Bağırsağı düzəldir, xəstəliklə mübarizə aparır - Acikanın insan sağlamlığına inanılmaz təsirləri
Hər yeyilən qidanın insan orqanizmi üçün pis və ya yaxşı təsirləri mövcuddur.
Acika bir çox süfrələrdə ləzzətlə istifadə edilən ara yemək hesab olunur.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, acika, sağlamlıq üçün olduqca mühüm təsirə malikdir.
Bəs faydaları nələrdir?
Tonus verən qida hesab edilir
İmmuniteti güclendirir
Maddələr mübadiləsini sürətləndirir
Qan damarlarını təmizləyir
Kişilər üçün afrodiziyak təsirinə malikdir
Vücudu zererli xolesterindən təmizləyir
Qan dövranını artırır
Damar xəstəliklərinə qarşı mübarizə aparır.
Acika həmçinin qanazlığı zamanı da tövsiyə edilir. Buna səbəb isə tərkibində olan demir komponentidir.
Tərkibində sümük toxuması üçün vacib olan fosfor mövcuddur. Bu isə böyəkləri qoruyur.
Digər faydalı maddə isə pektindir. Bu, insan vücudunda bagırsaq sistemini qoruyur və funksiyaların düzgün çalışmasını təmin edir.
Qeyd edək ki, acikanın təsirlərindən yararlanmaq üçün onu müntəzəm qebul etmək lazımdır.
f PaylaşSu pəhrizinin faydaları və zərərləri
Müasir zamanda su pəhrizindən tez-tez istifadə edilir. xəbər verir ki, bu müddətdə çəki verməklə yanaşı onu qorumaq da əsas məsələ hesab edilir. Su pəhrizi 24-72 saat ərzində su başda olmaqla sadəcə maye qidaların istifad
Düyü yemək faydalıdır?
Düyü, tərkibindəki vitaminlər baxımından olduqca dəyəlidir. İçərisində 100-də 80 karbonhidrat, 100-də 7 protein, 100-də 2 yağ, 10 mg kalsium, 0,9 mg dəmir, 0,08 mg B1 vitamini (Tiamin), 1,6 mg Niasin, 94 mg fosfor, 92 m
Balqabaq tumu yağının möcüzəvi faydaları
A, B, E vitamini mövcud olan, omeqa 3, 6, potassium, dəmir, fosfor və maqnezium kimi minerallar baxımından olduqca zəngin olan balqabaq tumu yağı içərisindəki bütün bu maddələr sayəsində insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır
Xərçəng riskini aşağı salır - Kökün faydaları
Kök özünəməxsus dad və qoxuya sahibdir. Rəng cəhətdən bir neçə növü var. Faydaları isə hər rəngində olduqca yüksəkdir. Kökün, 85%-i sudan, 10 %-lik hisəsi lif və şəkərdən, qalan qismi az miqdarda yağ, protein, vitamin v
Ud hindi faydaları
Şəfalı bitkilərdən biri olan ud hindi daha çox Çində mövcuddur. Ud hindinin faydaları və zərərləri barədə ətraflı olaraq məqaləni sonadək oxuyaraq əldə edə bilərsiniz. məlumat verir ki, hər mövsümdə yarpaqlarını tapmaq mümkündür
Zeytun yağının faydaları
Zeytun yağı, xolesterinin tarazlanmasını təmin edən faydalı bitki yağlarındandır. İnsan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, xüsusilə böyümə çağındakı uşaqların sümük inkişafını dəstəkləyən həzm sisteminin müntəzə
Qarğıdalının faydaları və zərərləri
Bir çox insanın sevərək yediyi qidalardan olan qarğıdalının tərkibi lif və vitaminlərlə zəngindir. Qarğıdalının faydaları və zərərləri nələrdir?. Qarğıdalının nəyə faydalı və ya zərərli olduğunu bilmək üçün məqaləni sonadə
Göbələk yemək faydalıdır ya zərərli?
Göbələk, təbiətdə çöllərdə, meşələrdə, qayalıq məkanlarda yetişə bilər. Göbələyin içərisində birdən çox vitamin vardır. Kalsium, potassium, fosfor və bakır mineralları da mövcuddur. Dünyada bir milyondan çox fərqli göbələ
Qan artıran qidalar
Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama