyur: Ürək üçün vacib olan potassium və maqnezium kimi minerallar vardır. Maqnezium ürək ritmini tənzimləyir, əzələ funksiyalarını dəstəkləyir. Ürək xəstəlikləri riskini azaldır.

Çəki nəzarətinə kömək edir: Aşağı kalorili meyvə olduğu üçün çəki nəzarətinə kömək ola bilir. Tərkibində yüksək lif, toxluq hissi təmin edir, həddindən çox yemək istəyini azaldır.

Dəri sağlamlığını qoruyur: Dəri sağlamlığ üçün faydalıdır. Kollagen istehsalını artırır. Dərini sərbəst radikalların sərbəst olduğu zədələnmələrdən qoruyur.

Beyin funksiylarını dəstəkləyir: B qrupu vitaminləri sayəsində beyin funksiyalarını tənzimləyir. Bu vitaminlər sinir sistemi sağlamlığını qoruyur və funksiyaları yaxşılaşdırır. Antioksidantlar beyin hüceyrələrini oksidatif stresə qarşı qoruyur.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 19 oktyabr 2024

Oxşar xəbərlər

Portağal və qabığının faydaları

Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə

Limonun faydaları

Xəstə olduğumuz zaman C vitamini üçün bolca istifadə etməyə çalışdığımız limonun bir çox faydaları mövcuddur. xəbər verir ki, limondan istifadə etmək üçün bir çox səbəb vardır. Limonun faydalari nelerdir?. Limon immunitet

Badam südünün faydaları

Badam südü bitki mənşəli qidalar arasında ən çox istifadə edilən südlərdən biridir. xəbər verir ki, xüsusilə bitkisəl qidalamağa meyilli olan şəxslər ya da tamamilə veqan qidalanma tərzində qidalanan şəxslər süd və süd məhsullar

Qarağatın faydaları

Qarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efi

Soğan suyunun faydaları və zərərləri

Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar

E vitamininin faydaları

E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu

Qan artıran qidalar

Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama

Əzgilin fayda və zərərləri

Əzgil aşağı kalorili, lif və minerallarla zəngin olan meyvədir. Tərkibindəki lif həzm sistemini tənzimləyir. Eyni zamanda aşağı glisemik indeksi sayəsində qan şəkərini nəzarət altında tutmağa kömək olur. xəbər verir ki, antioksidantla

Narın faydaları və zərərləri

Nar, ləzzəti və görüntüsü ilə bir çox qida və salatlarda istifadə edilir. Sağlamlıq cəhətdən isə olduqca faydalıdır. Güclü antioksidantdır və bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti mövcuddur. xəbər verir ki, tərkibind


bogaz agrisi cinsi xestelikler goz hekimi boyrek agrisi