Bu giləmeyvə infarkt və iflicin qarşısını alır

Bu giləmeyvə infarkt və iflicin qarşısını alırAlimlər müəyyən ediblər ki, çiyələk qanda infarkt və insulta səbəb olan yağ yığılmasını azaldır.
KONKRET.azxarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bir qrup yapon alimi çiyələyin insan orqanizminə təsiri ilə bağlı araşdırma aparıb.
Araşdırma zamanı onlar könüllülərə təzə çiyələk püresi verərək təcrübə keçiblər.
Alimlər təcrübədə iştirak edənlərdən analiz üçün qan nümunələri götürüblər. Nəticələr göstərib ki, onlarda təzə giləmeyvə qəbul etməyənlərə nisbətən aşağı sıxlıqlı lipoprotein və ya LDL yığılması əlamətləri daha az olub.
Bu giləmeyvə infarkt və iflicin qarşısını alırQeyd edək ki, LDL qan damarlarının daralmasına və tıxanmasına səbəb olan zərərli xolesterol formasıdır.
Belə ki, çiyələyin aradan qaldırdığı qan laxtaları infarkt və ya insulta səbəb ola bilər.
Araşdırmalara görə, çiyələyin təsiri giləmeyvə yeyildikdən yarım saatdan dörd saata qədər davam edir. Alimlər bunu giləmeyvələrdə C vitamininin yüksək olması ilə əlaqələndirirlər.
İqbal Rzayev,
KONKRET.az


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 18 iyul 2023

Oxşar xəbərlər

Narın faydaları və zərərləri

Nar, ləzzəti və görüntüsü ilə bir çox qida və salatlarda istifadə edilir. Sağlamlıq cəhətdən isə olduqca faydalıdır. Güclü antioksidantdır və bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti mövcuddur. xəbər verir ki, tərkibind

Qarağatın faydaları

Qarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efi

Kivinin faydaları və zərərləri

Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind

Xiyarın faydaları

Xiyar, insan orqanizmi üçün əhəmiyyətli tərəvəzlərdən biridir. Xiyarın tərkibində insan vücudu üçün vacib olan 95% su mövcuddur. xəbər verir ki, xiyarı davamlı yemək böyrək daşlarının yaranmasının qarşısını da alır. Xiya

İvan çayın faydaları

Tibdə yayğın olaraq istifadə edilən bitki növüdür. Daha çox Rusiya və Avropada populyar olaraq istifadə edilir. İvan çayı fermentə edilmiş dar yarpaklı yangel yarpaqlarından əldə edilir. xəbər verir ki, bu bitki ferment

Kətan toxumunun faydaları və zərərləri

Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan

E vitamininin faydaları

E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu

Çobanyastığı çayının faydaları

Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər

Xurmanın faydaları və zərərləri

Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir


masaj yuxuda cinsi xestelikler mede agrisi goz hekimi hamilelik testi
masaj