İstifadə etmədiyinizə peşman olacaqsınız - Əncir yarpağının faydaları nələrdir?
Əncir faydalı və olduqca dadlı meyvələrdən biridir. Bununla yanaşı insan sağlamlığı üçün olduqca vacib rola malikdir.
Bəs yarpaqları?
Yarpağın faydalarını biləndən sonra ən az meyvə qədər yararlı olduğundan xeberdar olacaqsınız.
Faydalarını doktorinfo.az təqdim edir:
Bağırsaq fəaliyyətini tənzimləyir – Meyvəsi kimi yarpağı da bağırsaq funksiyalarını sürətləndirir. Əgər qəbizlikdən əziyyət çəkirsinizsə bu yarpağı dəmləyərək içməyiniz tövsiyə edilir.
Həzm sistemi üçün faydalıdır – Tərkibindəki liflər sayəsində həzm sistemine olduqca yaxşı təsir göstərir. Həzmsizlik üçün bu yarpağın çayı tövsiyə edilir.
Əncir yarpağının tərkibində omeqa yağ asitləri mövcuddur. Bu yağ asitləri də bildiyiniz üzrə ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir. Yarana biləcək ürək-damar xəstəliklərinə qarşı vücudu qoruyur.
Qan şəkərini tənzimləyir – Əncir yarpağı antidiabetik xüsusiyyətləri ilə təbii qida qaynaqlarından biridir. Bu xüsusiyyəti ilə qan şəkərinin tənzimlənməsinə yardım edir.
Əncir yarpağında mövcud olan pektin adlı maddə sayəsində xolesterinin tənzimlənməsinə kömək edir. Xüsusilə mənfi xolesterini aşağı salır.
Dəri üçün faydalıdır – Güncü antioksidantdır. Bu səbəbdən dərini toksinlərdən təmizləyir. Ləkələrin yaranmasının qarşısını alır. Sızanaq kimi problemlər üçün faydalıdır.
Maddələr mübadiləsini sürətləndirir – Vucuda enerji verir. Həzmi asanlaşdırır.
Ağrılar üçün effektlidir – Xüsusilə çay formasında istifade etsəniz öskürək, səs kəsikliyi kimi problem və ağrılar zamanı faydalı olacaqdır. Bunun üçün yarpağını çay olaraq dəməyib soyumasını gözləmək lazımdır.
Təbii antibiotikdir – Təkcə liflə deyil, eyni zamanda potassium, fosfor, dəmir, A, B1, B2 vitaminleri baxımından zəngin olan əncir yarpağı içindəki maddələr sayəsində vücuda təbii antibiotik təsiri göstərir. Mikroblardan qoruyur.

DOKTORINFO.AZ Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar
Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə
Qırmızı soğanın faydaları
Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?
Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə
D vitamini olan qidalar
D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs
Bəhməzin faydaları
Bəhməzin insan vücuduna bir çox faydası mövcuddur. xəbər verir ki, qatqı maddəsi olmayan bəhməzlər istifadə edildiyi zaman boğazda yanma yarada bilər. Mütəmadi istifadə edildiyi zaman piylənmə, qadın xəstəlikləri, qansızlıq
E vitamininin faydaları
E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu