Arıqlamaq artıq daha asan - Bu qidalar həm tox tutur həm bel incəldir
Doğru çəki aralığını tapmaq bir çoxları üçün çətin prosesdir. Ancaq bəzi üsullara riayət etdikdə çəki atmaq o qədər də çətin olmur. Xarici diyetoloq Kelsey Kunik, çəki itirmək üçün əslində bir neçə qidanın həm ləzzətli həm də yağ əridən xüsusiyyəti olduğunu vurğulayıb.
Doktorinfo.az məlumat verir ki, arıqlamaq "az yemək" deyil, daha doğru miqdarda doğru qidaları istifade etmək mənasına gəlir. Bəzi effektli qidalar həm tox tutur həm də arıqlamağa kömək edir.
Qoz – Lif və proteinlə zəngin olan qozun tərkibində keyfiyyətli yağlar mövcuddur. Doydurucu xüsusiyyətə malikdir. İçərisindəki antioksidantlar və omeqa 3 yağ asitlərinin qarışımı, çəkini itirməyə kömək olur.
Yer fıstığı – Beyinin yüksək yağlı və yüksək şəkərli qidalarla bağlı ehtiyacını təmin edir. İstər yeni olaraq istəsə də əzmə formada yemək həm tox tutmağa kömək edir həm də var olan çəkini qoruyub saxlamağa kömək edir.
Badam – Ani aclıq krizində istifadə edə biləcəyiniz, ən lezzetli və faydalı qidalardan olan badam, eyni zamanda tərkibindəki sağlam yağ tərkibi ilə tox tutmağa kömək edir. Həmçinin aclıq hissini öldürərək çəkini qorumağa kömək edir.
Aparılan araşdırmalara görə, badamların vücud kütləsini əhəmiyyətli ölçüdə azaltdığı təsdiq olunub.
Araşdırmaçılar gündə 42,5, qramdan artıq badam yeməyin menfi xolesterin və diyastolik qan təzyiqini əhəmiyyətli dərəcədə aşağı saldığı və badamların, vücud və yağ kütləsini azaltdığını sübut ediblər.
Kaju – Son zamanlarda ən sevilən qidalar içərisində yer alır. Həmçinin arıqladan təsirləri ilə ön plana çıxır. Az yağlı olması sayəsində çəkini nəzarətdə saxlayır.
Fındıq - Ürək sağlamlığına kömək olur. Ara vaxtlarda yemək, aclığınızı ortadan qaldıra biləcək güclü təsir göstərəcək. Bunun səbəbi fındıqların zərərli oksidatif stresi azaldarkən çəkinin itməsinə kömək etməsidir.
DOKTORINFO.AZ Narın faydaları və zərərləri
Nar, ləzzəti və görüntüsü ilə bir çox qida və salatlarda istifadə edilir. Sağlamlıq cəhətdən isə olduqca faydalıdır. Güclü antioksidantdır və bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti mövcuddur. xəbər verir ki, tərkibind
Şabalıdın faydaları və zərərləri
Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir
Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?
Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə
Laktozasız südün faydaları
Süd və süd məhsullarının sağlam qidalanma adına önəmli olduğu qeyd edilir, ancaq laktoza intoleransı, süd və süd məhsullarına qarşı allergiyası olanlar heyvan mənşəli südlər istifadə etmirlər. Laktozasız süd nədir?. Digə
Nar çiçəyinin faydaları
Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid
İtburnunun faydaları və zərərləri
İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd
Kivinin faydaları və zərərləri
Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar
Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə