Badam südünün faydaları

Badam südünün faydalarıBadam südü bitki mənşəli qidalar arasında ən çox istifadə edilən südlərdən biridir.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, xüsusilə bitkisəl qidalamağa meyilli olan şəxslər ya da tamamilə veqan qidalanma tərzində qidalanan şəxslər süd və süd məhsulları istifadəsində badam südündən tez-tez istifadə edilir.

Badam sudunun faydalari nelerdir?

Arıqlamaq istəyən şəxslər üçün istifadə edilən südlərin başında gəlir.

Mədə üçün narahatçılıq verməz. Laktoz mövcud deyil.

Potassium, kalsium kimi minerallar cəhətdən olduqca zəngin olan badam südü və vücudun ehtiyacı olan potassium və kalsium ehtiyacların qarşılayır.

Müxtəlif xəstəliklərdən qoruyru.

Badam südü kalorisi olduqca aşağı olduğu üçün rahatlıq verir.

Badam südü pis xolesterini aşağı endirməyə kömək edir. Bu səbəbdən arıqlamaq istəyənlər tərəfindən tez-tez istifadə edilir.

Tərkibindəki E vitamini sayəsində derini parlaq edir. Zererli şüalardan qoruyur.

Badam südü saç tökülməsinin qarşısını almağa kömək edir.
Badam südünün faydalarıGözdə mövcud olan ciddi problemlərin qarşısını almağa kömək edir.

Badam südü necə istifadə edilir?

Badam südünü əldə etmək üçün 1 su stəkan çiy badam 12 saat suda gözlədildikdən sonra sudan çıxarılır. Daha sonra badamlar durulanır və qabıqları soyulur.

Qabıqları soyulan badamlar 250 milli litr su ilə 1dəqiqə ərzində blendirdən keçirilir. Daha sonra badamlara 750 milli litr su əlavə edilir və 1 dəqiqə daha blendirdən keçirilir. Əldə edilən badam südü süzülür. Beləliklə təxminən 1 litr badam südü əldə edilmiş olur.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 04 may 2024

Oxşar xəbərlər

Nanənin faydaları

Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər

Nar qabığının faydaları

Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv

Cəfərinin faydaları nələrdir?

Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla

Qaraciyərə faydalı qidalar

Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs

Qatığın faydaları və zərərləri

Qatıq, vitamin və minerallarla zəngin tərkibi və ləzzəti ilə sevilən qidadır. Protein tərkibli yüksək qidadır. Əlavə qidaya başlayan körpələrə də verilir. Zəngin kalsium tərkibi olan qatığın içərisində potassium, kalsium

Qan artıran qidalar

Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama

Mixəyin faydaları və zərərləri

Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxus

Əncir qurusunun faydaları və zərərləri

Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad

D vitamini olan qidalar

D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs


masaj yuxuda babasil mualicesi mede agrisi boyrek agrisi tecili tibbi yardim
masaj
is elanlari