Bu qidalar istiyə dözməyinizə KÖMƏK EDƏCƏK
Bəzi tərəvəzlər isti havada özümüzü yaxşı hiss etməyimizə kömək edə biləcək.
KONKRET.az xəbər verir ki, dietoloq Yelena Solomatina yerli KİV-ə müsahibəsində düzgün qidalanma yolu ilə yay istisinin öhdəsindən gəlmək üçün dəyərli məsləhətlər verib.
O, istilər zamanı daha çox pomidor və kök yeməyin vacib olduğunu vurğulayıb.
Dietoloqun sözlərinə görə, bu qidaların tərkibində bədənə yüksək temperaturun öhdəsindən gəlməyə kömək edən likopen var. Tərkibində karotenoid və beta-karotin olan yerkökünü xama ilə yedikdə xüsusilə faydalıdır.
Bundan əlavə, Solomatina vurğulayıb ki, karotenoidlərlə zəngin göyərti və tərəvəzlər ultrabənövşəyi şüalardan qorunmaqda, dərinin və görmə qabiliyyətinin sağlam saxlanmasında mühüm rol oynayır.
Onun fikrincə, isti havalarda pəhrizinizi dəyişdirməyə dəyər, xüsusən də lazımsız qidaların istehlakını azaltmaq lazımdır. İlk növbədə, söhbət mal, donuz və quzu əti kimi həzm olunmayan qidalardan gedir. Pəhrizdə bunları balıq, toyuq, hinduşka və ya dovşan əti ilə əvəz etmək daha yaxşıdır. Solomatina isti havada çoxlu mayonezli salatlar yeməyi məsləhət görmür.
İqbal Rzayev,
KONKRET.az
DOKTORINFO.AZ Əncir qurusunun faydaları və zərərləri
Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad
D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?
Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Zəncəfilin faydaları və zərərləri
Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Çuğundurun faydaları və zərərləri
Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız
Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar
Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə
Zoğalın faydaları
Zoğal insan orqanizmi üçün faydalı olan qidalardan biridir. xəbər verir ki, dadı ilə bəziləri sevməsə də sağlamlıq üçün olduqca yeyilməsi vacib olan meyvələrdən biridir. Təbii antioksidant olan zoğalın faydaları nələrdir?
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir