Bu qidalarla sümük və əzələ ağrılarına son verin
Günə gümrah oyanmağın ən təsirli yollarından biri sümük və əzələ sistemini gücləndirməkdir. Yaş artdıqca ən çox rast gəlinən xəstəliklər sümüklərdir. Mütəxəssislər bəzi qidaların sümük və əzələ sistemini möhkəmləndirdiyini deyirlər.
Axar.az sümük və əzələ ağrılarına müsbət təsir edəcək qidaları təqdim edir.
Alma – Bu meyvə sümük sağlamlığına ehtiyacı olan A, B6, C, E və K vitaminlərini qarşılayır.
Brokoli - Təbiətdəki ən sağlam qidalardan biri olan brokolinin faydalarını çox az adam bilir. Lakin alimlər brokolinin ən güclü D vitamini olduğunu sübut edən araşdırmalar aparıblar. Tərkibində sümüklərin inkişafı və möhkəmlənməsi üçün lazım olan D vitamininin 70 faizi var.
Portağal - C vitamini ilə zəngin olan portağal sümük sağlamlığına da töhfə verir. Sümüklərin və əzələlərin sürətli yaxşılaşmasını üçün çox faydalıdır və sümük quruluşunun zədələməsinin də qarşısını alır.
Xaş - Sümüklərin sürətli sağalması və möhkəmlənməsi üçün ilk ağla gələn yemək olan xaşın faydaları da elm adamları tərəfindən təsdiqlənib.
Yumurta - Gündə 2 qaynadılmış yumurta yaşlılarda sümük xəstəliklərinin qarşısını alır. Bundan əlavə, yumurtanın tərkibində bədən hüceyrələrinin bərpası üçün lazım olan D vitamini var.
İspanaq - Dəmirlə zəngin olan ispanaq qanın düzgün nisbətdə udulmasını təmin edir. Mütəxəssislər daha çox uşaqların ispanaqdan istifadə etməyini məsləhət görürlər.
Qoz-fındıq – Omeqa 3 yağ turşuları təkcə beyin və sinir sisteminə təsir etmir. O, həmçinin sümük inkişafına kömək edir.
Kök - A vitamini ilə zəngin olan yerkökü çiy olaraq qəbul edildikdə kollagen effekti verir. Sümüklərin ən çox ehtiyac duyduğu kollagenlə zəngin olan yerkökü, müntəzəm olaraq istehsal edildikdə antioksidant təsir göstərir.
DOKTORINFO.AZ Mixəyin faydaları və zərərləri
Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxus
Badamın faydaları
Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss
D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?
Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək
Ana südünün faydaları
Saymaqla bitməyəcək qədər faydası olan ana südü, həm pul tələb etməyən, həm də hər zaman yeni və ideal istilikdə olan qidadır. xəbər verir ki, həkimlər ilk 6 ayda sadəcə ana südü ilə qidalanmağın, süd verməyin 2 yaşa qədə
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Əncirin faydaları nələrdir?
Yumşaq və şirin əncir bir çox ləzzətli və ya şirin reseptlərdə təqdim olunan meyvədir. xəbər verir ki, əncir antioksidantlar, minerallar və liflə zəngindir. Araşdırmalara əsasən, əncirin həm qurudulmuş, həm də təzə formad
Şabalıdın faydaları və zərərləri
Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir
Bəhməzin faydaları
Bəhməzin insan vücuduna bir çox faydası mövcuddur. xəbər verir ki, qatqı maddəsi olmayan bəhməzlər istifadə edildiyi zaman boğazda yanma yarada bilər. Mütəmadi istifadə edildiyi zaman piylənmə, qadın xəstəlikləri, qansızlıq