Soğan suyunun faydaları və zərərləri

Soğan suyunun faydaları və zərərləriSoğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir.

Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz.

Bəs soğan suyunun faydalari nələrdir?

Doktorinfo.az təqdim edir:

Güclü antioksidantdır. Tərkibində C, A, B vitaminləri ilə yanaşı fosfor, yod, kükürd, kalsium, maqnezium, potassium mineralları mövcuddur.

İmmuniteti gücləndirir

Vücuddakı iltihabları təmizləyir

Mütemadi istifadə zamanı qan şəkərini tənzimləyir

İçərisindəki C vitamini sayəsində sızanaq yaranması ehtimalını minimuma endirir

Dəridəki qırışları azaldır

Viruslardan qoruyur
Soğan suyunun faydaları və zərərləriHəzmi asanlaşdırır

Saçları gücləndirir

Saç tökülmələrini azaldir

Qulaqda iltihabı azaldır

Sümükləri gücləndirir

Yuxusuzluğa və oynaq ağrılarına faydalıdır

Vücuddan zərərli toksinlərin atılmasına kömək edir

Həm çiy həm bişirilərək yeyillən soğanın bir çox növü vardır. Qırmızı, sarı, quru, ağ, yaşıl, bənövşəyi və s. Bənövşəyi və ya ağ soğanın suyunun seçilməyi tövsiyə edilmir. Soğan suyu üçün qəhvərəngi olan soğandan istifadə edilməlidir.
Soğan suyunun faydaları və zərərləriMəlhəmi hazırlamazdan öncə soğan sirkəli su ilə yuyulmalıdır. Bir qazanın içərisinə iki su stəkanı xlorsuz su əlavə edili və qaynadılır. Su qaynadıqdan sonra orta böyüklükdə bir soğan, bıçaq köməyi ilə dörd hissəyə bölünüb içinə atılır. Beş dəqiqə qaynadıqdan sonra süzülür və ilıqlanır. Hazırladığınız suyu təzə olaraq istifadə etməyiniz vacibdir.

Soğan suyu arıqladırmı?

Soğan suyu xüsusilə ac qarına içilərsə vücudda yağ əritməsini artırdığı üçün çəki verməyinizə dəstək olur. İştahınızı nəzarət altına alaraq arıqlamağınıza kömək edir. Düzgün qidalanmağınıza bunu əlavə etsəniz çəki verməyi sürətləndirə bilərsiniz.

Soğan suyunun zərərləri varmı?

Həddindən çox istifadə edilərsə mədəyə zərər verə bilər. Qaz və şişkinlik edir.
Soğan suyunun faydaları və zərərləriMədə problemi yaşayanlar istifadə zamanı diqqətli olmalıdırlar.

Eger allergiyanız varsa vücudunuzda səpki və ya qızarıqlıq yaşaya bilərsiniz.

Çox istifadə etdiyiniz zaman təzyiqin aşağı düşməsi və qarın ağrısı baş verə bilər.

Mütəmadi dərman istifadə edənlərin həkimlə məsləhətləşmədən öncə istifadə etməkləri tövsiyə edilmir. Çünki bəzi dərmanlar təsiri azaldıb-çoxalda bilər.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 17 dekabr 2025

Oxşar xəbərlər

Zoğalın faydaları

Zoğal insan orqanizmi üçün faydalı olan qidalardan biridir. xəbər verir ki, dadı ilə bəziləri sevməsə də sağlamlıq üçün olduqca yeyilməsi vacib olan meyvələrdən biridir. Təbii antioksidant olan zoğalın faydaları nələrdir?

Narın faydaları və zərərləri

Nar, ləzzəti və görüntüsü ilə bir çox qida və salatlarda istifadə edilir. Sağlamlıq cəhətdən isə olduqca faydalıdır. Güclü antioksidantdır və bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti mövcuddur. xəbər verir ki, tərkibind

İtburnunun faydaları və zərərləri

İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd

Qaya duzunun faydaları

Qaya duzu nədir?. xəbər verir ki, qaya duzu, yer altındakı duz yataqlarından çıxarılaraq əldə edilən və yenilə bilən duz formasında tapılan təbii sodium klorür formasıdır. İlk olaraq Hindistanın tibb sistemi olaraq ortay

Qırmızı soğanın faydaları

Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə

Ən yaxşı vitamin kompleksi hansıdır? - Bunları bilmək vacibdir

Düzgün qidalanmağa diqqət yetirən birisinizsə, vacib vitamin və minerallar tərkibli qidaları yemək haqqında müəyyən qədər fikriniz ola bilər. Vitaminlər və minerallar sağlamlıq üçün gərəklidir və düzgün qidalanmaq vücudunuzu

Daha şəfalı ancaq bahalı qida... "Pekan qozu"nun adi qozdan fərqi nədir?

Təbiətin möcüzələrini saymaqla bitməz. Onlardan biri şəfalı xüsusiyyətlərə sahib olan ağacda yetişən pekan(Yapon) qozudur. Dünyada "Pekan" olaraq bilinən bu bitki növünün veteni Amerikadır. Sərt qabıqlı meyvə ola

Nar qabığının faydaları

Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv

Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar

Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə


masaj yuxuda dis agrisi goz hekimi boyrek agrisi babasil mualicesi
masaj
is elanlari