Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?

Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?Bir çox insanın ortaq problemi arıqlaya bilməməkdir. Fərq edilmədən alınan çəkiləri insanlar qısa müddətdə verməyə çalışırlar. Bu isə bir sıra problemlərə yol açır. Bunun isə ən böyük qaynağı edilən yanlış qidalanma seçimidir.

Arıqlamaq üçün nələr yeyilməlidir?

Limon,

Müxtəlif meyvələr (qreyfurt,alma,çiyələk,avokado və s.)

Qatıq

Pendir

Yumurta

Brokoli

Yulaf və s.

Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?Arıqlamaq istəyənlər, həzm sistemini sürətləndirən, yağları əridən, aşağı kalorili qidalar yeməlidirlər.

Xiyar – tərkibini yüksək miqdarda su təşkil edir. Günün hər anında istifadəyə yararlıdır.
Yeyərək bədənin su ehtiyacını ödəyə bilərsiniz. Antioksidant olduğu üçün maddələr mübadiləsi sürətlə işləyəcək.

Buğda çörəyi – B vitamini ilə zəngindir. Uzunmüddət tox tutur, tərkibi liflə zəngindir.
Qida dəyəri yüksək olduğundan toxluq hissi yaradır. Nə qədər istifadə edilməsi sualına gəlincə isə bu yaşa və çəkiyə görə dəyişir.

Limon – Yağ əridilməsini sürətləndirir.
C vitamini ilə zəngindir.
Arıqlamağı sürətləndirir. Bunun üçün səhərlər ac qarnına limonlu suyu içmək tövsiyə edilir.

Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?Qatıq – Arıqlamaq üçün ən düzgün seçimdir. Həzm sisteminin sağlamlığı üçün vacibdir. Meyvə dilimləri, darçınla yeyilə bilər.

Qreyfurt – C vitamini qaynağıdır. İştahı nəzarətdə saxlayır, göbək ətrafı yağlardan xilas olmağa kömək edir. Xroniki dərman istifadə edənlər az miqdarda yeməlidirlər.

Pendir – Səhərlər və hər qida yeyilən zaman yeməyin yanında istifadə etmək tövsiyə edilir. Arıqlatmaq xüsusiyyəti vardır. Həzmi tənzimləyərək tox tutur.

Alma – Meyvələr içərisində həzmi yaxşılaşdıran, tox tutan birinci meyvədir desək yanılmarıq. Hər səhər oyandığınız zaman 1 ədəd orta ölçülü alma yesəniz bağırsaqlarınızı təmizləyərək günə başlayarsınız.

Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?Yumurta – Proteinlə zəngindir. Uzunmüddət tox tutur. Arıqlamaq müddətində 1 ədəd yumurta yemək tövsiyə edilir.

Qırmızı bibər – Yağ əridilməsini tezləşdirir. Maddələr mübadiləsini tənzimləyir.

Brokoli – Lif tərkibi zəngindir. Arıqlamaq üçün qida rasionundan çıxarılmamalıdır. Bununla çəkinizi tənzimləyə bilərsiniz.

Yulaf əzməsi – Tox tutur. Tərkibi zəngindir. Qatıq, südlə bərabər yeyilə bilər. Arıqlama zamanı tez-tez istifadə edilməlidir. Vücuddakı yağ miqdarının azalmasına kömək edir.

Avokado – Yağların əridilməsinə kömək edir. Antioksidantdır. E vitamin ilə zəngindir.

Balıq – Düzgün qidalanmada kömək edəcək əsas yeməklərdən biridir. Həftədə iki dəfə istifadə etsəniz qidalanmağınızda düzgün seçim etmiş olarsınız.

Pəhriz zamanı hansı qidalar yeyilməlidir?


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 29 oktyabr 2023

Oxşar xəbərlər

Nanə çayının faydaları və zərərləri

Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə

Soğan suyunun faydaları və zərərləri

Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar

D vitamini olan qidalar

D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs

Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?

Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə

Nar qabığının faydaları

Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv

Laktozasız südün faydaları

Süd və süd məhsullarının sağlam qidalanma adına önəmli olduğu qeyd edilir, ancaq laktoza intoleransı, süd və süd məhsullarına qarşı allergiyası olanlar heyvan mənşəli südlər istifadə etmirlər. Laktozasız süd nədir?. Digə

Kompüter arxasında çalışanlar nece qidalanmalıdırlar?

Hazırda kompüterlə iş yetəri qədərdir. Ancaq kompüterin insan sağlamlığına eləcə də gözlərə və beyinə zərəri olduqca çoxdur. xəbər verir ki, kompüterlə işləmək beyin fəaliyyətini artıran işlərdən hesab edilir. Az məluma

Xurmanın faydaları və zərərləri

Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir

Kətan toxumunun faydaları və zərərləri

Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan


masaj yuxuda tecili tibbi yardim babasil mualicesi bogaz agrisi goz hekimi
masaj
is elanlari