Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?

Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?Bir çox insanın ortaq problemi arıqlaya bilməməkdir. Fərq edilmədən alınan çəkiləri insanlar qısa müddətdə verməyə çalışırlar. Bu isə bir sıra problemlərə yol açır. Bunun isə ən böyük qaynağı edilən yanlış qidalanma seçimidir.

Arıqlamaq üçün nələr yeyilməlidir?

Limon,

Müxtəlif meyvələr (qreyfurt,alma,çiyələk,avokado və s.)

Qatıq

Pendir

Yumurta

Brokoli

Yulaf və s.

Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?Arıqlamaq istəyənlər, həzm sistemini sürətləndirən, yağları əridən, aşağı kalorili qidalar yeməlidirlər.

Xiyar – tərkibini yüksək miqdarda su təşkil edir. Günün hər anında istifadəyə yararlıdır.
Yeyərək bədənin su ehtiyacını ödəyə bilərsiniz. Antioksidant olduğu üçün maddələr mübadiləsi sürətlə işləyəcək.

Buğda çörəyi – B vitamini ilə zəngindir. Uzunmüddət tox tutur, tərkibi liflə zəngindir.
Qida dəyəri yüksək olduğundan toxluq hissi yaradır. Nə qədər istifadə edilməsi sualına gəlincə isə bu yaşa və çəkiyə görə dəyişir.

Limon – Yağ əridilməsini sürətləndirir.
C vitamini ilə zəngindir.
Arıqlamağı sürətləndirir. Bunun üçün səhərlər ac qarnına limonlu suyu içmək tövsiyə edilir.

Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?Qatıq – Arıqlamaq üçün ən düzgün seçimdir. Həzm sisteminin sağlamlığı üçün vacibdir. Meyvə dilimləri, darçınla yeyilə bilər.

Qreyfurt – C vitamini qaynağıdır. İştahı nəzarətdə saxlayır, göbək ətrafı yağlardan xilas olmağa kömək edir. Xroniki dərman istifadə edənlər az miqdarda yeməlidirlər.

Pendir – Səhərlər və hər qida yeyilən zaman yeməyin yanında istifadə etmək tövsiyə edilir. Arıqlatmaq xüsusiyyəti vardır. Həzmi tənzimləyərək tox tutur.

Alma – Meyvələr içərisində həzmi yaxşılaşdıran, tox tutan birinci meyvədir desək yanılmarıq. Hər səhər oyandığınız zaman 1 ədəd orta ölçülü alma yesəniz bağırsaqlarınızı təmizləyərək günə başlayarsınız.

Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?Yumurta – Proteinlə zəngindir. Uzunmüddət tox tutur. Arıqlamaq müddətində 1 ədəd yumurta yemək tövsiyə edilir.

Qırmızı bibər – Yağ əridilməsini tezləşdirir. Maddələr mübadiləsini tənzimləyir.

Brokoli – Lif tərkibi zəngindir. Arıqlamaq üçün qida rasionundan çıxarılmamalıdır. Bununla çəkinizi tənzimləyə bilərsiniz.

Yulaf əzməsi – Tox tutur. Tərkibi zəngindir. Qatıq, südlə bərabər yeyilə bilər. Arıqlama zamanı tez-tez istifadə edilməlidir. Vücuddakı yağ miqdarının azalmasına kömək edir.

Avokado – Yağların əridilməsinə kömək edir. Antioksidantdır. E vitamin ilə zəngindir.

Balıq – Düzgün qidalanmada kömək edəcək əsas yeməklərdən biridir. Həftədə iki dəfə istifadə etsəniz qidalanmağınızda düzgün seçim etmiş olarsınız.

Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 29 oktyabr 2023

Oxşar xəbərlər

Çobanyastığı çayının faydaları

Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər

Şalfeyin faydaları

Adaçayı nədir?. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. xəbər verir ki, adaçayı, digər adı ilə sürvə dünya mətbəxlərində çox istifadə edilən aromaya sahib bitki növüdür. Bəzi insanlar rus dilindən götürülm

Qaya duzunun faydaları

Qaya duzu nədir?. xəbər verir ki, qaya duzu, yer altındakı duz yataqlarından çıxarılaraq əldə edilən və yenilə bilən duz formasında tapılan təbii sodium klorür formasıdır. İlk olaraq Hindistanın tibb sistemi olaraq ortay

Mixəyin faydaları və zərərləri

Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxus

Feyxoanın faydaları

Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril

Qarağatın faydaları

Qarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efi

İtburnunun faydaları və zərərləri

İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd

Qırmızı soğanın faydaları

Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə

Şabalıdın faydaları və zərərləri

Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir


masaj yuxuda sekis mede agrisi dis agrisi goz hekimi
masaj