Orqanizminizi gəncləşdirin - Bu qidalar vücudu yeniləyir
Soyuq fəsillərdə xəstə olan zaman dərhal dərmanlara müraciət edirik, ancaq şəfalı tərəvəz və meyvələrdən bol istifadə etmək bu mövzuda vacibdir.
Bəs immunitetimizi hansı qidalarla üst səviyyəyə çıxara bilərik?
doktorinfo.az təqdim edir:
Paxla – A, B2, C vitaminləri, kalsium, dəmir kimi zəngin tərkibi sayəsində vücudun qoruyucusudur. Sidik yollarını təmizləməyə yardım edən paxla, böyrək sağlamlığını dəstəkləyir. Həzmi asanlaşdıran bu bitki protein qaynağı, üstəlik ürək-damar sağlamlığını qorumağa kömək edir.
Çia toxumu – Terkibinde yüksək miqdarda lif və omeqa 3 yağ asidi mövcuddur. Enerji deposu olan bu qida, vücudu toksinlərdən təmizləyir və bağırsaq sağlamlığı üçün olduqca vacib qaynaqdır. Çia toxumunu südlə qarışdırıb pudinq formasında istifadə edə bilər ya da suyunuza bir çay qaşığı qataraq limonla birlikdə içə bilərsiniz.
Orqanların sağlamlığı üçün istifadə edilməməsi gərəkən qidalar:
Şirin qidalar
Fast food
Asitli içkilər
Spirtli içki
Paketlənmiş qidalar
Marqarin
Bol yağda qızardılmış qidalar
Bəs hansı qidalar vücudu yeniləyir?
Sarımsaq – Vücudu temizlemek mövzusunda olduqca effektlidir. Hər kəsin bildiyi kimi təbii antibiotikdir. İltihab sökücüdür. Çiy istifadəsi daha əhəmiyyətlidir.
Kətan toxumu – Omeqa 3 deposudur. Omeqa 3 və 6 yağ asitləri öd kisəsi üçün olduqca effektlidir. Kətan toxumunu salatlara əlavə edə bilərsiniz.
Limon – Bağırsaq təmizləyicidir. Bununla yanaşı ödün təmizliyini təmin edir. Limonlu su həm sizə enerji verəcək həm də vücudunuzu toksinlərdən təmizləyəcək.
Alma – Tərkibindəki pektin sayəsində toksinlerin yaranmasının qarşısını alacaq. Qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaqların düzgün fəaliyyət göstərməsinə kömək edir.
Portağal, kivi - Bu növ meyvələr təbii C vitamini qaynağıdır. Olduqca vitaminlidir. Soyuq havalarda immunitetinizi qoruyaraq xəstəliklərlə mübarizədə kömək olacaq.
DOKTORINFO.AZ Portağal və qabığının faydaları
Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə
İtburnunun faydaları və zərərləri
İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd
Nar qabığının faydaları
Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv
E vitamininin faydaları
E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu
Yer fıstığı faydaları
Antioksidant olan fıstığı bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. xəbər verir ki, zəngin qida dəyəri sayəsində sağlamlığa bir çox faydası mövcuddur. Bes yer fistiginin faydalari nelerdir?. Yaxşı xolesterin səviyyəsin
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?
Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək