Orqanizmin qocalmasını sürətləndirən qidalar

Orqanizmin qocalmasını sürətləndirən qidalarDietoloq Vera Kurin orqanizmin qocalmasını sürətləndirən məhsulları açıqlayıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, dietoloq bildirir ki, bol təzə bitki qidaları ilə balanslaşdırılmış pəhriz orqanizmin qocalmasını ləngidə bilər. 
Onun sözlərinə görə, sürətli karbohidratlarla şirniyyatlar nəinki artıq çəki və həzm problemlərinə səbəb olur, həm də qocalmanı sürətləndirir:
"Fakt budur ki, bu cür məhsullar kollageni məhv edir, qırışlara və dərinin sallanmasına səbəb olur. Bu qidalar həmçinin bədənin hüceyrələrini məhv edən, oynaqlara zərər verə bilən iltihab riskini artırır. Hazır qidalar eləcə də fast foodların tərkibində çoxlu konservantlar, boyalar və iltihaba səbəb olan, həm də qocalmanı sürətləndirən digər toksinlər, həmçinin trans yağlar var. Qırmızı ət xüsusilə 40 yaşdan sonra həftədə bir və ya iki dəfədən çox istehlak edilməməlidir. Mütəxəssislər də belə ətləri qızartmamağı məsləhət görürlər, çünki belə qida qocalma prosesini sürətləndirir, həmçinin xəstəliklərin inkişafına səbəb ola biləcək kanserogenləri ehtiva edir".
Milli.Az


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 30 iyun 2023

Oxşar xəbərlər

Daha şəfalı ancaq bahalı qida... "Pekan qozu"nun adi qozdan fərqi nədir?

Təbiətin möcüzələrini saymaqla bitməz. Onlardan biri şəfalı xüsusiyyətlərə sahib olan ağacda yetişən pekan(Yapon) qozudur. Dünyada "Pekan" olaraq bilinən bu bitki növünün veteni Amerikadır. Sərt qabıqlı meyvə ola

Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?

Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə

Bəhməzin faydaları

Bəhməzin insan vücuduna bir çox faydası mövcuddur. xəbər verir ki, qatqı maddəsi olmayan bəhməzlər istifadə edildiyi zaman boğazda yanma yarada bilər. Mütəmadi istifadə edildiyi zaman piylənmə, qadın xəstəlikləri, qansızlıq

Əncir qurusunun faydaları və zərərləri

Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad

Qan artıran qidalar

Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama

Xurmanın faydaları və zərərləri

Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir

Nar çiçəyinin faydaları

Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid

Qaraciyərə faydalı qidalar

Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs

Badamın faydaları

Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara


masaj yuxuda tecili yardim sekis goz hekimi tecili tibbi yardim
masaj