Faydası qabığında olan qidalar hansılardır?

Faydası qabığında olan qidalar hansılardır?Vitamin və minerallarla zəngin olan bəzi qidaların qabıqları özləri qədər fayda verir. Bu səbəbdən mütəxəssislər qabıqların qiymətləndirilməsini və müalicəvi məqsədlə istehlak edilməsini tövsiyə edirlər.
Axar.az faydası qabığında olan qidaları təqdim edir.
Kivi qabıqları - Qida zəhərlənməsinə yaxşı təsir edən qidalardan biridir. Zəhərlənmə zamanı kivi qabığını soymadan sıxıb içsəniz, qabığındakı vitaminlər sayəsində mədəniz təmizlənəcək.
Kartof qabıqları - Kartof qabığı şişkinliyi azaltmaqda möcüzəvi qidadır. Xüsusilə sızanaqlara və göz altı torbalarına yaxşı gəlir.
Alma qabıqları - Alma qabıqları qurudularaq çay kimi içilir. Bu çay yemək borusu və mədəni təmizləyir.
Fındıq qabıqları – Fındıq qabığının kemoterapi görən xəstələrdə yaşanan deformasiyaları azaltdığı müşahidə edilmişdir. Buna görə də elm adamları fındıq qabığından dərman istehsal etməyi və kimyaterapiya alan xəstələrdə dərman kimi istifadə etməyi hədəfləyirlər.
Portağal qabıqları - Tərkibindəki efir yağı sayəsində dəridəki deformasiyaya uğramış hüceyrələri azaldır. Həmçinin böcəklər portağal qoxusunu sevmirlər. Səbəb yenə də bu yağdır.
Banan qabıqları - Tərkibindəki yüksək lif sayəsində banan həzm xəstəlikləri riskini azaldır. Həmçinin dəri problemləri üçün də yaxşıdır.
Limon qabıqları - Limon qabığındakı həlledici turşu boğaz iltihabında meydana gəlir və infeksiya viruslarını azaldır. Tıxanmış burnu açmaq üçün də istifadə olunur. Bəzi mütəxəssislər limon qabıqlarının yuyulub istehlak edildiyi zaman diş sağlamlığına da dəstək olduğunu bildirirlər.
Şaftalı qabıqları - Şaftalı qabıqlarını üzünüzə çəkərək tonik effekt verə bilərsiniz. Tərkibindəki A vitamini sayəsində üzünüzü toksinlərdən təmizləyir və parlaqlıq verir.
Soğan qabıqları - Mütəxəssislər soğan qabığının faydalarının soğandan daha çox olduğunu vurğulayırlar. Bədənin gündəlik ehtiyacı olan lif və flavonoidlərlə qarışdırıla bilən soğan qabıqları qan səviyyəsində pis xolesterini tənzimləyərək ürək xəstəliklərinin qarşısını alır. Eyni zamanda soğan qabıqları qaynadılıb hisə verilən zaman bədəndəki bütün iltihabları aradan qaldırır.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 12 iyun 2023

Oxşar xəbərlər

Mixəyin faydaları və zərərləri

Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxus

Qaraciyərə faydalı qidalar

Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs

Tut qurusunun faydaları və zərərləri

Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı

Cəfərinin faydaları nələrdir?

Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla

Nanənin faydaları

Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər

D vitamini olan qidalar

D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs

E vitamininin faydaları

E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu

Quava meyvəsi faydaları

Orta Amerika, Hindistan başda olmaq üzrə bir çox tropikal və subtropikal bölgədə yetişən quava meyvəsi, quava ağacından əldə edilən qabıqlı bir meyvədir. Oval formalı, rəngi açıq yaşıl və ya sarıdır. xəbər verir ki, antioksidan

Nar çiçəyinin faydaları

Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid


masaj yuxuda mede agrisi tecili tibbi yardim goz hekimi bogaz agrisi
masaj
is elanlari