Narın faydaları və zərərləri

Narın faydaları və zərərləriNar, ləzzəti və görüntüsü ilə bir çox qida və salatlarda istifadə edilir. Sağlamlıq cəhətdən isə olduqca faydalıdır. Güclü antioksidantdır və bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti mövcuddur.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, tərkibində bir çox vitamin və minerallar vardır. Meyvə, potassium, kalsium, dəmir mineralları ilə birlikdə A vitamini, C, K, B vitaminlər qrupu, fol turşusu ilə zəngindir.

Faydaları nələrdir?

Antioksidant xüsusiyyəti vardır – Vücudun gündəlik C vitamini ehtiyacının təxminən 100-də 45-ni qarşılaya biləcək xüsusiyyətlərə sahibdir. Bu xüsusiyyəti ilə vücudda yarana biləcək infeksiyalara qarşı maneə olur və bütün xərçəng növlərinə qarşı qoruyur. C vitamini, xarici təsirlərlə təmas edilməsi halında faydalı xüsusiyyətlərini asan itirə bilən vitamin olduğu üçün hansısa mətbəx əşyası ilə təmas etdirmədən yeni şəkildə yeyilməlidir.
Narın faydaları və zərərləriÜrək-damar xəstəliklərinə qarşı qoruyucudur – Qan dövranını asanlaşdırır. Təzyiqi tənzimləyir.

İnfeksiyaların qarşısını alır, yaddaşı gücləndirir – Aparılan araşdırmalar bunu sübut edir. Qidalanma ilə bağlı olaraq yaranan unutqanlıq, diqqət əksikliyi kimi problemlərin müalicəsində rahatlıqla istifadə edilə bilər. Altsheymer və parkinson kimi xəstəliklərin ilk mərhələlərində bu meyvənin istifadəsini artırmaq xəstəliklərin irəliləyişi baxımından ciddi dərəcədə əhəmiyyətlidir.

Həzm sistemini gücləndirir – Mütəmadi olaraq istifadə edilən meyvə, həzm sisteminin yaranmasının qarşısını alır. Qəbizlik və şişkinlik problemlərinin qarşısına keçir. Həzm sisteminin düzgün fəaliyyətini təmin edir.

Bəs zərərləri varmı?
Narın faydaları və zərərləriBəzi şəxslərdə allergik təsirlərə yol aça biləcəyindən, hansısa əks təsir görülərsə yeyilməsi dayandırılmalıdır.

Şəkər miqdarı yüksək olan meyvənin, diabet xəstələri tərəfindən ölçülü miqdarda yeyilməsi gərəklidir.

Riskli hamiləlikdə ilk 3 ay istifadə edilməməyi tövsiyə edilir. Qadınlarda hamiləlik zamanlarında rəhm nahiyəsində sancılara səbəb ola biləcəyi üçün istifadə edərkən həkimlə məsləhətləşmək tövsiyə edilir. Riskli hamiləlik sayılan ilk 3 ay istifadə edilməməsi gərəklidir.

Nar suyunun faydaları nələrdir?

Narın faydaları və zərərləriSuyunda mövcud olan antioksidant xüsusiyyəti, yaşıl çay kimi qidalarla müqayisədə daha çoxdur. Polifenol tərkibi də mövcuddur. Ürək-damar xəstəliklərinə qarşı qoruyucudur, qan təzyiqini tənzimləyir.

Xolesterini, qan şəkərini aşağı salan xüsusiyyətləri mövcuddur.

Tərkibindəki vitaminlər göz sağlamlığı və dəriyə faydalıdır. Kollagen istehsalındakı hüceyrələri qoruyur.

Narın içərisindəki ağ pərdə yeyilməlidir?

Ürək-damar sağlamlığı cəhətdən qoruyucu xüsusiyyəti və faydaları mövcuddur. Suyu içilərək istifadə edilə bilər. Tərkibində mövcud olan pərdə mədə narahatçılıqlarına qarşı faydalıdır.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 15 oktyabr 2024

Oxşar xəbərlər

Kətan toxumunun faydaları və zərərləri

Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan

Çia toxumunun faydaları və zərərləri

Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss

Şabalıdın faydaları və zərərləri

Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir

Çobanyastığı çayının faydaları

Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər

Ən yaxşı vitamin kompleksi hansıdır? - Bunları bilmək vacibdir

Düzgün qidalanmağa diqqət yetirən birisinizsə, vacib vitamin və minerallar tərkibli qidaları yemək haqqında müəyyən qədər fikriniz ola bilər. Vitaminlər və minerallar sağlamlıq üçün gərəklidir və düzgün qidalanmaq vücudunuzu

Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?

Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə

Feyxoanın faydaları

Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril

Nanənin faydaları

Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər

Xurmanın faydaları və zərərləri

Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir


masaj yuxuda qarin agrisi cinsi xestelikler sekis babasil mualicesi
masaj
is elanlari