Mikrodalğalı sobada qızdırılan yeməklər xəstəlik yaradır?

Mikrodalğalı sobada qızdırılan yeməklər xəstəlik yaradır?Mikrodalğalı soba vasitəsilə hazırlanan yeməklərin bir çox fəsadlara yol açdığı barədə məlumatlar mövcuddur.
Axar.az "Xəzər Xəbər"ə istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, hər şey mikrodalğalı sobanın düzgün istifadəsindən asılıdır.
Terapevt Mətanət Cəfərovanın sözlərinə görə, əsas məsələ bu sobada nəyi hansı temperaturda qızdırmaqdan asılıdır:
"Plastik qablardan istifadə zamanı mikrodalğalı sobalardan və çox qalmış ət və süd məhsullarının qızdırılıb istifadəsi digər məhsullara müqayisədə daha təhlükəli ola bilər. Əgər gündəlik, davamlı düzgün qaydada istifadə edirlərsə, bu, heç bir halda xərçəng yaratmaz. Düzgün istifadə olunmadığı halda isə mədə-bağırsaqda müəyyən fəsadlar yarana bilər. Bu hallar ishal, ürəkbulanma, başgicəllənmə kimi simptomlardır".
Həkimin sözlərinə görə, mikrodalğalı sobada qızdırılmış yeməyin xərçəng yaratması ilə bağlı rəsmi məlumat yoxdur.
Qida üzrə ekspert Seymur Qafarov isə deyib ki, yemək hazırlanıb soyuducuda saxlandıqdan sonra yalnız bir dəfə mikrodalğalı sobada qızdırıla bilər. O, mikrodalğalı sobanın hansısa konsaragen maddə yaratması, qidanın tərkibinə şüa ötürməsi ilə bağlı fikirlərinin yanlış olduğunu bildirib.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 12 iyun 2023

Oxşar xəbərlər

Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar

Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə

Ana südünün faydaları

Saymaqla bitməyəcək qədər faydası olan ana südü, həm pul tələb etməyən, həm də hər zaman yeni və ideal istilikdə olan qidadır. xəbər verir ki, həkimlər ilk 6 ayda sadəcə ana südü ilə qidalanmağın, süd verməyin 2 yaşa qədə

Çuğundurun faydaları və zərərləri

Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız

Qırmızı soğanın faydaları

Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə

Tut qurusunun faydaları və zərərləri

Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı

Kətan toxumunun faydaları və zərərləri

Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan

Qarağatın faydaları

Qarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efi

Daha şəfalı ancaq bahalı qida... "Pekan qozu"nun adi qozdan fərqi nədir?

Təbiətin möcüzələrini saymaqla bitməz. Onlardan biri şəfalı xüsusiyyətlərə sahib olan ağacda yetişən pekan(Yapon) qozudur. Dünyada "Pekan" olaraq bilinən bu bitki növünün veteni Amerikadır. Sərt qabıqlı meyvə ola

Şabalıdın faydaları və zərərləri

Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir


masaj yuxuda bogaz agrisi tecili yardim hamilelik testi qarin agrisi
masaj