Avokadonun faydaları və zərərləri

Avokadonun faydaları və zərərləriMeksikada yetişən olduqca geniş yayılan avokadonun tərəvəz və ya meyvə olduğu barədə mübahisə edilən vəziyyətdir.

Doktorinfo.az məlumat verir ki, avokado, xarici qabıqlı və tək çəyirdəkli və yaşıl rəngdə olan meyvədir.

Doktorinfo.az məlumat verir ki, içərisində C, E, K, B6, B1, B3, B9, B5 vitaminləri mövcuddur. Həmçinin potassium, dəmir, maqnezium, fosfor, bakır, sink və manganez kimi çox sayda mineral mövcuddur. Lif qaynağı olan avokadonun içərisində lutein, beta-karoten və omega 3 yağları mövcuddur. Kalori baxımından ortalama bir avokado 250 kaloridir və bu kalorinin 75 faizi yaxşı yağlardan ibarətdir. Görüldüyü üzrə içərisində bir çox yararli vitamin və yağ mövcud olan avokadonun faydaları olduqca çoxdur.

Faydaları nələrdir?

Avokadonun faydaları və zərərləriAntioksidant tərkibli meyvədir

İçərisində bioaktiv fito kimyəvi maddələr mövcuddur.

Təzyiqi tənzimləyir

İmmuniteti gücləndirir

Yüksək dəmir tərkibi sayəsinda demir əksikliyi müalicəsində istifadə edilir

Ürək və göz sağlamlığını qoruyur

Həzmə kömək edir

Qaraciyəri yaxşılaşdırır

Depressiyanın tesirini azaldır

Ruh halını yaxşılaşdırır

Maddələr mübadiləsini sürətləndirir
Avokadonun faydaları və zərərləriBununla yanaşı saç tökülməsi kimi problemlər zamanı da faydalıdır. Tərkibindəki faydalı yağlar nəticəsində saçlar quru olmur və qırılmasının qarşısı alınır. Tərkibində A, D, E, K, B vitaminləri ilə yanaşı maqnezium, dəmir, bakır, fol turşusu, amino asitlər mövcuddur. Avokado saçı nəmləndirir.

Ekzema kimi problemlərin həllinə kömək edir. Bununla yanaşı deri çatlaqlarına kömək edir və dərinin təbii rəngini almasına kömək edir.

Dərini nəmləndirir, qırışlara və qocalmağa müsbət təsir göstərir. Sızanaq izlərinin müalicəsində istifadə edilir.

Avokadonun zərərləri nələrdir?
Avokadonun faydaları və zərərləriBu zərərlər hər şəxsin orqanizminə görə dəyişir.

Ümumiləşdirərək təqdim edirik:

Şiddətli baş ağrısı və miqrenə səbəb ola bilər

Qan incəldən dərman istifadə edənlərdə sıxıntı yaradır

Həddindən çox istifadesi xolesterinə təsir göstərir

Qaşıntı, qızarıqlıq kimi allergik reaksiyalar yarada bilər

Tərkibindəki yağlar qaraciyərə zərər verə bilər. Bu səbəbdən xüsusilə qaraciyər narahatçılığı olan şəxslər həkimə müraciət etməlidirlər. Həddindən çox istifadəsi ağızda yaralar çıxara bilər.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 17 noyabr 2023

Oxşar xəbərlər

Balqabaq tumu yağının faydaları

A, B, E vitamini mövcud olan, omeqa 3, 6, potassium, dəmir, fosfor və maqnezium kimi minerallar baxımından olduqca zəngin olan balqabaq tumu yağı içərisindəki bütün bu maddələr sayəsində insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır

Qaya duzunun faydaları

Qaya duzu nədir?. xəbər verir ki, qaya duzu, yer altındakı duz yataqlarından çıxarılaraq əldə edilən və yenilə bilən duz formasında tapılan təbii sodium klorür formasıdır. İlk olaraq Hindistanın tibb sistemi olaraq ortay

Su pəhrizinin faydaları və zərərləri

Müasir zamanda su pəhrizindən tez-tez istifadə edilir. xəbər verir ki, bu müddətdə çəki verməklə yanaşı onu qorumaq da əsas məsələ hesab edilir. Su pəhrizi 24-72 saat ərzində su başda olmaqla sadəcə maye qidaların istifad

Portağal və qabığının faydaları

Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə

Çobanyastığı çayının faydaları

Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər

Yer fıstığı faydaları

Antioksidant olan fıstığı bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. xəbər verir ki, zəngin qida dəyəri sayəsində sağlamlığa bir çox faydası mövcuddur. Bes yer fistiginin faydalari nelerdir?. Yaxşı xolesterin səviyyəsin

D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?

Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək

Yayda yeyiləcək qidalar

İsti yay fəslinin gəlməsi ilə yanaşı qidalanmada da dəyişikliklər etməyin əhəmiyyəti gəlib çatdı. Bəziləri diqqət yetirməyərək yediyi qidalar qışda zərər verməsə də yay fəslində zəhərlənmə ilə nəticələnə bilər. Çünki istinin

Kaktus meyvəsinin faydaları

Kaktus meyvəsi, yüksək antioksidant, vitamin və mineral tərkibi ilə önə çıxar. xəbər verir ki, C vitamini, immun sistemini gücləndirərkən, beta karoten göz sağlamlığını qoruyur. Lif tərkibi sayəsində həzmi tənzimləyər v


cinsi xestelikler sekis dis agrisi tecili tibbi yardim
doktorinfo
doktorinfo