Xəstəliklərdən sağaldan şəfalı bitkiləri nə qədər tanıyırıq?

Xəstəliklərdən sağaldan şəfalı bitkiləri nə qədər tanıyırıq?Təbii məhsulların artıq çətin tapıldığı və çox dəyərli olduğu zamanda yaşayırıq. Çünki tərkibi dəyişən qidalar sağlamlıq cəhətdən bir çox problemə zəmin yaradır.

Bəs hansı şəfalı bitkiləri tanıyırıq və nə qədər məlumatlıyıq?

doktorinfo.az təqdim edir:

Zəncəfil – Dünyanın bir çox yerində yetişdirilir.

Qan dövranını sürətləndirir, vücudun isinmesini təmin edir.

İmmuniteti gücləndirir

İnfeksiyalarla mübarizə aparır

Boğaz ağrıları üçün şəfalı təsirə malikdir. Bal ilə birlikde istifadəsi zamanı bu təsir daha da çox ortaya çıxır

İştahı açır

Mədə bulantısının keçməsinə kömək edir

Ağrıları yüngülləşdirir

Sinir sistemi üçün faydalidir.

Sarıkök – Yeməklərə ləzzət qatır

Antioksidantdır

Sərbəst radikallarla mübarizə aparır

Bir çox xəstəliyə yoluxmaqdan qoruyur

Qaraciyər sağlamlığını qoruyur, toksinləri vücuddan atır
Xəstəliklərdən sağaldan şəfalı bitkiləri nə qədər tanıyırıq?Qan şəkərini aşağı salır

Diabet xəstələrin qlisemik nəzarəti təmin etməklərinə müsbət təsirə malikdir.

Gicitkan – Doğru formada istifadəsi zamanı şəfalı bitkilərdən hesab edilir.

Huceyrelerin daha sürətli çalışmasını təmin edir

Qan dövranını sürətləndirir

İltihablı oynaq ağrıları zamanı effektlidir

Sidikqovucudur

Dəri xəstəliklərində effektlidir. Müalicədə istifadə edilir

Qəbizlik, şişkinlik, mədə ağrısı kimi problemlərin azaldılmasına yardım edir.

Kətan toxumu – Qatıqla və bir sıra yeməklərə əlavə edilərək istifadə edilir.

Həzm sisteminin düzgün çalışmasını təmin edir

Tərkibində omeqa 3 yağ asitleri mövcuddur

Antioksidantdır

Xəstəliklərə qarşı qoruyur

Sümük və əzələlərin inkişafını dəstəkləyir

Ürək-damar xestelikleri zamanı faydalıdır.

Aloya vera – Dəri problemlərində istifadə edilən şəfalı bitkilərdəndir.

Dərini nəmləndirir, iltihabları azaldır

Günəş yanıqlarına faydalıdır

Həzm sistemini tənzimləyir

İmmun sistemini gücləndirir

Qan şəkərini düşməsini təmin edir.

Antioksidantdır.

Sarımsaq – Mütəxəssislər gün ərzində 1-2 diş yeməyinizi tövsiyə edirlər. Təbii antibiotikdir. Təzyiqi tənzimləməkdə faydalıdır.

Vücudda iltihabları təmizləyir
Xəstəliklərdən sağaldan şəfalı bitkiləri nə qədər tanıyırıq?Xərçəngdən qoruyur

Stress, gərginlik kimi vəziyyətlərdə vücudu rahatladır

Mənfi xolesterini tənzimləyir.

Razyana – İçərisində A, C, E vitaminleri ilə zəngindir. Bununla yanaşı potassium, maqnezium, sink kimi minerallarla da bol olan şəfalı bitkilərdəndir.

Həzm sistemi üçün faydalıdır.

Bronxları genişləndirmək xüsusiyyətinə malikdir. Astma, bronxit kimi problemlər zamanı effektlidir.

Vücuddakı iltihabları yaxşılaşdırır

Stresi azaldır

Yuxu problemləri olan insanlara destekdir.

Darçın, innab, keçibuynuzu kimi bitkilər də insan sağlamlığı üçün faydalı bitkilərdən hesab olunur.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 21 noyabr 2023

Oxşar xəbərlər

Tut qurusunun faydaları və zərərləri

Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı

Nanənin faydaları

Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər

Qarazirə yağının faydaları

Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad

Quava meyvəsi faydaları

Orta Amerika, Hindistan başda olmaq üzrə bir çox tropikal və subtropikal bölgədə yetişən quava meyvəsi, quava ağacından əldə edilən qabıqlı bir meyvədir. Oval formalı, rəngi açıq yaşıl və ya sarıdır. xəbər verir ki, antioksidan

Ən yaxşı vitamin kompleksi hansıdır? - Bunları bilmək vacibdir

Düzgün qidalanmağa diqqət yetirən birisinizsə, vacib vitamin və minerallar tərkibli qidaları yemək haqqında müəyyən qədər fikriniz ola bilər. Vitaminlər və minerallar sağlamlıq üçün gərəklidir və düzgün qidalanmaq vücudunuzu

Kətan toxumunun faydaları və zərərləri

Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan

Nar çiçəyinin faydaları

Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid

Daha şəfalı ancaq bahalı qida... "Pekan qozu"nun adi qozdan fərqi nədir?

Təbiətin möcüzələrini saymaqla bitməz. Onlardan biri şəfalı xüsusiyyətlərə sahib olan ağacda yetişən pekan(Yapon) qozudur. Dünyada "Pekan" olaraq bilinən bu bitki növünün veteni Amerikadır. Sərt qabıqlı meyvə ola

Qatığın faydaları və zərərləri

Qatıq, vitamin və minerallarla zəngin tərkibi və ləzzəti ilə sevilən qidadır. Protein tərkibli yüksək qidadır. Əlavə qidaya başlayan körpələrə də verilir. Zəngin kalsium tərkibi olan qatığın içərisində potassium, kalsium


masaj yuxuda sekis mede agrisi dis agrisi goz hekimi
masaj