Gül kələminin faydaları nələrdir?

Gül kələminin faydaları nələrdir?Dadı ilə seçilən gül kələminin bir çox faydaları mövcuddur.

Həm yeməklərdə həm də qızartmalarda istifadə edilir.

Faydaları nələrdir?

doktorinfo.az təqdim edir:

Vücudu toksinlərdən təmizləyir – Vücudun hazırda mövcud olan toksin atma mexanizmləri vardır. Bunlar, bağırsaqlar, böyrəklər, qaraciyərdir. Gül kələmi bu üç sistemi də qısa müddətdə çalışdırmağa çalışır.
Gül kələminin faydaları nələrdir?Qəbizliyi yox edir – İçindəki liflər sayəsində gül kələmi istifadə edildiyi zaman maddələr mübadiləsi sistemi herekete keçirərək qəbizliyin qarşısını alır.

Sidik yolları infeksiyasının yaxşılaşmasına kömək olur – Xəstəliklərə səbəb olan bakteriyalara qarşı təsirli bir antibakterial funksiyasını yerinə yetirir.

Altsheymerə yoluxmaq riskini aşağı salır – Kələmin içindəki vitaminlər, altsheymer xəstəliyinə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti olan bir maddədir. Mütəxəssislər bu səbəblə beyni də guclendirdiyini söyləyərək istifadə edilməsinin əhəmiyyətini vurğulayırlar.
Gül kələminin faydaları nələrdir?Miqreni azaldır – Tərkibindəki maddələr sayəsində uzun müddət istifadə edildiyi zaman miqrenə qarşı mübarizə xüsusiyyəti mövcuddur.

E vitamini deposudur – Xüsusilə yarpaqlarinda mövcud olan E vitaminlərini vücudumuza qazandırmaq üçün bişirərkən 4-5 ədəd yarpağını istifadə edə bilərsiniz.

Xəstəliklərə qarşı mübarizə aparır – İmmun sistemini qorumağa kömək edir. Xüsusilə qış aylarında ara qidalarda bol-bol istifadə edilməlidir.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 25 dekabr 2023

Oxşar xəbərlər

D vitamini olan qidalar

D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs

D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?

Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək

Feyxoanın faydaları

Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril

Qarazirə yağının faydaları

Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad

Çuğundurun faydaları və zərərləri

Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız

Nanə çayının faydaları və zərərləri

Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə

Darçının bilmədiyiniz faydaları və zərərləri

Bir çox ədviyyatlar kimi darçının da insan sağlamlığı üçün faydaları bitib tükənməzdir. Cinnamomum adı verilən ağacların iç qabıqlarından əldə edilir. Gözəl qoxusunu və dadını verən isə yağıdır. Bu yağda sinnameldehit adlandırıla

Qozun faydaları və zərərləri

Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu

Şabalıdın faydaları və zərərləri

Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir


masaj yuxuda hamilelik testi tecili tibbi yardim dis agrisi qarin agrisi
masaj