Bu qidalarla sümük və əzələ ağrılarına son verin
Günə gümrah oyanmağın ən təsirli yollarından biri sümük və əzələ sistemini gücləndirməkdir. Yaş artdıqca ən çox rast gəlinən xəstəliklər sümüklərdir. Mütəxəssislər bəzi qidaların sümük və əzələ sistemini möhkəmləndirdiyini deyirlər.
Axar.az sümük və əzələ ağrılarına müsbət təsir edəcək qidaları təqdim edir.
Alma – Bu meyvə sümük sağlamlığına ehtiyacı olan A, B6, C, E və K vitaminlərini qarşılayır.
Brokoli - Təbiətdəki ən sağlam qidalardan biri olan brokolinin faydalarını çox az adam bilir. Lakin alimlər brokolinin ən güclü D vitamini olduğunu sübut edən araşdırmalar aparıblar. Tərkibində sümüklərin inkişafı və möhkəmlənməsi üçün lazım olan D vitamininin 70 faizi var.
Portağal - C vitamini ilə zəngin olan portağal sümük sağlamlığına da töhfə verir. Sümüklərin və əzələlərin sürətli yaxşılaşmasını üçün çox faydalıdır və sümük quruluşunun zədələməsinin də qarşısını alır.
Xaş - Sümüklərin sürətli sağalması və möhkəmlənməsi üçün ilk ağla gələn yemək olan xaşın faydaları da elm adamları tərəfindən təsdiqlənib.
Yumurta - Gündə 2 qaynadılmış yumurta yaşlılarda sümük xəstəliklərinin qarşısını alır. Bundan əlavə, yumurtanın tərkibində bədən hüceyrələrinin bərpası üçün lazım olan D vitamini var.
İspanaq - Dəmirlə zəngin olan ispanaq qanın düzgün nisbətdə udulmasını təmin edir. Mütəxəssislər daha çox uşaqların ispanaqdan istifadə etməyini məsləhət görürlər.
Qoz-fındıq – Omeqa 3 yağ turşuları təkcə beyin və sinir sisteminə təsir etmir. O, həmçinin sümük inkişafına kömək edir.
Kök - A vitamini ilə zəngin olan yerkökü çiy olaraq qəbul edildikdə kollagen effekti verir. Sümüklərin ən çox ehtiyac duyduğu kollagenlə zəngin olan yerkökü, müntəzəm olaraq istehsal edildikdə antioksidant təsir göstərir.
DOKTORINFO.AZ D vitamini olan qidalar
D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs
Qan artıran qidalar
Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama
Qarazirə yağının faydaları
Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad
Laktozasız südün faydaları
Süd və süd məhsullarının sağlam qidalanma adına önəmli olduğu qeyd edilir, ancaq laktoza intoleransı, süd və süd məhsullarına qarşı allergiyası olanlar heyvan mənşəli südlər istifadə etmirlər. Laktozasız süd nədir?. Digə
Tut qurusunun faydaları və zərərləri
Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı
Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?
Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə
İvan çayın faydaları
Tibdə yayğın olaraq istifadə edilən bitki növüdür. Daha çox Rusiya və Avropada populyar olaraq istifadə edilir. İvan çayı fermentə edilmiş dar yarpaklı yangel yarpaqlarından əldə edilir. xəbər verir ki, bu bitki ferment
E vitamininin faydaları
E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir