Faydası qabığında olan qidalar hansılardır?

Faydası qabığında olan qidalar hansılardır?Vitamin və minerallarla zəngin olan bəzi qidaların qabıqları özləri qədər fayda verir. Bu səbəbdən mütəxəssislər qabıqların qiymətləndirilməsini və müalicəvi məqsədlə istehlak edilməsini tövsiyə edirlər.
Axar.az faydası qabığında olan qidaları təqdim edir.
Kivi qabıqları - Qida zəhərlənməsinə yaxşı təsir edən qidalardan biridir. Zəhərlənmə zamanı kivi qabığını soymadan sıxıb içsəniz, qabığındakı vitaminlər sayəsində mədəniz təmizlənəcək.
Kartof qabıqları - Kartof qabığı şişkinliyi azaltmaqda möcüzəvi qidadır. Xüsusilə sızanaqlara və göz altı torbalarına yaxşı gəlir.
Alma qabıqları - Alma qabıqları qurudularaq çay kimi içilir. Bu çay yemək borusu və mədəni təmizləyir.
Fındıq qabıqları – Fındıq qabığının kemoterapi görən xəstələrdə yaşanan deformasiyaları azaltdığı müşahidə edilmişdir. Buna görə də elm adamları fındıq qabığından dərman istehsal etməyi və kimyaterapiya alan xəstələrdə dərman kimi istifadə etməyi hədəfləyirlər.
Portağal qabıqları - Tərkibindəki efir yağı sayəsində dəridəki deformasiyaya uğramış hüceyrələri azaldır. Həmçinin böcəklər portağal qoxusunu sevmirlər. Səbəb yenə də bu yağdır.
Banan qabıqları - Tərkibindəki yüksək lif sayəsində banan həzm xəstəlikləri riskini azaldır. Həmçinin dəri problemləri üçün də yaxşıdır.
Limon qabıqları - Limon qabığındakı həlledici turşu boğaz iltihabında meydana gəlir və infeksiya viruslarını azaldır. Tıxanmış burnu açmaq üçün də istifadə olunur. Bəzi mütəxəssislər limon qabıqlarının yuyulub istehlak edildiyi zaman diş sağlamlığına da dəstək olduğunu bildirirlər.
Şaftalı qabıqları - Şaftalı qabıqlarını üzünüzə çəkərək tonik effekt verə bilərsiniz. Tərkibindəki A vitamini sayəsində üzünüzü toksinlərdən təmizləyir və parlaqlıq verir.
Soğan qabıqları - Mütəxəssislər soğan qabığının faydalarının soğandan daha çox olduğunu vurğulayırlar. Bədənin gündəlik ehtiyacı olan lif və flavonoidlərlə qarışdırıla bilən soğan qabıqları qan səviyyəsində pis xolesterini tənzimləyərək ürək xəstəliklərinin qarşısını alır. Eyni zamanda soğan qabıqları qaynadılıb hisə verilən zaman bədəndəki bütün iltihabları aradan qaldırır.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 12 iyun 2023

Oxşar xəbərlər

Mixəyin faydaları və zərərləri

Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxus

Badamın faydaları

Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara

Çia toxumunun faydaları və zərərləri

Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss

D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?

Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək

Ana südünün faydaları

Saymaqla bitməyəcək qədər faydası olan ana südü, həm pul tələb etməyən, həm də hər zaman yeni və ideal istilikdə olan qidadır. xəbər verir ki, həkimlər ilk 6 ayda sadəcə ana südü ilə qidalanmağın, süd verməyin 2 yaşa qədə

Qozun faydaları və zərərləri

Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu

Əncirin faydaları nələrdir?

Yumşaq və şirin əncir bir çox ləzzətli və ya şirin reseptlərdə təqdim olunan meyvədir. xəbər verir ki, əncir antioksidantlar, minerallar və liflə zəngindir. Araşdırmalara əsasən, əncirin həm qurudulmuş, həm də təzə formad

Şabalıdın faydaları və zərərləri

Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir

Bəhməzin faydaları

Bəhməzin insan vücuduna bir çox faydası mövcuddur. xəbər verir ki, qatqı maddəsi olmayan bəhməzlər istifadə edildiyi zaman boğazda yanma yarada bilər. Mütəmadi istifadə edildiyi zaman piylənmə, qadın xəstəlikləri, qansızlıq


masaj yuxuda mede agrisi cinsi xestelikler qarin agrisi hamilelik testi
masaj