Qida məhsullarını soyuducuda belə saxlayın
Qida xərclərini azaltmaq və yemək israfının qarşısını almaq üçün məhsulları soyuducuda düzgün formada mühafizə etmək lazımdır. Bu zaman uzun müddət daha təravətli və sağlam şəkildə ərzaqları istehlak edə bilərsiniz.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən qida məhsullarını soyuducuda saxlamağa imkan verən 5 üsul təqdim edir.
1.Süd məhsullarını tərs çevirib saxlayın
Qatıq, kəsmik və ya xama qabını tərsinə çevirərək soyuducuya qoyun. Bu üsul qida məhsullarının xarab olmasına səbəb olan bakteriyaların çoxalmasının qarşısını alan vakuum effekti yaradır.
2. Bananın saplaq hissəsini streçlə sarın
Bananı aldıqdan sonra bir-bir ayırıb streçləyin. Bu üsul meyvənin daha çox yetişməsinin qarşısını alaraq təravətini tərkibində saxlayır.
3. Pendiri nəmli tutun
Pendirin ömrünü uzatmaq üçün yaxşı nəm balansını qorumaq lazımdır. Pendiri birbaşa plastik qabda saxlamaq pendirin nəfəs almasını əngəlləyir. Buna görə ən yaxşı üsul pendiri yağlı kağıza büküb soyuducuda saxlamaqdır.
4. Kartofu alma ilə birgə saxlayın
Erkən cücərmənin qarşısını almaq üçün, kartofu alma ilə birlikdə saxlayın. Çünki alma kartofun təzə qalmasına kömək edən və cücərməsinin qarşısını alan kimyəvi maddə ifraz edir. Eyni zamanda kartofun erkən cücərmənin qarşısını almaq üçün kartofu qaranlıq və sərin yerdə soğandan uzaq saxlayın. Kartofu soğana yaxın saxlamaq erkən cücərməyə səbəb olur.
5. Göyərtiləri kağız dəsmallara bükün
Yaşıllıqlarınızı qorumağın və ömrünü uzatmağın ən yaxşı yolu, tamamilə quru bir kağız dəsmala büküb böyük bir qabda saxlamaqdır. Kağız dəsmallar göyərtiləri sağlam nəmlik səviyyəsində saxlamağa kömək edir, eyni zamanda təzə və səliqəli saxlayır.
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Yuxu gətirən qida və içkilər
Yuxusuzluq bir çox problemi də yanında gətirir. Yuxusuz keçirilən gecə beyin funksiyası zəifləyir, vücud yorğun, halsız düşür. Bəzən bu halın xronikləşməyə başladığı müşahidə edilir. Belə ərəfələrdə bəzi qidalar, çaylar faydal
Feyxoanın faydaları
Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril
Qatıqotunun faydaları
Xalq arasında yapışqan otu, sünnətlik otu kimi adlarla da bilinən qatıqotunun tarixi çox öncəyə dayanır. xəbər verir ki, pendir kimi qidaların hazırlanmasında istifadə edildiyindən bu adla səsləndirilir. Bitkisəl müalicələrd
Əjdaha meyvəsinin faydaları və zərərləri
Əjdaha meyvəsi (Hylocereus Undatus) kaktus ailəsinə məxsus və rəngli meyvə növüdür. xəbər verir ki, əjdaha meyvəsi fərqli rənglərə sahib qabığı və iç meyvəsi ilə diqqət çəkir. Son illərin məşhur meyvələrindən hesab edilir
Yayda yeyiləcək qidalar
İsti yay fəslinin gəlməsi ilə yanaşı qidalanmada da dəyişikliklər etməyin əhəmiyyəti gəlib çatdı. Bəziləri diqqət yetirməyərək yediyi qidalar qışda zərər verməsə də yay fəslində zəhərlənmə ilə nəticələnə bilər. Çünki istinin
Balqabaq tumu yağının faydaları
A, B, E vitamini mövcud olan, omeqa 3, 6, potassium, dəmir, fosfor və maqnezium kimi minerallar baxımından olduqca zəngin olan balqabaq tumu yağı içərisindəki bütün bu maddələr sayəsində insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır
Xiyarın faydaları
Xiyar, insan orqanizmi üçün əhəmiyyətli tərəvəzlərdən biridir. Xiyarın tərkibində insan vücudu üçün vacib olan 95% su mövcuddur. xəbər verir ki, xiyarı davamlı yemək böyrək daşlarının yaranmasının qarşısını da alır. Xiya
Yulafın faydaları
Yulaf, buğda ailəsinə məxsus, adətən səhər yeməklərində istifadə edilən qidalardan hesab edilir. Bəs yulaf nə üçün xeyirlidir?. Daha ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuyun. xəbər verir ki, içərisində yer alan beta-glukan
Portağal və qabığının faydaları
Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə