Pendirin yeyilməsi nə üçün vacibdir?
 
Pendir sağlamlıq üçün faydalı olan qidalardan biridir. 
 
 Pendirin faydaları nələrdir?
 
 Həzmi asanlışdırır
 
 Güclü kalsium qaynağıdır
 
 Enerji verir
 
 Protein deposudur
 
 Fol turşusu ehtiycını təmin edir
 
 İmmunitet sistemini qoruyur.
 
 Nə üçün pendir yeyilməlidir?
 
 Ağ pendir, dünyanın hər ölkəsində səhər yeməyi masasında mövcud olur. 
 
 İshal, qəbizlik kimi problemlərlə mübarizə aparır. Həzmi asanlaşdırır.
 
 Güclü kalsium əlavəsidir. Süd məhsulları içərisində tez-tez istifadə edilən pendir, uşaqların inkişafına dəstək olan qidalardandır.
 
 
Kalsium ehtiyacını qarşılayır və daha güclü sümük quruluşunun yaranmasını təmin edir.
 
 Pendir yeməklə daha sağlam dişlərə sahib olmaq mümkündür.
 
 Enerji verir. Günə daha enerjili başlamaq üçün səhər yeməyində 1 dilim ağ pendiri istifadə etməyiniz tövsiyədir.
 
 B vitamini qaynağıdır. B vitamin qrupu vücudu təpədən dırnağa qədər qoruyan vitamin növüdür və ağ pendirdə bolca mövcuddur.
 
 Hüceyrə yenilənməsi, saç və dəri sağlamlığı, zehni inkişaf kimi vacib məqamları qoruyan pendir hər kəs tərəfindən istifadə edilməlidir.
 
 Ağ pendiri soyuducuda neçə gün saxlamaq olar?
 
 Marketdən alınan ağ pendirin, paketi açıldıqdan sonra istifadə müddəti ən çox 7 gündür.
 
 Hazır alınan pendirin pozulmamağı üçün pendir suyu ilə bərabər saxlanması tövsiyə edilir.
 
 Ağ pendirin kalori və qida dəyərləri
 
 Doydurucu süd məhsuludur. 1 dilim bəyaz endirdə mövcud olan qida dəyərlərini təqdim edirik:
 
 
0,76 qram karbonhidrat
 
 6,11 qr protein
 
 7,29 qr yağ
 
 211,2 mq sodium
 
 37,8 mq potasium
 
 207 mq kalsium
 
 166,5 iu A vitamini
 
 0,05 dəmir
 
 Alınacaq kalori isə:
 
 1 dilim ağ pendir: 93 kalori
 
 1 xörək qaşığı ağ pendir: 31 kalori
 
 50 qram ağ pendir: 155 kalori
 
 100 qram pendir: 310 kalori
 
DOKTORINFO.AZ Laktozasız südün faydaları
 Süd və süd məhsullarının sağlam qidalanma adına önəmli olduğu qeyd edilir, ancaq laktoza intoleransı, süd və süd məhsullarına qarşı allergiyası olanlar heyvan mənşəli südlər istifadə etmirlər. Laktozasız süd nədir?. Digə
Nar çiçəyinin faydaları
 Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid
Nanə çayının faydaları və zərərləri
 Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə
E vitamininin faydaları
 E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
 Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
İtburnunun faydaları və zərərləri
 İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd
Zəncəfilin faydaları və zərərləri
 Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Portağal və qabığının faydaları
 Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə