İştahasızlıq yaradan qıdalar və fəsadları
Xüsusən pəhriz saxlayanlar üçün iştahasızlıq yaxşı bir şey kimi görünsə də, əslində bu vitamin və mineral çatışmazlığına səbəb olur. Bədənin gün ərzində istehsal edə bilmədiyi vitaminlərə ehtiyacı var ki, onları qidalardan təmin edir. Bu vitaminlərin qəbulunun azalması nəticədə immunitetin aşağı düşməsinə və müxtəlif xəstəliklərin yaranmasına gətirib çıxarır.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən iştahanı azaldan qidaları təqdim edir.
Paxlalı bitkilər
Paxlalı bitkilər xolesistokin baxımından çox zəngindir. Bu maddə bədənə daxil olduqda daha çox həzm sistemində ifraz olunur. Təbii iştahı kəsən bu qida şəkərin də düşməsinə gətirib çıxarır.
Yumurta
Səhər yeyilən yumurta gün ərzində toxluq hissi yaradır. Bu vəziyyət normal şəraitdə kilo vermək üçün yaxşı görünsə də, vitamin və mineral çatışmazlığı olan insanlar üçün sağlamlıq baxımından heç də yaxşı deyil.
Yaşıl çay
Pəhriz siyahılarının başında yer alan yaşıl çay həddindən artıq istehlak edildikdə maddələr mübadiləsini sürətləndirir və iştahı kəsərək ishal yaradır.
Zeytun yağı
Kalori yandırmaq baxımından ən ideal qidadır. Ancaq uzun müddət toxluq hissi yarada bilmə səbəbiylə iştahanın azalmasına səbəb olur. İştah azaldıqca orqanizmdə vitamin itkisi artır.
Sirkə
Həzm sistemini ləngidərək uzun müddət toxluq hissi yaradır. Bununla birlikdə qəbizlik və iştahasızlığa səbəb olur. Bu da zamanla ciddi narahatlıq yaradır.
Qreyfurt
Sürətli kilo verməyə kömək edən ideal bir qida olmasına baxmayaraq, balanssız istehlak edildikdə bədəndə bəzi mənfi fəsadlar yaradır.
Darçın
Qan şəkərini aşağı salaraq ürəkgetməsinə səbəb ola bilər.
Bibər
Araşdırmalar göstərir ki, səhər yeməyində acı bibər istehlak edildikdə, bütün gün toxluq hissi yaradır. Ancaq digər sadalanan qidalar kimi bu da vitamin və mineral çatışmazlığı yaradır.
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Feyxoanın faydaları
Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Şabalıdın faydaları və zərərləri
Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir
Bəhməzin faydaları
Bəhməzin insan vücuduna bir çox faydası mövcuddur. xəbər verir ki, qatqı maddəsi olmayan bəhməzlər istifadə edildiyi zaman boğazda yanma yarada bilər. Mütəmadi istifadə edildiyi zaman piylənmə, qadın xəstəlikləri, qansızlıq
Nanə çayının faydaları və zərərləri
Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə
Badamın faydaları
Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara
Quava meyvəsi faydaları
Orta Amerika, Hindistan başda olmaq üzrə bir çox tropikal və subtropikal bölgədə yetişən quava meyvəsi, quava ağacından əldə edilən qabıqlı bir meyvədir. Oval formalı, rəngi açıq yaşıl və ya sarıdır. xəbər verir ki, antioksidan
Kartof qabığının faydaları
Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi
Qaraciyərə faydalı qidalar
Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs