Xəstəliklərdən sağaldan şəfalı bitkiləri nə qədər tanıyırıq?

Xəstəliklərdən sağaldan şəfalı bitkiləri nə qədər tanıyırıq?Təbii məhsulların artıq çətin tapıldığı və çox dəyərli olduğu zamanda yaşayırıq. Çünki tərkibi dəyişən qidalar sağlamlıq cəhətdən bir çox problemə zəmin yaradır.

Bəs hansı şəfalı bitkiləri tanıyırıq və nə qədər məlumatlıyıq?

doktorinfo.az təqdim edir:

Zəncəfil – Dünyanın bir çox yerində yetişdirilir.

Qan dövranını sürətləndirir, vücudun isinmesini təmin edir.

İmmuniteti gücləndirir

İnfeksiyalarla mübarizə aparır

Boğaz ağrıları üçün şəfalı təsirə malikdir. Bal ilə birlikde istifadəsi zamanı bu təsir daha da çox ortaya çıxır

İştahı açır

Mədə bulantısının keçməsinə kömək edir

Ağrıları yüngülləşdirir

Sinir sistemi üçün faydalidir.

Sarıkök – Yeməklərə ləzzət qatır

Antioksidantdır

Sərbəst radikallarla mübarizə aparır

Bir çox xəstəliyə yoluxmaqdan qoruyur

Qaraciyər sağlamlığını qoruyur, toksinləri vücuddan atır
Xəstəliklərdən sağaldan şəfalı bitkiləri nə qədər tanıyırıq?Qan şəkərini aşağı salır

Diabet xəstələrin qlisemik nəzarəti təmin etməklərinə müsbət təsirə malikdir.

Gicitkan – Doğru formada istifadəsi zamanı şəfalı bitkilərdən hesab edilir.

Huceyrelerin daha sürətli çalışmasını təmin edir

Qan dövranını sürətləndirir

İltihablı oynaq ağrıları zamanı effektlidir

Sidikqovucudur

Dəri xəstəliklərində effektlidir. Müalicədə istifadə edilir

Qəbizlik, şişkinlik, mədə ağrısı kimi problemlərin azaldılmasına yardım edir.

Kətan toxumu – Qatıqla və bir sıra yeməklərə əlavə edilərək istifadə edilir.

Həzm sisteminin düzgün çalışmasını təmin edir

Tərkibində omeqa 3 yağ asitleri mövcuddur

Antioksidantdır

Xəstəliklərə qarşı qoruyur

Sümük və əzələlərin inkişafını dəstəkləyir

Ürək-damar xestelikleri zamanı faydalıdır.

Aloya vera – Dəri problemlərində istifadə edilən şəfalı bitkilərdəndir.

Dərini nəmləndirir, iltihabları azaldır

Günəş yanıqlarına faydalıdır

Həzm sistemini tənzimləyir

İmmun sistemini gücləndirir

Qan şəkərini düşməsini təmin edir.

Antioksidantdır.

Sarımsaq – Mütəxəssislər gün ərzində 1-2 diş yeməyinizi tövsiyə edirlər. Təbii antibiotikdir. Təzyiqi tənzimləməkdə faydalıdır.

Vücudda iltihabları təmizləyir
Xəstəliklərdən sağaldan şəfalı bitkiləri nə qədər tanıyırıq?Xərçəngdən qoruyur

Stress, gərginlik kimi vəziyyətlərdə vücudu rahatladır

Mənfi xolesterini tənzimləyir.

Razyana – İçərisində A, C, E vitaminleri ilə zəngindir. Bununla yanaşı potassium, maqnezium, sink kimi minerallarla da bol olan şəfalı bitkilərdəndir.

Həzm sistemi üçün faydalıdır.

Bronxları genişləndirmək xüsusiyyətinə malikdir. Astma, bronxit kimi problemlər zamanı effektlidir.

Vücuddakı iltihabları yaxşılaşdırır

Stresi azaldır

Yuxu problemləri olan insanlara destekdir.

Darçın, innab, keçibuynuzu kimi bitkilər də insan sağlamlığı üçün faydalı bitkilərdən hesab olunur.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 21 noyabr 2023

Oxşar xəbərlər

Nanə çayının faydaları və zərərləri

Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə

Soğan suyunun faydaları və zərərləri

Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar

D vitamini olan qidalar

D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs

Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?

Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə

Nar qabığının faydaları

Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv

Laktozasız südün faydaları

Süd və süd məhsullarının sağlam qidalanma adına önəmli olduğu qeyd edilir, ancaq laktoza intoleransı, süd və süd məhsullarına qarşı allergiyası olanlar heyvan mənşəli südlər istifadə etmirlər. Laktozasız süd nədir?. Digə

Kompüter arxasında çalışanlar nece qidalanmalıdırlar?

Hazırda kompüterlə iş yetəri qədərdir. Ancaq kompüterin insan sağlamlığına eləcə də gözlərə və beyinə zərəri olduqca çoxdur. xəbər verir ki, kompüterlə işləmək beyin fəaliyyətini artıran işlərdən hesab edilir. Az məluma

Xurmanın faydaları və zərərləri

Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir

Kətan toxumunun faydaları və zərərləri

Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan


masaj yuxuda goz hekimi qarin agrisi hamilelik testi mede agrisi
masaj
is elanlari