Sağlam Qida
Qreypfrudun möcüzəvi faydaları
Tərkibi C vitamini ilə zəngin olan qreypfrut, qışda tez-tez istifadə edilən meyvədir. Antioksidantlar, vücuddakı hüceyrələrin təmizlənməsində və bərpasında , hüceyrə zədələrinin yaranmağının qarşısını almaqda dəstəkçi moleku
Balqabağın faydaları
Yeməklərin rəngli üzü, dadı ilə seçilən, qış aylarında çox yeyilən qidadır. Tərkibində bol miqdarda beta karoten, C, K, E vitamini, maqnezium, fosfor, dəmir mövcuddur. Sağlamlığa bir çox yararları vardır. Bununla birlikd
Şabalıdın faydaları və zərərləri
Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir
Nanə çayının faydaları və zərərləri
Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə
Depressiya zamanı bu qidaları yeyin
Depressiya, çoxlarının adi hal görüb, ancaq əslində bir çox problemlərə yol açan problemdir. Depressiya nədir?. Fərqli psixoloji problemlər kimi depressiyanın da dəqiq səbəbi bilinmir. Bu istiqamətdə araşdırmalar hələ d
İtburnunun faydaları və zərərləri
İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd
Kivinin faydaları və zərərləri
Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind
Yuxunuzu qaçıran qidalar hansılardır?
Yuxu, şəxslərin daha sağlam, enerjili gün keçirməsi üçün vacibdir. Yuxunun keyfiyyətinə mənfi üsulda təsir edən qida, içkilərin istifadəsindən uzaq durulmalıdır. Yatmazdan öncə kafeinli ikilərin qəbulu yuxunu qaçıran səbəblərdə
Unutqanlığınız varsa bu qidaları yeyin
Unutqanlıq gündəlik həyatda tez-tez yaşana biləcək vəziyyətdir. Bu, yaddaş problemidir. Unutqanlıq hər zaman şəxsdə bir narahatçılıq olduğunu ya da ciddi xəstəlik olduğuna işarət etməz. Ancaq bu hal kəskinləşərsə, yaşama
Ananasın faydaları və zərərləri
Olduqca ləzzətli olan ananasın xarici qismi tikanlı qabıq formasındadır, baş qismi isə yaşıl iri yarpaqlıdır. Olduqca qidalandırıcı və ləzzətli meyvədir. Tərkibində bol miqdarda C vitamini mövcuddur. Ürək narahatçılığı v
Gilas saplağı çayının faydaları
Alternativ tibdə və bir çox fərqli sahədə illərdir bitkilərdən istifadə edilir. Bitkilərin faydalarından yararlanmağın fərqli bir yolu da bitki çaylarının istifadəsidir. İstifadə edilən bitki çaylarından həm ödəm atıcı olara
Ağciyərlər üçün hansı qidalar faydalıdır?
Müasir yaşayış tərzi, tütündən istifadə, hava kirliliyi, yanlış qidalanma ağciyər sağlamlığına mənfi təsir göstərir. Düzgün yaşayış tərzi, qidalanma, idmanla məşğul olmaq ağciyər sağlamlığı üçün əsas şərtdir. Ağciyər sağlamlığ
Meyvə və tərəvəzlər qabıqlı ya soyularaq yeyilməlidir?
Meyvə və tərəvəzlərin qabıqlı yoxsa qabıqsız yeyilməsi hər zaman müzakirə mövzusu olub. Əslində bu vəziyyət meyvə və tərəvəzin növünə görə dəyişiklik göstərə bilir. Qabıqların qida dəyəri yüksəkdir. Tərkibi isə meyvə və tərəvəzləri
Kalsium hansı qidalarda mövcuddur?
Kalsium, qida yolu ilə alınması gərəkən vacib vəzifələrə sahib mineraldır. Kalsium, böyümə, inkişaf, sinir sistemi, sümük sağlamlığı üçün xüsusi əhəmiyyətə malikdir. Bu səbəbdən kalsium əksikliyi ciddi simptomlara səbəb ol
Heyvanın faydaları
Soyuq havalarda immuniteti qaldıran meyvələrindən biri heyvadır. Portağal, naringi kimi heyvanın da tərkibi vitamin və minerallarla zəngindir. 92 qram heyvada mövcuddur:. 53 kalori. 0 yağ. 0,3 qram protein. 14 qram karbonhidrat
Hansı şokoladı yemək faydalıdır?
Tərkibində mövcud olan güclü antioksidant xüsusiyyəti ilə vücuddakı toksinlərin atılmasına dəstək olan tünd şokoladın insan sağlamlığına faydaları çoxdur. Bunların arasında beyin funksiyalarının yaxşılaşdırılması, ürək sağlamlığını
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss
Kinkanın faydaları
Kinkan və ya "Yapon portağalı" adlandırılan meyvə quruluşca oval, kiçik, narıncı rəngdə olan meyvədir. Daha çox isti yerlərdə yetişir. Soyuğa dayanıqlıdır. Yüngül turş dadı var. Tərkibində yüksək miqdarda su,
İspanağın faydaları və zərərləri
İspanaq, soyuq aylarda istifadə edilən tərəvəzlərdən biridir. İnsan sağlamlığına və vücuda olan faydaları ilə önə çıxaraq bir çox fərqli formada istifadə edilə bilər. Tərkibində yer alan bol miqdarda vitamin və mineral xüsusiyyətlər
C vitamini nə üçün vacibdir?
C vitamin narıncı meyvələr olaraq da adlandırılan portağal, naringi, greyfurt, limonda mövcuddur. Suda asan əriyən quruluşa sahib olan vitaminin güclü antioksidant xüsusiyyəti vardır. İmmunitet sistemini gücləndirir və maddələ
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir
Goji berrinin faydaları və zərərləri
Goji berri, Çin, Tibet kimi Asiya tərəflərində yetişən meyvədir. Bu meyvənin şirin və yüngül dadı var. Çində tibbi məqsədlə istifadə edilir. Vitamin və mineral cəhətdən zəngindir. Tərkibində C vitamini, dəmir, sink, beta-karote
Çiyələyin və yarpağının faydaları
A, B, fosfor, dəmir, kalsiumla zəngin olan çiyələk, diabet, xərçəng, infarkt kimi təhlükəli sağlamlıq problemləri riskini azaldır. C vitamini ilə zəngin olan çiyələk antioksidant qaynağıdır. Çiyələyin sağlamlığa faydalar
Tut qurusunun faydaları və zərərləri
Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı