Alçanı duzla yemək olarmı?
Alça dadı, faydası ilə seçilən meyvələrdən biridir.
Bəs faydaları nələrdir?
Antioksidantlarla zəngindir. Vücudu xəstəliklərə qarşı qoruyur. C vitamini sayəsində immuniteti artırır. Eyni zamanda A, K, B qrupu vitaminləri və sağlamlıq üçün faydalı bir çox minerallarla zəngindir.
Tərkibindəki C vitamini sayəsində xolesterinin idarə edilməsinə kömək edir. Tək başına pis xolesterini aşağı endirmək gücündə deyil, ancaq xolesterinin damar içində toplanmasının qarşısını alaraq damar tıxanıqlığı və bu bağlı olaraq yaranan ürək xəstəliklərindən qorunmağı təmin edən meyvələrdən hesab edilir.
Bir çox xəstəliyə qarşı qoruyur. C vitamini astma, osteoartrit, bağırsaq xərçəngi və revmatizm kimi xəstəliklərdən qorunmaq üçün əhəmiyyətli vitaminlərdən biridir.
Bağırsağın dostu olan lif qaynağıdır. 100 qram alça gündəlik lif ehtiyacının 100-də 6-nı qarşılayır.
Sümük sağlamlığını dəstəkləyir. Tərkibində olan K vitamini və maqnezium mineralı qidalar yolu ilə alınan kalsiumun vücud tərəfindən sovrulması üçün vacibdir.
Qan şəkəri nizamını təmin edir. Həmçinin yanında süd, qatıq, badam, fındıq, qoz kimi protein və ya yağ qaynağıyla bərabər istifadə edildiyində uzunmddət toxluq hissi verir.
Çəkini normada saxlayır. Əgər pəhrizdənizsə atışdırmalıq olaraq alça yeyə bilərsiniz. Tərkibindəki qida lifi uzunmüddət sizi tox tutacaq və yeməklər arasında yarana biləcək aclığın qarşısını alacaq.
Tərkibindəki sitrik asit yorğunluğun qarşısını alır.
Qatıq, ayran, pendir kimi süd məhsullarıyla birlikdə istifadə edilməsi kalsium sovrulmasını artırır, diş və sümük sağlamlığını qoruyur.
Yumurta, ət, balıq kimi protein tərkibli qidalarla birlikdə istifadə edildiyində bu qidaların asit təsirini azaldır. Beləliklə maddələr mübadiləsinin normal çalışması nəticəsində arıqlamağa kömək edir.
Dəmir sovrulmasını artırır və qan azlığı üçün faydalıdır.
Alçanı duzla yemək olarmı?
Bir çox insanlar alçanı hətta duzsuz yeməyi sevmirlər. Ancaq nəzərə çatdıraq ki, duz, vücudda ödəm yaranmasına səbəb olur.
Böyrək ya da təzyiq kimi şikayətləri olanlar bu formada yeməkdən qaçınmalıdırlar. Bol su içməyi unutmamalıdırlar.
DOKTORINFO.AZ İvan çayın faydaları
Tibdə yayğın olaraq istifadə edilən bitki növüdür. Daha çox Rusiya və Avropada populyar olaraq istifadə edilir. İvan çayı fermentə edilmiş dar yarpaklı yangel yarpaqlarından əldə edilir. xəbər verir ki, bu bitki ferment
Portağal və qabığının faydaları
Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir
Soğan suyunun faydaları və zərərləri
Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar
Yer fıstığı faydaları
Antioksidant olan fıstığı bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. xəbər verir ki, zəngin qida dəyəri sayəsində sağlamlığa bir çox faydası mövcuddur. Bes yer fistiginin faydalari nelerdir?. Yaxşı xolesterin səviyyəsin
Qaya duzunun faydaları
Qaya duzu nədir?. xəbər verir ki, qaya duzu, yer altındakı duz yataqlarından çıxarılaraq əldə edilən və yenilə bilən duz formasında tapılan təbii sodium klorür formasıdır. İlk olaraq Hindistanın tibb sistemi olaraq ortay
E vitamininin faydaları
E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu
Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?
Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə
Zəncəfilin faydaları və zərərləri
Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir