Ginekoloq dəhşətli faktları açdı: Bu, sonsuzluğa səbəb olur
Gündəlik həyatda məişət plastikindən, o cümlədən birdəfəlik qablar, butulkalar və qida qablarından istifadə qadın sonsuzluğunun inkişafına səbəb ola bilər.
Axar.az Publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri rusiyalı tibb elmləri namizədi, ginekoloq-endokrinoloq Yelena Bordakova deyib.
Həkim bildirib ki, BPA (Bisfenol A) plastik su qablarının və uşaq qidası şüşələrinin istehsalında, qida və su qablarının, qida saxlama qablarının astarlanması üçün istifadə edilən kimyəvi maddədir və məhsulların qablaşdırılması materiallarına daxil edilir.
"Məhz bu kimyəvi element menstrual dövrünün pozulmasına, yumurtalıq ehtiyatının azalmasına, hamiləliyin pozulmasına, vaxtından əvvəl doğuşa, hamiləliyin qarşısının alınmasına, uterus fibromalarının inkişafına və endometrioza səbəb olur. Təəssüf ki, toksinlər bizi hər yerdə əhatə edir. Kimyəvi antibakterial maddələrin, diş pastaları, sabunlar və gellər tərkibindəki triklosan,yumurtalıq ehtiyatının - yumurtaların sayının azalmasına təsir göstərir. Antibakterial vasitələrin, diş pastalarının, sabunların və gellərin tərkibində olan triklosan yumurtalıq ehtiyatının - yumurtaların sayının azalmasına təsir göstərir.
Parabenlər bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin, dezodorantların, yağların, dekorativ kosmetikanın, şampunların, uşaq oyuncaqlarının tərkib hissəsi olan maddələrdir ki, bu da yumurtalıqların ehtiyatını azaldır, həm də ksenoestrogen təsiri yaradır", - həkim qeyd edib.
Mütəxəssis əlavə edib ki, plastiklərin bir hissəsi olan ftalatlar da təhlükəlidir, hamilə qalma qabiliyyətini azaldır və embriotoksikliyə təsir göstərir:
"Nəhayət, pestisidlər kənd təsərrüfatında gəmiricilərə, həşəratlara və alaq otlarına qarşı mübarizədə istifadə olunan kimyəvi maddələrdir. Bu maddə hamiləliyin və aybaşı dövrünün pozulmasına, uşaqlıq miomasına, endometrioza səbəb olur. Toksik maddələri həyatınızdan uzaqlaşdırmaq özünüzü qorumağın ən yaxşı yoludur".
DOKTORINFO.AZ Bəhməzin faydaları
Bəhməzin insan vücuduna bir çox faydası mövcuddur. xəbər verir ki, qatqı maddəsi olmayan bəhməzlər istifadə edildiyi zaman boğazda yanma yarada bilər. Mütəmadi istifadə edildiyi zaman piylənmə, qadın xəstəlikləri, qansızlıq
Zoğalın faydaları
Zoğal insan orqanizmi üçün faydalı olan qidalardan biridir. xəbər verir ki, dadı ilə bəziləri sevməsə də sağlamlıq üçün olduqca yeyilməsi vacib olan meyvələrdən biridir. Təbii antioksidant olan zoğalın faydaları nələrdir?
Badamın faydaları
Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara
Qan artıran qidalar
Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama
Şalfeyin faydaları
Adaçayı nədir?. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. xəbər verir ki, adaçayı, digər adı ilə sürvə dünya mətbəxlərində çox istifadə edilən aromaya sahib bitki növüdür. Bəzi insanlar rus dilindən götürülm
Qaraciyərə faydalı qidalar
Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs
Xiyarın faydaları
Xiyar, insan orqanizmi üçün əhəmiyyətli tərəvəzlərdən biridir. Xiyarın tərkibində insan vücudu üçün vacib olan 95% su mövcuddur. xəbər verir ki, xiyarı davamlı yemək böyrək daşlarının yaranmasının qarşısını da alır. Xiya
Balqabaq tumu yağının faydaları
A, B, E vitamini mövcud olan, omeqa 3, 6, potassium, dəmir, fosfor və maqnezium kimi minerallar baxımından olduqca zəngin olan balqabaq tumu yağı içərisindəki bütün bu maddələr sayəsində insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır
Nar qabığının faydaları
Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv