Soğan, sarımsaq bu şəxslər üçün təhlükə mənbəyidir
Soğan və sarımsaq təbiətin bizə bəxş etdiyi təbii nemətdir. Hər ikisi gündəlik qidalanma zamanı mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Çünki soğan və sarımsaq təbii antioksidantdırlar.
Bu məhsullar orqanizmi faydali mikroelementlərin bütün siyahısı ilə təmin etməklə yanaşı, infeksiyalarla mübarizəni asanlaşdırırlar. Sarımsağın tərkibində antioksidantlar, minerallar, manqan və kalium, həmçinin qan təzyiqi və xolesterin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edən C və B vitaminleri var. Bundan əlavə, tərəvəzin dadı iştahı artırır.
Bəs immuniteti qaldıran, xəstəliklərlə mübarizə aparan bu qidaları hər kəs yeyə bilərmi?
Kimlərə əks göstəriş ola bilər?
Doktorinfo.az məlumat verir ki, mütəxəssislər, mədə xorası, pankreatit, öd daşı xəstəliyi olan insanların çox sayda sarımsaq, soğan yeməsini tövsiyə etmirlər. Bunun səbəbi bu qidaların xəstəlik simptomlarını ağırlaşdıra bilən mədə şirəsi və öd ifrazını stimullaşdırmasıdır.
Həmçinin köpdən əziyyət çəkənlərə də yemək məsləhət deyil. Buna sebeb isə belə şəxslərdə bu qidaların hezmi çətinləşdirməsidir. Soğan və sarımsağın tərkibində gec həzm olunan maddələr mövcuddur.
Bununla yanaşı allergiyadan əziyyət çəkənlərə də yemək tövsiyə edilmir. Belə şəxslərə bu qidalar faydadan çox zərər verə bilər. Çünki immunitet əks reaksiya verə bilər.
DOKTORINFO.AZ Tut qurusunun faydaları və zərərləri
Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı
Nanənin faydaları
Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər
Qarazirə yağının faydaları
Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad
Quava meyvəsi faydaları
Orta Amerika, Hindistan başda olmaq üzrə bir çox tropikal və subtropikal bölgədə yetişən quava meyvəsi, quava ağacından əldə edilən qabıqlı bir meyvədir. Oval formalı, rəngi açıq yaşıl və ya sarıdır. xəbər verir ki, antioksidan
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Nar çiçəyinin faydaları
Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid
Qatığın faydaları və zərərləri
Qatıq, vitamin və minerallarla zəngin tərkibi və ləzzəti ilə sevilən qidadır. Protein tərkibli yüksək qidadır. Əlavə qidaya başlayan körpələrə də verilir. Zəngin kalsium tərkibi olan qatığın içərisində potassium, kalsium