Narın faydaları və zərərləri

Narın faydaları və zərərləriNar, ləzzəti və görüntüsü ilə bir çox qida və salatlarda istifadə edilir. Sağlamlıq cəhətdən isə olduqca faydalıdır. Güclü antioksidantdır və bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti mövcuddur.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, tərkibində bir çox vitamin və minerallar vardır. Meyvə, potassium, kalsium, dəmir mineralları ilə birlikdə A vitamini, C, K, B vitaminlər qrupu, fol turşusu ilə zəngindir.

Faydaları nələrdir?

Antioksidant xüsusiyyəti vardır – Vücudun gündəlik C vitamini ehtiyacının təxminən 100-də 45-ni qarşılaya biləcək xüsusiyyətlərə sahibdir. Bu xüsusiyyəti ilə vücudda yarana biləcək infeksiyalara qarşı maneə olur və bütün xərçəng növlərinə qarşı qoruyur. C vitamini, xarici təsirlərlə təmas edilməsi halında faydalı xüsusiyyətlərini asan itirə bilən vitamin olduğu üçün hansısa mətbəx əşyası ilə təmas etdirmədən yeni şəkildə yeyilməlidir.
Narın faydaları və zərərləriÜrək-damar xəstəliklərinə qarşı qoruyucudur – Qan dövranını asanlaşdırır. Təzyiqi tənzimləyir.

İnfeksiyaların qarşısını alır, yaddaşı gücləndirir – Aparılan araşdırmalar bunu sübut edir. Qidalanma ilə bağlı olaraq yaranan unutqanlıq, diqqət əksikliyi kimi problemlərin müalicəsində rahatlıqla istifadə edilə bilər. Altsheymer və parkinson kimi xəstəliklərin ilk mərhələlərində bu meyvənin istifadəsini artırmaq xəstəliklərin irəliləyişi baxımından ciddi dərəcədə əhəmiyyətlidir.

Həzm sistemini gücləndirir – Mütəmadi olaraq istifadə edilən meyvə, həzm sisteminin yaranmasının qarşısını alır. Qəbizlik və şişkinlik problemlərinin qarşısına keçir. Həzm sisteminin düzgün fəaliyyətini təmin edir.

Bəs zərərləri varmı?
Narın faydaları və zərərləriBəzi şəxslərdə allergik təsirlərə yol aça biləcəyindən, hansısa əks təsir görülərsə yeyilməsi dayandırılmalıdır.

Şəkər miqdarı yüksək olan meyvənin, diabet xəstələri tərəfindən ölçülü miqdarda yeyilməsi gərəklidir.

Riskli hamiləlikdə ilk 3 ay istifadə edilməməyi tövsiyə edilir. Qadınlarda hamiləlik zamanlarında rəhm nahiyəsində sancılara səbəb ola biləcəyi üçün istifadə edərkən həkimlə məsləhətləşmək tövsiyə edilir. Riskli hamiləlik sayılan ilk 3 ay istifadə edilməməsi gərəklidir.

Nar suyunun faydaları nələrdir?

Narın faydaları və zərərləriSuyunda mövcud olan antioksidant xüsusiyyəti, yaşıl çay kimi qidalarla müqayisədə daha çoxdur. Polifenol tərkibi də mövcuddur. Ürək-damar xəstəliklərinə qarşı qoruyucudur, qan təzyiqini tənzimləyir.

Xolesterini, qan şəkərini aşağı salan xüsusiyyətləri mövcuddur.

Tərkibindəki vitaminlər göz sağlamlığı və dəriyə faydalıdır. Kollagen istehsalındakı hüceyrələri qoruyur.

Narın içərisindəki ağ pərdə yeyilməlidir?

Ürək-damar sağlamlığı cəhətdən qoruyucu xüsusiyyəti və faydaları mövcuddur. Suyu içilərək istifadə edilə bilər. Tərkibində mövcud olan pərdə mədə narahatçılıqlarına qarşı faydalıdır.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 15 oktyabr 2024

Oxşar xəbərlər

Nanə çayının faydaları və zərərləri

Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə

Şalfeyin faydaları

Adaçayı nədir?. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. xəbər verir ki, adaçayı, digər adı ilə sürvə dünya mətbəxlərində çox istifadə edilən aromaya sahib bitki növüdür. Bəzi insanlar rus dilindən götürülm

Nar çiçəyinin faydaları

Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid

Nar qabığının faydaları

Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv

Darçının bilmədiyiniz faydaları və zərərləri

Bir çox ədviyyatlar kimi darçının da insan sağlamlığı üçün faydaları bitib tükənməzdir. Cinnamomum adı verilən ağacların iç qabıqlarından əldə edilir. Gözəl qoxusunu və dadını verən isə yağıdır. Bu yağda sinnameldehit adlandırıla

Şabalıdın faydaları və zərərləri

Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir

Nanənin faydaları

Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər

Xurmanın faydaları və zərərləri

Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir

Kartof qabığının faydaları

Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi


masaj yuxuda sekis tecili tibbi yardim babasil mualicesi goz hekimi
masaj
is elanlari