DİQQƏT! Bu meyvə xərçəng riskini azaldır
Alimlər qreypfrutun xərçəngə tutulma riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaltdığını sübut ediblər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, tərkibindəki çoxlu miqdarda antioksidantlar, mikroelementlər və vitaminlər sayəsində bu sitrus meyvəsi orqanizmə oksidləşmə prosesləri və iltihabla mübarizə aparmağa kömək edir.
Müxtəlif məhsulların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri ilə bağlı bir sıra tədqiqatlar və araşdırmalar zamanı qreypfrutun müntəzəm istehlakı xərçəng şişlərinin inkişaf riskini azaltdığı məlum olub.
Mütəxəssislərin fikrincə, bu təsir məhsulun tərkibində olan mikroelementlər və antioksidantlar tərəfindən asanlaşdırılır.
Sitrus meyvələrinin pəhrizə əlavə edilməsi mədə-bağırsaq traktını stimullaşdırır. Meyvənin orta ölçüsünün yarısı C vitamininin gündəlik qəbulunun 60 faizdən çoxunu və lazımi miqdarda beta-karotinin demək olar ki, 30 faizini ehtiva edir. Antioksidantların, kaliumun, maqneziumun və kalsiumun yüksək tərkibi insanın immun sistemini gücləndirməyə və oksidləşdirici proseslərlə mübarizə aparmağa kömək edir.
Mədə şirəsinin turşuluğunun artması, hepatit, nefrit kimi əks göstərişlər olmadıqda həkimlər bu meyvələri daim qida rasionunuza daxil etməyi məsləhət görürlər.
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Badamın faydaları
Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara
İtburnunun faydaları və zərərləri
İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd
Soğan suyunun faydaları və zərərləri
Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar
Tut qurusunun faydaları və zərərləri
Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı
Zoğalın faydaları
Zoğal insan orqanizmi üçün faydalı olan qidalardan biridir. xəbər verir ki, dadı ilə bəziləri sevməsə də sağlamlıq üçün olduqca yeyilməsi vacib olan meyvələrdən biridir. Təbii antioksidant olan zoğalın faydaları nələrdir?
Qaraciyərə faydalı qidalar
Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs
Şabalıdın faydaları və zərərləri
Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir
Çuğundurun faydaları və zərərləri
Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız