İştahasızlıq yaradan qıdalar və fəsadları
Xüsusən pəhriz saxlayanlar üçün iştahasızlıq yaxşı bir şey kimi görünsə də, əslində bu vitamin və mineral çatışmazlığına səbəb olur. Bədənin gün ərzində istehsal edə bilmədiyi vitaminlərə ehtiyacı var ki, onları qidalardan təmin edir. Bu vitaminlərin qəbulunun azalması nəticədə immunitetin aşağı düşməsinə və müxtəlif xəstəliklərin yaranmasına gətirib çıxarır.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən iştahanı azaldan qidaları təqdim edir.
Paxlalı bitkilər
Paxlalı bitkilər xolesistokin baxımından çox zəngindir. Bu maddə bədənə daxil olduqda daha çox həzm sistemində ifraz olunur. Təbii iştahı kəsən bu qida şəkərin də düşməsinə gətirib çıxarır.
Yumurta
Səhər yeyilən yumurta gün ərzində toxluq hissi yaradır. Bu vəziyyət normal şəraitdə kilo vermək üçün yaxşı görünsə də, vitamin və mineral çatışmazlığı olan insanlar üçün sağlamlıq baxımından heç də yaxşı deyil.
Yaşıl çay
Pəhriz siyahılarının başında yer alan yaşıl çay həddindən artıq istehlak edildikdə maddələr mübadiləsini sürətləndirir və iştahı kəsərək ishal yaradır.
Zeytun yağı
Kalori yandırmaq baxımından ən ideal qidadır. Ancaq uzun müddət toxluq hissi yarada bilmə səbəbiylə iştahanın azalmasına səbəb olur. İştah azaldıqca orqanizmdə vitamin itkisi artır.
Sirkə
Həzm sistemini ləngidərək uzun müddət toxluq hissi yaradır. Bununla birlikdə qəbizlik və iştahasızlığa səbəb olur. Bu da zamanla ciddi narahatlıq yaradır.
Qreyfurt
Sürətli kilo verməyə kömək edən ideal bir qida olmasına baxmayaraq, balanssız istehlak edildikdə bədəndə bəzi mənfi fəsadlar yaradır.
Darçın
Qan şəkərini aşağı salaraq ürəkgetməsinə səbəb ola bilər.
Bibər
Araşdırmalar göstərir ki, səhər yeməyində acı bibər istehlak edildikdə, bütün gün toxluq hissi yaradır. Ancaq digər sadalanan qidalar kimi bu da vitamin və mineral çatışmazlığı yaradır.
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Kaktus meyvəsinin faydaları
Kaktus meyvəsi, yüksək antioksidant, vitamin və mineral tərkibi ilə önə çıxar. xəbər verir ki, C vitamini, immun sistemini gücləndirərkən, beta karoten göz sağlamlığını qoruyur. Lif tərkibi sayəsində həzmi tənzimləyər v
Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?
Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə
Əzgilin fayda və zərərləri
Əzgil aşağı kalorili, lif və minerallarla zəngin olan meyvədir. Tərkibindəki lif həzm sistemini tənzimləyir. Eyni zamanda aşağı glisemik indeksi sayəsində qan şəkərini nəzarət altında tutmağa kömək olur. xəbər verir ki, antioksidantla
Lifli qidalar nədir?
Yanlış həyatın təməl daşlarından biri tarazlı qidalanmamadır. xəbər verir ki, bu tarazlığın əhəmiyyətli bir parçası olan lifli qidalar, həzm sisteminin dostudur və ümumi sağlamlıq üçün həyatı əhəmiyyətə sahibdir. Qəbizliyi
Laktozasız südün faydaları
Süd və süd məhsullarının sağlam qidalanma adına önəmli olduğu qeyd edilir, ancaq laktoza intoleransı, süd və süd məhsullarına qarşı allergiyası olanlar heyvan mənşəli südlər istifadə etmirlər. Laktozasız süd nədir?. Digə
Formada qalmağın yolu
Bəzi insanlar üçün arıqlamaq və ya kökəlmək problem deyil, məhz çəkini qorumaq çətindir. Bəs daima formada qalmaq üçün nə edilməlidir?. formada qalmaq, qarın piylərini azaltmaq üçün resept təqdim edir:. Bunun üçün lazımdır:
Düyü suyunun faydaları
Düyünün özü kimi suyu da dəri və saç üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, düyü suyunu bir çox insan kosmetoloji məqsədlə də istifadə edir. Bes duyu suyunun faydalari nelerdir?. Düyünü qaynadarkən əldə edilən və çox vax
D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?
Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək
Feyxoanın faydaları
Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril