Qazlı içki, yoxsa meyvə şirəsi?

Qazlı içki, yoxsa meyvə şirəsi?Təzə sıxılmış şirədə qlükozanın qana daxil olma sürətini azaldan və bağırsaq mikrobiomuna faydalı təsir göstərən lif tamamilə yox olur.
Milli.Az oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloq Zuxra Pavlova təzə sıxılmış şirənin orqanizm üçün təhlükələri haqqında danışarkən bildirib.
Onun sözlərinə görə 100 ml kola və 100 ml portağal suyu müqayisə edilsə, onların tərkibindəki şəkər təxminən eyni olacaq.
"Nəticədə, bir stəkan şirə içməklə, biz dərhal böyük miqdarda asanlıqla həzm olunan sadə karbohidratlar - qlükoza və fruktoza qəbul edirik. Bu isə karbohidrat mübadiləsinə və qaraciyər metabolizminə kəskin şəkildə mənfi təsir göstərir", - deyə Pavlova xəbərdarlıq edib.
Onun sözlərinə görə, fruktozanın müntəzəm çox miqdarda istehlakı alkoqolsuz yağlı qaraciyər xəstəliyinin inkişafına kömək edir, metabolik pozğunluqlara və diabetə səbəb olur. Pavlova bu səbəbdən təzə sıxılmış şirənin əvəzinə meyvələri tam şəkildə yeməyi tövsiyə edir.
Milli.Az


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 26 iyun 2023

Oxşar xəbərlər

Qaya duzunun faydaları

Qaya duzu nədir?. xəbər verir ki, qaya duzu, yer altındakı duz yataqlarından çıxarılaraq əldə edilən və yenilə bilən duz formasında tapılan təbii sodium klorür formasıdır. İlk olaraq Hindistanın tibb sistemi olaraq ortay

Bəhməzin faydaları

Bəhməzin insan vücuduna bir çox faydası mövcuddur. xəbər verir ki, qatqı maddəsi olmayan bəhməzlər istifadə edildiyi zaman boğazda yanma yarada bilər. Mütəmadi istifadə edildiyi zaman piylənmə, qadın xəstəlikləri, qansızlıq

Quava meyvəsi faydaları

Orta Amerika, Hindistan başda olmaq üzrə bir çox tropikal və subtropikal bölgədə yetişən quava meyvəsi, quava ağacından əldə edilən qabıqlı bir meyvədir. Oval formalı, rəngi açıq yaşıl və ya sarıdır. xəbər verir ki, antioksidan

D vitamini olan qidalar

D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs

Qan artıran qidalar

Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama

Kətan toxumunun faydaları və zərərləri

Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan

Şabalıdın faydaları və zərərləri

Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir

Portağal və qabığının faydaları

Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə

Nar qabığının faydaları

Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv


masaj yuxuda sekis cinsi xestelikler hamilelik testi babasil mualicesi
masaj
is elanlari