DİQQƏT! Bu meyvə xərçəng riskini azaldır
Alimlər qreypfrutun xərçəngə tutulma riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaltdığını sübut ediblər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, tərkibindəki çoxlu miqdarda antioksidantlar, mikroelementlər və vitaminlər sayəsində bu sitrus meyvəsi orqanizmə oksidləşmə prosesləri və iltihabla mübarizə aparmağa kömək edir.
Müxtəlif məhsulların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri ilə bağlı bir sıra tədqiqatlar və araşdırmalar zamanı qreypfrutun müntəzəm istehlakı xərçəng şişlərinin inkişaf riskini azaltdığı məlum olub.
Mütəxəssislərin fikrincə, bu təsir məhsulun tərkibində olan mikroelementlər və antioksidantlar tərəfindən asanlaşdırılır.
Sitrus meyvələrinin pəhrizə əlavə edilməsi mədə-bağırsaq traktını stimullaşdırır. Meyvənin orta ölçüsünün yarısı C vitamininin gündəlik qəbulunun 60 faizdən çoxunu və lazımi miqdarda beta-karotinin demək olar ki, 30 faizini ehtiva edir. Antioksidantların, kaliumun, maqneziumun və kalsiumun yüksək tərkibi insanın immun sistemini gücləndirməyə və oksidləşdirici proseslərlə mübarizə aparmağa kömək edir.
Mədə şirəsinin turşuluğunun artması, hepatit, nefrit kimi əks göstərişlər olmadıqda həkimlər bu meyvələri daim qida rasionunuza daxil etməyi məsləhət görürlər.
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Əncir qurusunun faydaları və zərərləri
Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad
Qarazirə yağının faydaları
Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss
Zəncəfilin faydaları və zərərləri
Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir
Qaya duzunun faydaları
Qaya duzu nədir?. xəbər verir ki, qaya duzu, yer altındakı duz yataqlarından çıxarılaraq əldə edilən və yenilə bilən duz formasında tapılan təbii sodium klorür formasıdır. İlk olaraq Hindistanın tibb sistemi olaraq ortay
Nar qabığının faydaları
Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv
Quava meyvəsi faydaları
Orta Amerika, Hindistan başda olmaq üzrə bir çox tropikal və subtropikal bölgədə yetişən quava meyvəsi, quava ağacından əldə edilən qabıqlı bir meyvədir. Oval formalı, rəngi açıq yaşıl və ya sarıdır. xəbər verir ki, antioksidan
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan