Pendirin yeyilməsi nə üçün vacibdir?
Pendir sağlamlıq üçün faydalı olan qidalardan biridir.
Pendirin faydaları nələrdir?
Həzmi asanlışdırır
Güclü kalsium qaynağıdır
Enerji verir
Protein deposudur
Fol turşusu ehtiycını təmin edir
İmmunitet sistemini qoruyur.
Nə üçün pendir yeyilməlidir?
Ağ pendir, dünyanın hər ölkəsində səhər yeməyi masasında mövcud olur.
İshal, qəbizlik kimi problemlərlə mübarizə aparır. Həzmi asanlaşdırır.
Güclü kalsium əlavəsidir. Süd məhsulları içərisində tez-tez istifadə edilən pendir, uşaqların inkişafına dəstək olan qidalardandır.
Kalsium ehtiyacını qarşılayır və daha güclü sümük quruluşunun yaranmasını təmin edir.
Pendir yeməklə daha sağlam dişlərə sahib olmaq mümkündür.
Enerji verir. Günə daha enerjili başlamaq üçün səhər yeməyində 1 dilim ağ pendiri istifadə etməyiniz tövsiyədir.
B vitamini qaynağıdır. B vitamin qrupu vücudu təpədən dırnağa qədər qoruyan vitamin növüdür və ağ pendirdə bolca mövcuddur.
Hüceyrə yenilənməsi, saç və dəri sağlamlığı, zehni inkişaf kimi vacib məqamları qoruyan pendir hər kəs tərəfindən istifadə edilməlidir.
Ağ pendiri soyuducuda neçə gün saxlamaq olar?
Marketdən alınan ağ pendirin, paketi açıldıqdan sonra istifadə müddəti ən çox 7 gündür.
Hazır alınan pendirin pozulmamağı üçün pendir suyu ilə bərabər saxlanması tövsiyə edilir.
Ağ pendirin kalori və qida dəyərləri
Doydurucu süd məhsuludur. 1 dilim bəyaz endirdə mövcud olan qida dəyərlərini təqdim edirik:
0,76 qram karbonhidrat
6,11 qr protein
7,29 qr yağ
211,2 mq sodium
37,8 mq potasium
207 mq kalsium
166,5 iu A vitamini
0,05 dəmir
Alınacaq kalori isə:
1 dilim ağ pendir: 93 kalori
1 xörək qaşığı ağ pendir: 31 kalori
50 qram ağ pendir: 155 kalori
100 qram pendir: 310 kalori
DOKTORINFO.AZ Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Nanə çayının faydaları və zərərləri
Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə
Əncirin faydaları nələrdir?
Yumşaq və şirin əncir bir çox ləzzətli və ya şirin reseptlərdə təqdim olunan meyvədir. xəbər verir ki, əncir antioksidantlar, minerallar və liflə zəngindir. Araşdırmalara əsasən, əncirin həm qurudulmuş, həm də təzə formad
Qarazirə yağının faydaları
Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad
Kompüter arxasında çalışanlar nece qidalanmalıdırlar?
Hazırda kompüterlə iş yetəri qədərdir. Ancaq kompüterin insan sağlamlığına eləcə də gözlərə və beyinə zərəri olduqca çoxdur. xəbər verir ki, kompüterlə işləmək beyin fəaliyyətini artıran işlərdən hesab edilir. Az məluma
Zəncəfilin faydaları və zərərləri
Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Nanənin faydaları
Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər
Nar qabığının faydaları
Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv