Balın bilinməyən faydaları

Balın bilinməyən faydalarıAntiseptik və antibakterial xüsusiyyətlərə sahib olan balın faydaları olduqca çoxdur. Müxtəlif növləri vardır.
İnfeksiyalarla mübarizə aparır və mədə problemləri zamanı effektivdir.

Balın tərkibi bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Tərkibində C, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminləri, kalsium, sodium, dəmir, magnezium, potasium vardır.

Balın sağlamlığa faydaları nələrdir?

İlıq su ilə istifadə edildiyi zaman vücudda toplanan yağın həzminə kömək edir.

Yüksək xolesterin səviyyəsini tənzimləyir, nəzarət altına alır, yaxşı xolesterini artırır.

Şəkər yerinə təbii dadlandırıcı olaraq istifadə edilir.

İmmunitet sistemini gücləndirir. İnfeksiyalardan qoruyur.

Yüksək karbonhidrat qaynağıdır. Xüsusilə idmançılar üçün əla seçimdir. Çünki gücü artırır, yorğunluğu aradan qaldırır.
Balın bilinməyən faydalarıXərçəngə qarşı qoruyur və şişlərin yaranmasının qarşısını alan qidalardandır.

Mədə problemlərini müalicə edir.

Zehni gücləndirir.

İltihab yaranmasının qarşısını alır.

Bakteriyalardan orqanizmi təmizləyir.

İshal müddətini azaldır. Aparılan araşdırmalara görə, ishalın şiddətini və müddətini azaltdığı məlum olub. Xüsusilə potassium qəbulunu artırır.

Dərini təmizləyir. Bakteriyaları təmizlədiyi üçün sızanaqların müalicəsi baxımından təbii məhsullar içərisindədir. Ballı üz maskaları dəri üçün faydalı olub dərinin canlanmasına kömək olur. Həmçinin dərini çox yumşaq edir.

Vücuddakı yararlı hüceyrələri artırır.

Allergik simptomları azaldır.

Sümük ağrılarınızı yüngülləşdirir.

Boğazı yumşaldır. Bu səbəbdən infeksiya baxımından balın qəbulu çox vacibdir.

Enerji verir.
Balın bilinməyən faydalarıBal kimlərə tövsiyə edilmir?

Balın faydaları hər insana eyni təsir göstərmir. Xüsusilə şəkər xəstələrinə və artıq çəkili insanlara baldan çox istifadə etmək tövsiyə edilmir. Çünki hazırda əsl balı tapmaq çətindir. Aparılan araşdırmalara görə, əsl bal şirin də olsa bu diabet xəstələri üçün təhlükəli hesab edilmir. Amma qatqısı olan balların tərkibində şəkər miqdarı çox olduğundan bu şəkər xəstələri üçün faydalı hesab edilmir.
Çox istifadə edildiyi zaman baş gicəllənmə, qusma, yüksək qızdırma kimi problemlərə yol aça bilər. Bu səbəbdən alarkən balın keyfiyyətli olmasına diqqət göstərin. Hər gün norma daxilində istifadə edilməlidir. Xüsusilə də səhər ac qarına yemək vücudun fəaliyyəti, təmizlənməsi üçün çox vacibdir.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 03 yanvar 2024

Oxşar xəbərlər

Xiyarın faydaları

Xiyar, insan orqanizmi üçün əhəmiyyətli tərəvəzlərdən biridir. Xiyarın tərkibində insan vücudu üçün vacib olan 95% su mövcuddur. xəbər verir ki, xiyarı davamlı yemək böyrək daşlarının yaranmasının qarşısını da alır. Xiya

Əncir qurusunun faydaları və zərərləri

Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad

Kətan toxumunun faydaları və zərərləri

Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan

Çobanyastığı çayının faydaları

Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər

Kartof qabığının faydaları

Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi

Xurmanın faydaları və zərərləri

Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir

Nar çiçəyinin faydaları

Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid

Çuğundurun faydaları və zərərləri

Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız

Nar qabığının faydaları

Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv


masaj yuxuda bogaz agrisi sekis hamilelik testi babasil mualicesi
masaj
is elanlari