Pendirin yeyilməsi nə üçün vacibdir?
Pendir sağlamlıq üçün faydalı olan qidalardan biridir.
Pendirin faydaları nələrdir?
Həzmi asanlışdırır
Güclü kalsium qaynağıdır
Enerji verir
Protein deposudur
Fol turşusu ehtiycını təmin edir
İmmunitet sistemini qoruyur.
Nə üçün pendir yeyilməlidir?
Ağ pendir, dünyanın hər ölkəsində səhər yeməyi masasında mövcud olur.
İshal, qəbizlik kimi problemlərlə mübarizə aparır. Həzmi asanlaşdırır.
Güclü kalsium əlavəsidir. Süd məhsulları içərisində tez-tez istifadə edilən pendir, uşaqların inkişafına dəstək olan qidalardandır.
Kalsium ehtiyacını qarşılayır və daha güclü sümük quruluşunun yaranmasını təmin edir.
Pendir yeməklə daha sağlam dişlərə sahib olmaq mümkündür.
Enerji verir. Günə daha enerjili başlamaq üçün səhər yeməyində 1 dilim ağ pendiri istifadə etməyiniz tövsiyədir.
B vitamini qaynağıdır. B vitamin qrupu vücudu təpədən dırnağa qədər qoruyan vitamin növüdür və ağ pendirdə bolca mövcuddur.
Hüceyrə yenilənməsi, saç və dəri sağlamlığı, zehni inkişaf kimi vacib məqamları qoruyan pendir hər kəs tərəfindən istifadə edilməlidir.
Ağ pendiri soyuducuda neçə gün saxlamaq olar?
Marketdən alınan ağ pendirin, paketi açıldıqdan sonra istifadə müddəti ən çox 7 gündür.
Hazır alınan pendirin pozulmamağı üçün pendir suyu ilə bərabər saxlanması tövsiyə edilir.
Ağ pendirin kalori və qida dəyərləri
Doydurucu süd məhsuludur. 1 dilim bəyaz endirdə mövcud olan qida dəyərlərini təqdim edirik:
0,76 qram karbonhidrat
6,11 qr protein
7,29 qr yağ
211,2 mq sodium
37,8 mq potasium
207 mq kalsium
166,5 iu A vitamini
0,05 dəmir
Alınacaq kalori isə:
1 dilim ağ pendir: 93 kalori
1 xörək qaşığı ağ pendir: 31 kalori
50 qram ağ pendir: 155 kalori
100 qram pendir: 310 kalori
DOKTORINFO.AZ Darçının bilmədiyiniz faydaları və zərərləri
Bir çox ədviyyatlar kimi darçının da insan sağlamlığı üçün faydaları bitib tükənməzdir. Cinnamomum adı verilən ağacların iç qabıqlarından əldə edilir. Gözəl qoxusunu və dadını verən isə yağıdır. Bu yağda sinnameldehit adlandırıla
Qarağatın faydaları
Qarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efi
Qarazirə yağının faydaları
Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad
Kartof qabığının faydaları
Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi
Mixəyin faydaları və zərərləri
Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxus
Cəfərinin faydaları nələrdir?
Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla
Bəhməzin faydaları
Bəhməzin insan vücuduna bir çox faydası mövcuddur. xəbər verir ki, qatqı maddəsi olmayan bəhməzlər istifadə edildiyi zaman boğazda yanma yarada bilər. Mütəmadi istifadə edildiyi zaman piylənmə, qadın xəstəlikləri, qansızlıq
Əncir qurusunun faydaları və zərərləri
Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu