Badam südünün faydaları
Badam südü bitki mənşəli qidalar arasında ən çox istifadə edilən südlərdən biridir.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, xüsusilə bitkisəl qidalamağa meyilli olan şəxslər ya da tamamilə veqan qidalanma tərzində qidalanan şəxslər süd və süd məhsulları istifadəsində badam südündən tez-tez istifadə edilir.
Badam sudunun faydalari nelerdir?
Arıqlamaq istəyən şəxslər üçün istifadə edilən südlərin başında gəlir.
Mədə üçün narahatçılıq verməz. Laktoz mövcud deyil.
Potassium, kalsium kimi minerallar cəhətdən olduqca zəngin olan badam südü və vücudun ehtiyacı olan potassium və kalsium ehtiyacların qarşılayır.
Müxtəlif xəstəliklərdən qoruyru.
Badam südü kalorisi olduqca aşağı olduğu üçün rahatlıq verir.
Badam südü pis xolesterini aşağı endirməyə kömək edir. Bu səbəbdən arıqlamaq istəyənlər tərəfindən tez-tez istifadə edilir.
Tərkibindəki E vitamini sayəsində derini parlaq edir. Zererli şüalardan qoruyur.
Badam südü saç tökülməsinin qarşısını almağa kömək edir.
Gözdə mövcud olan ciddi problemlərin qarşısını almağa kömək edir.
Badam südü necə istifadə edilir?
Badam südünü əldə etmək üçün 1 su stəkan çiy badam 12 saat suda gözlədildikdən sonra sudan çıxarılır. Daha sonra badamlar durulanır və qabıqları soyulur.
Qabıqları soyulan badamlar 250 milli litr su ilə 1dəqiqə ərzində blendirdən keçirilir. Daha sonra badamlara 750 milli litr su əlavə edilir və 1 dəqiqə daha blendirdən keçirilir. Əldə edilən badam südü süzülür. Beləliklə təxminən 1 litr badam südü əldə edilmiş olur.
DOKTORINFO.AZ Tut qurusunun faydaları və zərərləri
Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı
Əncir qurusunun faydaları və zərərləri
Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad
Soğan suyunun faydaları və zərərləri
Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar
Kartof qabığının faydaları
Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi
Çuğundurun faydaları və zərərləri
Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız
Çobanyastığı çayının faydaları
Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir
Şalfeyin faydaları
Adaçayı nədir?. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. xəbər verir ki, adaçayı, digər adı ilə sürvə dünya mətbəxlərində çox istifadə edilən aromaya sahib bitki növüdür. Bəzi insanlar rus dilindən götürülm
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss