Bu qidalarla sümük və əzələ ağrılarına son verin
 
Günə gümrah oyanmağın ən təsirli yollarından biri sümük və əzələ sistemini gücləndirməkdir. Yaş artdıqca ən çox rast gəlinən xəstəliklər sümüklərdir. Mütəxəssislər bəzi qidaların sümük və əzələ sistemini möhkəmləndirdiyini deyirlər.
 
 Axar.az sümük və əzələ ağrılarına müsbət təsir edəcək qidaları təqdim edir.
 
 Alma – Bu meyvə sümük sağlamlığına ehtiyacı olan A, B6, C, E və K vitaminlərini qarşılayır.
 
 Brokoli - Təbiətdəki ən sağlam qidalardan biri olan brokolinin faydalarını çox az adam bilir. Lakin alimlər brokolinin ən güclü D vitamini olduğunu sübut edən araşdırmalar aparıblar. Tərkibində sümüklərin inkişafı və möhkəmlənməsi üçün lazım olan D vitamininin 70 faizi var.
 
 Portağal - C vitamini ilə zəngin olan portağal sümük sağlamlığına da töhfə verir. Sümüklərin və əzələlərin sürətli yaxşılaşmasını üçün çox faydalıdır və sümük quruluşunun zədələməsinin də qarşısını alır.
 
 Xaş - Sümüklərin sürətli sağalması və möhkəmlənməsi üçün ilk ağla gələn yemək olan xaşın faydaları da elm adamları tərəfindən təsdiqlənib.
 
 Yumurta - Gündə 2 qaynadılmış yumurta yaşlılarda sümük xəstəliklərinin qarşısını alır. Bundan əlavə, yumurtanın tərkibində bədən hüceyrələrinin bərpası üçün lazım olan D vitamini var.
 
 İspanaq - Dəmirlə zəngin olan ispanaq qanın düzgün nisbətdə udulmasını təmin edir. Mütəxəssislər daha çox uşaqların ispanaqdan istifadə etməyini məsləhət görürlər.
 
 Qoz-fındıq – Omeqa 3 yağ turşuları təkcə beyin və sinir sisteminə təsir etmir. O, həmçinin sümük inkişafına kömək edir.
 
 Kök - A vitamini ilə zəngin olan yerkökü çiy olaraq qəbul edildikdə kollagen effekti verir. Sümüklərin ən çox ehtiyac duyduğu kollagenlə zəngin olan yerkökü, müntəzəm olaraq istehsal edildikdə antioksidant təsir göstərir.
 
DOKTORINFO.AZ Çobanyastığı çayının faydaları
 Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər
Nanə çayının faydaları və zərərləri
 Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə
Qarazirə yağının faydaları
 Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad
D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?
 Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
 Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss
Xiyarın faydaları
 Xiyar, insan orqanizmi üçün əhəmiyyətli tərəvəzlərdən biridir. Xiyarın tərkibində insan vücudu üçün vacib olan 95% su mövcuddur. xəbər verir ki, xiyarı davamlı yemək böyrək daşlarının yaranmasının qarşısını da alır. Xiya
Bəhməzin faydaları
 Bəhməzin insan vücuduna bir çox faydası mövcuddur. xəbər verir ki, qatqı maddəsi olmayan bəhməzlər istifadə edildiyi zaman boğazda yanma yarada bilər. Mütəmadi istifadə edildiyi zaman piylənmə, qadın xəstəlikləri, qansızlıq
Qaraciyərə faydalı qidalar
 Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs