Su pəhrizinin faydaları və zərərləri

Su pəhrizinin faydaları və zərərləriMüasir zamanda su pəhrizindən tez-tez istifadə edilir.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, bu müddətdə çəki verməklə yanaşı onu qorumaq da əsas məsələ hesab edilir. Su pəhrizi 24-72 saat ərzində su başda olmaqla sadəcə maye qidaların istifadə edildiyi pəhriz növüdür.

Su pehrizi nece olur?

Kalori məhdudluğuna əsaslanan pəhriz növlərindən hesablanır. Sadəcə maye qəbuluna icazə verilir. Su pəhrizi 24 ilə 72 saat ərzində su və ya meyvə suyu kimi mayelərin istifadə edildiyi, bunun xaricində qida qəbuluna icazə verilməyən pəhriz növüdür.

Su pehrizi nece tətbiq edilir?

Hansısa sağlamlıq problemi olmayan şəxslərin gündə təxminən 8-13 stəkan su içməsi tövsiyə edilir. Digər ifadəylə ağırlıq, cinsiyyət və yaş kimi faktorlara bağlı olaraq dəyişiklik göstərməklə birlikdə sağlam həyat üçün gündə təxminən 2-3 litr su içilməsi tövsiyə edilir. Ancaq insan vücudunu su xaricində bəzi vitamin və minerallara ehtiyacı vardır. Sadəcə su istifadə edərək vücudun ehtiyac duyduğu digər qida məhsullarını təmin etmək mümkün deyildir. Bu səbəblə su pəhrizi adətən meyvə sularına və ya müxtəlif növlü meyvə, tərəvəzlərlə hazırlanan detoks sularına da yer verilməsi tövsiyə edilir.

Su pehrizinin faydalari:

Daha uzun müddət tox tutmağa kömək edir.

Heceyrələri yeniləyir.

Mənfi xolesterini aşağı salır.

Su pəhrizi toksinləri vücuddan atmağa kömək edir.

Maddələr mübadiləsini tənzimləyir.

Həzm sistemini qaydaya salır.

Orqanizmdə maye itkisi riskini azaldır.
Su pəhrizinin faydaları və zərərləriSu pehrizinin zererleri:

Su pəhrizi əsnasında alınan kalori miqdarı olduqca aşağıdır. Şəxsin özünü halsız hiss etməsinə, qan şəkərinin düşməsinə bağlı olaraq ürəkgetmə vəziyyətlərinə səbəb ola bilər.

Su pəhrizi illə aşağı kalorili pəhrizlər yağ itkisi ilə yanaşı su və əzələ itkisinə də səbəb ola bilir.

Artıq suyu vücuddan atmaqda məsuliyyət daşıyan orqanların başında böyrəklər gəlir. Su pəhrizi ərzində böyrəklərin həddindən çox çalışması böyrək funksiyalarında pozulmağa səbəb ola bilir.

Aşağı kalori qəbuluna bağlı olaraq baş ağrısı, aşağı təzyiq kimi sağlamlıq problemləri inkişaf edir.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 11 may 2024

Oxşar xəbərlər

Sarıkökün faydaları və zərərləri

Sarıkök(zərdəçal), yeməklərə dad verən faydalı bitki növüdür. Son illərdə ədviyyat olaraq istifadəsi artıb. xəbər verir ki, sarıkökün istifadəsi vacibdir, ancaq çox istifadəsi də tövsiyə edilmir. Sarıkökün faydaları nələrdir?

Balqabaq tumu yağının faydaları

A, B, E vitamini mövcud olan, omeqa 3, 6, potassium, dəmir, fosfor və maqnezium kimi minerallar baxımından olduqca zəngin olan balqabaq tumu yağı içərisindəki bütün bu maddələr sayəsində insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır

Turşu faydalıdır ziyanlı?

Turşu tərəvəz və ya meyvələrin su, duz, bəzən ədviyyatlar içərisində fermentə edilərək hazırlanan, probiotik xüsusiyyətlərə sahib və həzm sistemi sağlamlığına fayda verən bir ferment qidadır. Bəziləri turşunun faydalı olduğun

Su pəhrizinin faydaları və zərərləri

Müasir zamanda su pəhrizindən tez-tez istifadə edilir. xəbər verir ki, bu müddətdə çəki verməklə yanaşı onu qorumaq da əsas məsələ hesab edilir. Su pəhrizi 24-72 saat ərzində su başda olmaqla sadəcə maye qidaların istifad

Qatıqotunun faydaları

Xalq arasında yapışqan otu, sünnətlik otu kimi adlarla da bilinən qatıqotunun tarixi çox öncəyə dayanır. xəbər verir ki, pendir kimi qidaların hazırlanmasında istifadə edildiyindən bu adla səsləndirilir. Bitkisəl müalicələrd

Portağal və qabığının faydaları

Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə

Limonun faydaları

Xəstə olduğumuz zaman C vitamini üçün bolca istifadə etməyə çalışdığımız limonun bir çox faydaları mövcuddur. xəbər verir ki, limondan istifadə etmək üçün bir çox səbəb vardır. Limonun faydalari nelerdir?. Limon immunitet

Lifli qidalar nədir?

Yanlış həyatın təməl daşlarından biri tarazlı qidalanmamadır. xəbər verir ki, bu tarazlığın əhəmiyyətli bir parçası olan lifli qidalar, həzm sisteminin dostudur və ümumi sağlamlıq üçün həyatı əhəmiyyətə sahibdir. Qəbizliyi

Qan artıran qidalar

Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama


qarin agrisi boyrek agrisi goz hekimi babasil mualicesi