Soğanın faydaları nələrdir?
Soğan uzun illərdir insanlar tərəfindən istifadə edilir. Güclü antioksidantdır. Tərkibində bir çox vitamin və minerallar da var.
Faydaları nələrdir?
Həzm sistemini gücləndirir
Xərçəng kimi xəstəliklərə qarşı qoruyucudur
Sümükləri gücləndirir
Qanda şəkərin tənzimlənməsinə kömək edir
Şəxsin ruh sağlamlığını düzəldir
Ürək xəstəliklərinə faydalıdır
Vücuddakı infeksiyanın aparılmasına kömək edir
Ürək üçün faydalıdır
Maddələr mübadiləsinin fəaliyyətini tənzimləyir
Yuxusuzluğa faydalıdır
Diş problemlərinə yaxşı təsir göstərir
Dəri və saç üçün olduqca effektlidir
İştah açıcı xüsusiyyəti vardır
Kökəlmək istəyənlər rahatlıqla istifadə edə bilərlər
Bronxlara faydalıdır
Sinüzit və bəlğəm problemlərinin həllində rol oynayır
Göz sağlamlığı üçün faydalıdır.
Vitaminlərlə istifadə edildiyi zaman təsirini artırır. Xüsusilə C vitamini ilə istifadə edildiyi təqdirdə immunitetin güclənməsinə kömək edir. Antioksidant xüsusiyyəti ilə vücuddan zərərli toksinlərin atılmasına dəstək olur. Diş çürüməsinə səbəb olan ağızdakı bakteriyaların da azalmasına yardım edir. Bu səbəbdən ağız sağlamlığı üçün əhəmiyyətlidir.
Saç dərisi üçün olduqca faydalıdır. Kəpək probleminə yaxşı təsir göstərir. Saçların güclənməsinə töhfə verir.
Soğan necə istifadə edilməlidir?
Çiy olaraq istifadə edilməlidir. Yeməyin ləzzətini artırır, həm vitamin dərəcəsini yüksəldir.
DOKTORINFO.AZ Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar
Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə
Nanənin faydaları
Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər
Narın faydaları və zərərləri
Nar, ləzzəti və görüntüsü ilə bir çox qida və salatlarda istifadə edilir. Sağlamlıq cəhətdən isə olduqca faydalıdır. Güclü antioksidantdır və bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti mövcuddur. xəbər verir ki, tərkibind
Cəfərinin faydaları nələrdir?
Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla
Quava meyvəsi faydaları
Orta Amerika, Hindistan başda olmaq üzrə bir çox tropikal və subtropikal bölgədə yetişən quava meyvəsi, quava ağacından əldə edilən qabıqlı bir meyvədir. Oval formalı, rəngi açıq yaşıl və ya sarıdır. xəbər verir ki, antioksidan
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Qarağatın faydaları
Qarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efi
Şalfeyin faydaları
Adaçayı nədir?. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. xəbər verir ki, adaçayı, digər adı ilə sürvə dünya mətbəxlərində çox istifadə edilən aromaya sahib bitki növüdür. Bəzi insanlar rus dilindən götürülm
E vitamininin faydaları
E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu