Gül kələminin faydaları nələrdir?
Dadı ilə seçilən gül kələminin bir çox faydaları mövcuddur.
Həm yeməklərdə həm də qızartmalarda istifadə edilir.
Faydaları nələrdir?
doktorinfo.az təqdim edir:
Vücudu toksinlərdən təmizləyir – Vücudun hazırda mövcud olan toksin atma mexanizmləri vardır. Bunlar, bağırsaqlar, böyrəklər, qaraciyərdir. Gül kələmi bu üç sistemi də qısa müddətdə çalışdırmağa çalışır.
Qəbizliyi yox edir – İçindəki liflər sayəsində gül kələmi istifadə edildiyi zaman maddələr mübadiləsi sistemi herekete keçirərək qəbizliyin qarşısını alır.
Sidik yolları infeksiyasının yaxşılaşmasına kömək olur – Xəstəliklərə səbəb olan bakteriyalara qarşı təsirli bir antibakterial funksiyasını yerinə yetirir.
Altsheymerə yoluxmaq riskini aşağı salır – Kələmin içindəki vitaminlər, altsheymer xəstəliyinə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti olan bir maddədir. Mütəxəssislər bu səbəblə beyni də guclendirdiyini söyləyərək istifadə edilməsinin əhəmiyyətini vurğulayırlar.
Miqreni azaldır – Tərkibindəki maddələr sayəsində uzun müddət istifadə edildiyi zaman miqrenə qarşı mübarizə xüsusiyyəti mövcuddur.
E vitamini deposudur – Xüsusilə yarpaqlarinda mövcud olan E vitaminlərini vücudumuza qazandırmaq üçün bişirərkən 4-5 ədəd yarpağını istifadə edə bilərsiniz.
Xəstəliklərə qarşı mübarizə aparır – İmmun sistemini qorumağa kömək edir. Xüsusilə qış aylarında ara qidalarda bol-bol istifadə edilməlidir.
DOKTORINFO.AZ Feyxoanın faydaları
Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril
E vitamininin faydaları
E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu
Nanənin faydaları
Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər
Cəfərinin faydaları nələrdir?
Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir
İvan çayın faydaları
Tibdə yayğın olaraq istifadə edilən bitki növüdür. Daha çox Rusiya və Avropada populyar olaraq istifadə edilir. İvan çayı fermentə edilmiş dar yarpaklı yangel yarpaqlarından əldə edilir. xəbər verir ki, bu bitki ferment
Şalfeyin faydaları
Adaçayı nədir?. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. xəbər verir ki, adaçayı, digər adı ilə sürvə dünya mətbəxlərində çox istifadə edilən aromaya sahib bitki növüdür. Bəzi insanlar rus dilindən götürülm
Portağal və qabığının faydaları
Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə
Şabalıdın faydaları və zərərləri
Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir