Sağlamlığa zərərli olan pəhriz məhsulları

Sağlamlığa zərərli olan pəhriz məhsullarıDietoloq sağlamlığa zərərli olan məşhur pəhriz məhsullarını açıqlayıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bəzi sağlam qidalar tərkibindəki şəkərin yüksək olması səbəbindən əslində sağlamlığınıza zərər verə bilər.
Paxlalılar, taxıl və taxıl məhsulları, qoz-fındıq və meyvələr sağlamlığınıza zərər verə biləcək dörd qidadır.
Paxlalı bitkilər, məsələn, iltihaba səbəb ola bilən və xroniki xəstəliklərə, yaşa bağlı sağlamlıq problemlərinə kömək edən lektinlərlə zəngindir. Yüksək lektinli qidaları orta səviyyədə yemək yaxşı olsa da, bir gecədə islatmağı və lektin miqdarını azaltmaq üçün yüksək təzyiqlə bişirməyi tövsiyə edilir.
Düyü, makaron və çörək kimi taxıllar da lektinlərdə yüksəkdir, buna görə də darı və sorqo kimi daha sağlam alternativlərə üstünlük vermək və taxılları mülayim şəkildə istehlak etmək yaxşı fikirdir.
Fındıqlara gəldikdə, bütün növlər eyni deyil. Anakardiya əslində toxumdur və lektinləri ehtiva edir, fıstıq isə paxlalıdır. Sağlam yağlar, lif və zülalla zəngin olan qoz, püstə, Braziliya qozu və makadamiya qozu kimi çərəzləri seçin.
Bu siyahıda meyvələri görmək təəccüblüdür. Amma bəzi meyvə növləri sağlamlıq üçün başqa bir təhlükədir.
Həmin yüksək şəkərli qidaları yadda saxlamaq daha sağlam seçimlər etməyə və balanslaşdırılmış pəhriz saxlamağa kömək edəcək.
Milli.Az


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 13 iyul 2023

Oxşar xəbərlər

Feyxoanın faydaları

Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril

Qaraciyərə faydalı qidalar

Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs

Qan artıran qidalar

Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama

Kivinin faydaları və zərərləri

Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind

Qarazirə yağının faydaları

Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad

Tut qurusunun faydaları və zərərləri

Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı

Nar çiçəyinin faydaları

Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid

Zəncəfilin faydaları və zərərləri

Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir

Kartof qabığının faydaları

Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi


masaj yuxuda tecili yardim tecili tibbi yardim goz hekimi hamilelik testi
masaj
is elanlari