Sağlamlığa zərərli olan pəhriz məhsulları
 
Dietoloq sağlamlığa zərərli olan məşhur pəhriz məhsullarını açıqlayıb.
 
 Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bəzi sağlam qidalar tərkibindəki şəkərin yüksək olması səbəbindən əslində sağlamlığınıza zərər verə bilər.
 
 Paxlalılar, taxıl və taxıl məhsulları, qoz-fındıq və meyvələr sağlamlığınıza zərər verə biləcək dörd qidadır.
 
 Paxlalı bitkilər, məsələn, iltihaba səbəb ola bilən və xroniki xəstəliklərə, yaşa bağlı sağlamlıq problemlərinə kömək edən lektinlərlə zəngindir. Yüksək lektinli qidaları orta səviyyədə yemək yaxşı olsa da, bir gecədə islatmağı və lektin miqdarını azaltmaq üçün yüksək təzyiqlə bişirməyi tövsiyə edilir.
 
 Düyü, makaron və çörək kimi taxıllar da lektinlərdə yüksəkdir, buna görə də darı və sorqo kimi daha sağlam alternativlərə üstünlük vermək və taxılları mülayim şəkildə istehlak etmək yaxşı fikirdir.
 
 Fındıqlara gəldikdə, bütün növlər eyni deyil. Anakardiya əslində toxumdur və lektinləri ehtiva edir, fıstıq isə paxlalıdır. Sağlam yağlar, lif və zülalla zəngin olan qoz, püstə, Braziliya qozu və makadamiya qozu kimi çərəzləri seçin.
 
 Bu siyahıda meyvələri görmək təəccüblüdür. Amma bəzi meyvə növləri sağlamlıq üçün başqa bir təhlükədir.
 
 Həmin yüksək şəkərli qidaları yadda saxlamaq daha sağlam seçimlər etməyə və balanslaşdırılmış pəhriz saxlamağa kömək edəcək.
 
 Milli.Az
 
DOKTORINFO.AZ D vitamini olan qidalar
 D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs
Çobanyastığı çayının faydaları
 Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər
Qaya duzunun faydaları
 Qaya duzu nədir?. xəbər verir ki, qaya duzu, yer altındakı duz yataqlarından çıxarılaraq əldə edilən və yenilə bilən duz formasında tapılan təbii sodium klorür formasıdır. İlk olaraq Hindistanın tibb sistemi olaraq ortay
Laktozasız südün faydaları
 Süd və süd məhsullarının sağlam qidalanma adına önəmli olduğu qeyd edilir, ancaq laktoza intoleransı, süd və süd məhsullarına qarşı allergiyası olanlar heyvan mənşəli südlər istifadə etmirlər. Laktozasız süd nədir?. Digə
Xiyarın faydaları
 Xiyar, insan orqanizmi üçün əhəmiyyətli tərəvəzlərdən biridir. Xiyarın tərkibində insan vücudu üçün vacib olan 95% su mövcuddur. xəbər verir ki, xiyarı davamlı yemək böyrək daşlarının yaranmasının qarşısını da alır. Xiya
Əncirin faydaları nələrdir?
 Yumşaq və şirin əncir bir çox ləzzətli və ya şirin reseptlərdə təqdim olunan meyvədir. xəbər verir ki, əncir antioksidantlar, minerallar və liflə zəngindir. Araşdırmalara əsasən, əncirin həm qurudulmuş, həm də təzə formad
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
 Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss
Narın faydaları və zərərləri
 Nar, ləzzəti və görüntüsü ilə bir çox qida və salatlarda istifadə edilir. Sağlamlıq cəhətdən isə olduqca faydalıdır. Güclü antioksidantdır və bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti mövcuddur. xəbər verir ki, tərkibind
Nanənin faydaları
 Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər