Ud hindi faydaları
Şəfalı bitkilərdən biri olan ud hindi daha çox Çində mövcuddur.
Ud hindinin faydaları və zərərləri barədə ətraflı olaraq məqaləni sonadək oxuyaraq əldə edə bilərsiniz.
Doktorinfo.az məlumat verir ki, hər mövsümdə yarpaqlarını tapmaq mümkündür. Sağlamlıq cəhətdən çox vacibdir.
Bes ud hindi bitkisinin faydalari nelerdir?
Bal ilə qarışdırılaraq istifadə edildiyi zaman təbii antibiotikdir. İnfeksiyalara qarşı təsirlidir.
Vücuddakı mikrobların atılmasını asanlaşdırır.
Boğaz yolunu yumşaldaraq boğaz ağrısı şikayətlərini yüngülləşdirir.
Tənəffüs yolunda meydana gələn iltihablara qarşı təsirlidir.
Burun tıxanıqlığı üçün faydalıdır. Bu bitkidən hazırlanan damlalar, tıxanıqlığı qısa müddətdə həll edir.
Vücud gücünü artırır.
Mede agrıiarina qarsi tesirlidir. Ağrıları qısa müddətdə yüngülləşdirir.
Xoş qoxuya sahib olan udi hindi ağız qoxularını da aradan qaldırır.
Enerji verir.
Dərini yeniləyir.
Stresə qarşı effektlidir. Stres səbəbindən yaranan yuxusuzluğa faydalıdır.
Ölü dəriləri yeniləyir.
Ekzema və yanıq kimi vəziyyətlərdə istifadə edilir. Dəri üzərində müsbət təsirə malikdir.
Udi hindi bitkisi nece istifade edilir?
Toz halında satılan bitkinin istifadəsi məqsədə görə dəyişir. Səhərləri bir çay qaşığı udi hindi tozu və bir şirniyyat qaşığı balı qarışdırıb için.
Axşamlar isə bir xörək qaşığı bal və bir çay qaşığı zəncəfili qarışdıraraq istifadə edilir. 3 gün ərzində istifadə edilərsə bəlğəm və öskürəyə də yaxşı təsir göstərir.
Qoxusu üçün istifadə etmək istəyənlər, udi hindinin ağac qabıqlarını almalıdır. Bu qabıqlar yandırıldığı zaman tüstü olaraq istifadə edilə bilər.
Qeyd edək ki, xroniki xəstəliyi olanlar, hamilələr, allergik olanların istifadədən öncə həkimlə məsləhətləşməkləri tövsiyə edilir.
Udi hindi yaginin faydalari nelerdir?
Udi hindi yağı burun tıxanıqlığını açar
Tənəffüs yolları narahatçılıqlarını yüngülləşdirir
Yuxusuzluq problemlərinə faydalıdır
Ağız qoxusunu aparır.
DOKTORINFO.AZ Qan artıran qidalar
Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir
Çobanyastığı çayının faydaları
Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər
Qarağatın faydaları
Qarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efi
Şalfeyin faydaları
Adaçayı nədir?. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. xəbər verir ki, adaçayı, digər adı ilə sürvə dünya mətbəxlərində çox istifadə edilən aromaya sahib bitki növüdür. Bəzi insanlar rus dilindən götürülm
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss
Qaya duzunun faydaları
Qaya duzu nədir?. xəbər verir ki, qaya duzu, yer altındakı duz yataqlarından çıxarılaraq əldə edilən və yenilə bilən duz formasında tapılan təbii sodium klorür formasıdır. İlk olaraq Hindistanın tibb sistemi olaraq ortay
Portağal və qabığının faydaları
Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə
Əncirin faydaları nələrdir?
Yumşaq və şirin əncir bir çox ləzzətli və ya şirin reseptlərdə təqdim olunan meyvədir. xəbər verir ki, əncir antioksidantlar, minerallar və liflə zəngindir. Araşdırmalara əsasən, əncirin həm qurudulmuş, həm də təzə formad