Yeyilməyən çəyirdəyi meyvəsindən daha faydalıdır
Əvvəllərlə müqayisədə artıq orqanizm üçün faydalı olan üzüm meyvəsini hər mövsümdə tapa bilərik.
Doktorinfo.az məlumat verir ki, aparılan son araşdırmalara görə, üzümün çəyirdəyi ən az meyvəsi qədər olduqca faydalıdır. Bu səbəbdən üzümü çəyirdəkləri ilə birlikdə yemək tövsiyə edilir.
Bəs yararları nələrdir?
Qan şəkərini tənzimləyir - Üzüm, çəyirdəyi ilə yeyildikdə tərkibindəki sağlam komponentlər qan şəkərinin tənzimlənməsinə kömək edir. Qara üzümün toxumları həm toxluq hissi verir, həm də qan şəkərinin həddindən artıq yüksəlməsinin qarşısını alaraq tarazlığı saxlayır.
Arıqlamağı asanlaşdırır - Üzüm çeyirdeyi toxluq hissi verir. Tərkibindəki sağlam yağlar sayəsində arıqlamağı asanlaşdırır və maddələr mübadiləsini sürətləndirir.
İmmuniteti gücləndirir - Terkibindeki antioksidantlar sayəsində üzüm çəyirdəyi orqanizmin toksinlərdən təmizlənməsinə kömək edir.
Ürək çatışmazlığı riskini minimuma endirir
Gün erzinde 150 mq üzüm çəyirdəyi yemek infarkt və insult risklərini minimuma endirir
İltihabı və infeksiyanı vücuddan xaric edir.
ABŞ və Çin tədqiqatçıları çəyirdəkdə meyvədən daha yaxşı təsir göstərən posiyanidin C1 maddəsi aşkar ediblər. Bunun isə qocalmış, zədələnmiş hüceyrələr üçün olduqca çox faydası mövcuddur. Həmçinin təcrübələr göstərir ki, mütəmadi olaraq üzüm toxumlarından istifadə edərək 90 yaşa qədər yaşamaq mümkündür. Köhnə hüceyrələri öldürür, zərərliləri isə berpa edir.
Həmçinin qan damarları və ağciyərlər üçün də olduqca mühüm əhəmiyyətə sahibdir.
DOKTORINFO.AZ Qarağatın faydaları
Qarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efi
Çuğundurun faydaları və zərərləri
Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız
Feyxoanın faydaları
Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril
Şabalıdın faydaları və zərərləri
Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir
Nar qabığının faydaları
Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv
Qatığın faydaları və zərərləri
Qatıq, vitamin və minerallarla zəngin tərkibi və ləzzəti ilə sevilən qidadır. Protein tərkibli yüksək qidadır. Əlavə qidaya başlayan körpələrə də verilir. Zəngin kalsium tərkibi olan qatığın içərisində potassium, kalsium
Zəncəfilin faydaları və zərərləri
Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Kartof qabığının faydaları
Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi