Bu qidalar istiyə dözməyinizə KÖMƏK EDƏCƏK
Bəzi tərəvəzlər isti havada özümüzü yaxşı hiss etməyimizə kömək edə biləcək.
KONKRET.az xəbər verir ki, dietoloq Yelena Solomatina yerli KİV-ə müsahibəsində düzgün qidalanma yolu ilə yay istisinin öhdəsindən gəlmək üçün dəyərli məsləhətlər verib.
O, istilər zamanı daha çox pomidor və kök yeməyin vacib olduğunu vurğulayıb.
Dietoloqun sözlərinə görə, bu qidaların tərkibində bədənə yüksək temperaturun öhdəsindən gəlməyə kömək edən likopen var. Tərkibində karotenoid və beta-karotin olan yerkökünü xama ilə yedikdə xüsusilə faydalıdır.
Bundan əlavə, Solomatina vurğulayıb ki, karotenoidlərlə zəngin göyərti və tərəvəzlər ultrabənövşəyi şüalardan qorunmaqda, dərinin və görmə qabiliyyətinin sağlam saxlanmasında mühüm rol oynayır.
Onun fikrincə, isti havalarda pəhrizinizi dəyişdirməyə dəyər, xüsusən də lazımsız qidaların istehlakını azaltmaq lazımdır. İlk növbədə, söhbət mal, donuz və quzu əti kimi həzm olunmayan qidalardan gedir. Pəhrizdə bunları balıq, toyuq, hinduşka və ya dovşan əti ilə əvəz etmək daha yaxşıdır. Solomatina isti havada çoxlu mayonezli salatlar yeməyi məsləhət görmür.
İqbal Rzayev,
KONKRET.az
DOKTORINFO.AZ Badamın faydaları
Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara
Nanənin faydaları
Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər
Kartof qabığının faydaları
Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Əncir qurusunun faydaları və zərərləri
Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad
D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?
Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək
Şabalıdın faydaları və zərərləri
Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir
Nanə çayının faydaları və zərərləri
Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə
Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar
Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə