Bu qidalar qaraciyəri təmizləyir - Su, sarımsaq
 
Bəzi qidalar həyati orqanlardan toksinləri çıxarmağa kömək edir. Mütəxəssislər bildirir ki, qaraciyərə qulluq etmək vacibdir. Çünki o, bədəndə iki vacib funksiyanı yerinə yetirir - detoksifikasiya və öd əmələ gəlməsi. Zülal, yağ və karbohidrat mübadiləsi onun işinin keyfiyyətindən asılıdır.
 
 Bəs, hansı qidalar qaraciyəri toksinlərdən təmizləyir?
 
 Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, qaraciyərə qulluq etmək üçün qazsız adi su içmək kifayətdir. Səhərinizi onunla başlamaq məsləhətdir. Bildirilir ki, bir dilim limonla bir stəkan ilıq su əlavə fermentlər istehsal olunduğundan qaraciyərin fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
 
 Sarımsaq təkcə qaraciyəri təmizləmir, həm də qoruduğu üçün arabir istehlak etmək də faydalıdır. Yeməklərə zerdeçal əlavə etməkdən çəkinməyin. Çünki bu ədviyyat öd istehsalını artırır, bu da öz növbəsində bədəndən toksinləri çıxarır. Bundan əlavə, zerdeçal qaraciyər hüceyrələrinin bərpasını stimullaşdırır.
 
 Həmçinin kişniş qaraciyərə zərər verən ağır metalları bədəndən çıxarır. Almalar iltihabi proseslərin qarşısını alır və bədəni zərərli maddələrin yığılmasından təmizləyir.
 
 Avokado qaraciyəri toksinlərdən qoruyur. Çuğundur öd yollarını zədələnmədən qoruyur, buna görə yuxarıda göstərilənlərin hamısını diyetə əlavə etmək tövsiyə olunur.
 
 Milli.Az
 
DOKTORINFO.AZ Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?
 Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə
Cəfərinin faydaları nələrdir?
 Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla
İtburnunun faydaları və zərərləri
 İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd
D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?
 Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək
Xurmanın faydaları və zərərləri
 Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
 Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Qozun faydaları və zərərləri
 Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Zoğalın faydaları
 Zoğal insan orqanizmi üçün faydalı olan qidalardan biridir. xəbər verir ki, dadı ilə bəziləri sevməsə də sağlamlıq üçün olduqca yeyilməsi vacib olan meyvələrdən biridir. Təbii antioksidant olan zoğalın faydaları nələrdir?
Qan artıran qidalar
 Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama