Soğan, sarımsaq bu şəxslər üçün təhlükə mənbəyidir

Soğan, sarımsaq bu şəxslər üçün təhlükə mənbəyidirSoğan və sarımsaq təbiətin bizə bəxş etdiyi təbii nemətdir. Hər ikisi gündəlik qidalanma zamanı mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Çünki soğan və sarımsaq təbii antioksidantdırlar.
Bu məhsullar orqanizmi faydali mikroelementlərin bütün siyahısı ilə təmin etməklə yanaşı, infeksiyalarla mübarizəni asanlaşdırırlar. Sarımsağın tərkibində antioksidantlar, minerallar, manqan və kalium, həmçinin qan təzyiqi və xolesterin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edən C və B vitaminleri var. Bundan əlavə, tərəvəzin dadı iştahı artırır.

Bəs immuniteti qaldıran, xəstəliklərlə mübarizə aparan bu qidaları hər kəs yeyə bilərmi?

Kimlərə əks göstəriş ola bilər?
Soğan, sarımsaq bu şəxslər üçün təhlükə mənbəyidirDoktorinfo.az məlumat verir ki, mütəxəssislər, mədə xorası, pankreatit, öd daşı xəstəliyi olan insanların çox sayda sarımsaq, soğan yeməsini tövsiyə etmirlər. Bunun səbəbi bu qidaların xəstəlik simptomlarını ağırlaşdıra bilən mədə şirəsi və öd ifrazını stimullaşdırmasıdır.

Həmçinin köpdən əziyyət çəkənlərə də yemək məsləhət deyil. Buna sebeb isə belə şəxslərdə bu qidaların hezmi çətinləşdirməsidir. Soğan və sarımsağın tərkibində gec həzm olunan maddələr mövcuddur.

Bununla yanaşı allergiyadan əziyyət çəkənlərə də yemək tövsiyə edilmir. Belə şəxslərə bu qidalar faydadan çox zərər verə bilər. Çünki immunitet əks reaksiya verə bilər.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 07 noyabr 2023

Oxşar xəbərlər

Qarağatın faydaları

Qarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efi

İvan çayın faydaları

Tibdə yayğın olaraq istifadə edilən bitki növüdür. Daha çox Rusiya və Avropada populyar olaraq istifadə edilir. İvan çayı fermentə edilmiş dar yarpaklı yangel yarpaqlarından əldə edilir. xəbər verir ki, bu bitki ferment

Xurmanın faydaları və zərərləri

Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir

Soğan suyunun faydaları və zərərləri

Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar

Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar

Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə

Portağal və qabığının faydaları

Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə

Qarazirə yağının faydaları

Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad

Qaraciyərə faydalı qidalar

Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs

Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?

Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə


masaj yuxuda qarin agrisi sekis hamilelik testi boyrek agrisi
masaj
is elanlari