Arıqlamaq artıq daha asan - Bu qidalar həm tox tutur həm bel incəldir
Doğru çəki aralığını tapmaq bir çoxları üçün çətin prosesdir. Ancaq bəzi üsullara riayət etdikdə çəki atmaq o qədər də çətin olmur. Xarici diyetoloq Kelsey Kunik, çəki itirmək üçün əslində bir neçə qidanın həm ləzzətli həm də yağ əridən xüsusiyyəti olduğunu vurğulayıb.
Doktorinfo.az məlumat verir ki, arıqlamaq "az yemək" deyil, daha doğru miqdarda doğru qidaları istifade etmək mənasına gəlir. Bəzi effektli qidalar həm tox tutur həm də arıqlamağa kömək edir.
Qoz – Lif və proteinlə zəngin olan qozun tərkibində keyfiyyətli yağlar mövcuddur. Doydurucu xüsusiyyətə malikdir. İçərisindəki antioksidantlar və omeqa 3 yağ asitlərinin qarışımı, çəkini itirməyə kömək olur.
Yer fıstığı – Beyinin yüksək yağlı və yüksək şəkərli qidalarla bağlı ehtiyacını təmin edir. İstər yeni olaraq istəsə də əzmə formada yemək həm tox tutmağa kömək edir həm də var olan çəkini qoruyub saxlamağa kömək edir.
Badam – Ani aclıq krizində istifadə edə biləcəyiniz, ən lezzetli və faydalı qidalardan olan badam, eyni zamanda tərkibindəki sağlam yağ tərkibi ilə tox tutmağa kömək edir. Həmçinin aclıq hissini öldürərək çəkini qorumağa kömək edir.
Aparılan araşdırmalara görə, badamların vücud kütləsini əhəmiyyətli ölçüdə azaltdığı təsdiq olunub.
Araşdırmaçılar gündə 42,5, qramdan artıq badam yeməyin menfi xolesterin və diyastolik qan təzyiqini əhəmiyyətli dərəcədə aşağı saldığı və badamların, vücud və yağ kütləsini azaltdığını sübut ediblər.
Kaju – Son zamanlarda ən sevilən qidalar içərisində yer alır. Həmçinin arıqladan təsirləri ilə ön plana çıxır. Az yağlı olması sayəsində çəkini nəzarətdə saxlayır.
Fındıq - Ürək sağlamlığına kömək olur. Ara vaxtlarda yemək, aclığınızı ortadan qaldıra biləcək güclü təsir göstərəcək. Bunun səbəbi fındıqların zərərli oksidatif stresi azaldarkən çəkinin itməsinə kömək etməsidir.
DOKTORINFO.AZ Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Qarazirə yağının faydaları
Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir
Nar çiçəyinin faydaları
Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid
Soğan suyunun faydaları və zərərləri
Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar
İtburnunun faydaları və zərərləri
İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd
Şabalıdın faydaları və zərərləri
Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir