Bu tərəvəz xolesterinin səviyyəsini aşağı salır - Yapon dietoloq AÇIQLADI

Bu tərəvəz xolesterinin səviyyəsini aşağı salır - Yapon dietoloq AÇIQLADIXolesterin insan orqanizmi üçün həyati vacib olan maddədir. Lakin qanda xolesterinin səviyyəsi normadan artıq olduqda, bu çox təhlükəli sayılır. Belə olan halda artıq xolesterin damarlarda yığılır, damarları daraldır və onların elastikliyini azaldır. Bütün bunlar isə insult və infarkt kimi ağır fəsadlara, hətta ölümə səbəb ola bilər.
KONKRET.azxarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, yapon dietoloqu Masaxiro İvasaki orqanizmdə xolesterinin səviyyəsini azaltmağa kömək edən tərəvəzlərdən bəhs edib.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, hər bir tərəvəzin tərkibində çoxlu müxtəlif növ antioksidant birləşmələr var. Onlardan biri kapsantindir. Bu, qırmızı və çili bibərinə rəng verir.
Araşdırmalar göstərir ki, kapsantin orqanizmdə "yaxşı" xolesterinin səviyyəsini artırır və "pis" xolesterinlə mübarizə aparır.
İvasaki qırmızı bolqar bibərini ən yaxşı nümunə hesab edir.
Bu tərəvəz xolesterinin səviyyəsini aşağı salır - Yapon dietoloq AÇIQLADIBelə ki, bibərin tərkibində çoxlu miqdarda C vitamini var. Bu, limondan iki dəfə çoxdur və yüksək xolesterinlə mübarizədə kömək edir.
İqbal Rzayev,
KONKRET.az


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 10 iyul 2023

Oxşar xəbərlər

Qaraciyərə faydalı qidalar

Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs

Daha şəfalı ancaq bahalı qida... "Pekan qozu"nun adi qozdan fərqi nədir?

Təbiətin möcüzələrini saymaqla bitməz. Onlardan biri şəfalı xüsusiyyətlərə sahib olan ağacda yetişən pekan(Yapon) qozudur. Dünyada "Pekan" olaraq bilinən bu bitki növünün veteni Amerikadır. Sərt qabıqlı meyvə ola

Kartof qabığının faydaları

Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi

Kompüter arxasında çalışanlar nece qidalanmalıdırlar?

Hazırda kompüterlə iş yetəri qədərdir. Ancaq kompüterin insan sağlamlığına eləcə də gözlərə və beyinə zərəri olduqca çoxdur. xəbər verir ki, kompüterlə işləmək beyin fəaliyyətini artıran işlərdən hesab edilir. Az məluma

Tut qurusunun faydaları və zərərləri

Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı

Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar

Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə

Nanə çayının faydaları və zərərləri

Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə

Qan artıran qidalar

Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama

Zoğalın faydaları

Zoğal insan orqanizmi üçün faydalı olan qidalardan biridir. xəbər verir ki, dadı ilə bəziləri sevməsə də sağlamlıq üçün olduqca yeyilməsi vacib olan meyvələrdən biridir. Təbii antioksidant olan zoğalın faydaları nələrdir?


masaj yuxuda qarin agrisi mede agrisi tecili tibbi yardim babasil mualicesi
masaj