Nar çiçəyinin faydaları
Nar çiçəyi nədir?
Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qida qaynağı olaraq da olduqca zəngindir.
Bu çiçəkləri çay olaraq istifadə etmək mümkündür. Sağlam və təsirli bitki çayı olaraq seçilməlidir. Çiçəklər qurudularaq çay olaraq istifadətə hazır hala gətirilə bilər. Nar çiçəyi faydaları və zərərləri cəhətdən baxıldığında olduqca faydalı bir bitki olaraq görülür.
İltihabı sağaldan, ağrıkəsici, ishal keçici olaraq istifadə edilə bilər. Geniş olaraq istifadə edilir. Hətta yeməklərə dad vermək üçün də istifadə edilə bilər.
Nar çiçəyinin faydalari nelerdir?
Qan şəkəri səviyyərlərinə nəzarət edir
Diabet üçün faydalıdır
Antioksidantdır
Mikrob və viruslara qarşı qorumanı bərpa edir
Dəri üzərində effekti vardır
Qocalmaqdan qoruyur
İmmun sistemini bərpa edir
Canlılığı artıraraq enerjik qalmanı təmin edir.
C vitamin deposu olan nar çiçəyi immuniteti qoruyur. Sərbəst radikalların mənfi təsiri ilə mübarizə aparır.
İnfeksiyaya qarşı qoruyan təbii vasitədir.
Antibakterial xüsusiyyəti ilə bakteriyaları yox edir.
Xəstəliklər zamanı nar çiçəyi dəmləməsinin xüsusi effekti vardır.
DOKTORINFO.AZ
Nanə çayının faydaları və zərərləri
Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə
Portağal və qabığının faydaları
Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə
Zəncəfilin faydaları və zərərləri
Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Qaraciyərə faydalı qidalar
Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs
Tut qurusunun faydaları və zərərləri
Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı
D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?
Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək
Kivinin faydaları və zərərləri
Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind
Kartof qabığının faydaları
Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi
Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar
Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə