Orqanizmin qocalmasını sürətləndirən qidalar
Dietoloq Vera Kurin orqanizmin qocalmasını sürətləndirən məhsulları açıqlayıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, dietoloq bildirir ki, bol təzə bitki qidaları ilə balanslaşdırılmış pəhriz orqanizmin qocalmasını ləngidə bilər.
Onun sözlərinə görə, sürətli karbohidratlarla şirniyyatlar nəinki artıq çəki və həzm problemlərinə səbəb olur, həm də qocalmanı sürətləndirir:
"Fakt budur ki, bu cür məhsullar kollageni məhv edir, qırışlara və dərinin sallanmasına səbəb olur. Bu qidalar həmçinin bədənin hüceyrələrini məhv edən, oynaqlara zərər verə bilən iltihab riskini artırır. Hazır qidalar eləcə də fast foodların tərkibində çoxlu konservantlar, boyalar və iltihaba səbəb olan, həm də qocalmanı sürətləndirən digər toksinlər, həmçinin trans yağlar var. Qırmızı ət xüsusilə 40 yaşdan sonra həftədə bir və ya iki dəfədən çox istehlak edilməməlidir. Mütəxəssislər də belə ətləri qızartmamağı məsləhət görürlər, çünki belə qida qocalma prosesini sürətləndirir, həmçinin xəstəliklərin inkişafına səbəb ola biləcək kanserogenləri ehtiva edir".
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Mixəyin faydaları və zərərləri
Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxus
Badamın faydaları
Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss
D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?
Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək
Ana südünün faydaları
Saymaqla bitməyəcək qədər faydası olan ana südü, həm pul tələb etməyən, həm də hər zaman yeni və ideal istilikdə olan qidadır. xəbər verir ki, həkimlər ilk 6 ayda sadəcə ana südü ilə qidalanmağın, süd verməyin 2 yaşa qədə
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Əncirin faydaları nələrdir?
Yumşaq və şirin əncir bir çox ləzzətli və ya şirin reseptlərdə təqdim olunan meyvədir. xəbər verir ki, əncir antioksidantlar, minerallar və liflə zəngindir. Araşdırmalara əsasən, əncirin həm qurudulmuş, həm də təzə formad
Şabalıdın faydaları və zərərləri
Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir
Bəhməzin faydaları
Bəhməzin insan vücuduna bir çox faydası mövcuddur. xəbər verir ki, qatqı maddəsi olmayan bəhməzlər istifadə edildiyi zaman boğazda yanma yarada bilər. Mütəmadi istifadə edildiyi zaman piylənmə, qadın xəstəlikləri, qansızlıq