Bu məhsullar meteohəssas insanlara pis təsir edir
Əhval-ruhiyyəsi hava şəraitindən asılı olan insanlarda müəyyən qidalar xoşagəlməz simptomları gücləndirə bilər.
KONKRET.az xəbər verir ki, bu sözləri baş həkim-terapevt Olesya Savelyeva Lenta.ru-ya müsahibəsində deyib. Həkim bildirib ki, duzlu kələm, pendirlər, qırmızı şərab və hisə verilmiş ətlər meteohəssas insanlara pis təsir edir.
Onun sözlərinə görə, bu məhsullarda çoxlu histamin var. Bu isə iltihaba səbəb ola bilər. Həmçinin meteohəssas insanlar şəkər və süni rəngdə yüksək olan qidalardan uzaq durmalıdırlar.
"Onların arasında müxtəlif şirniyyatlar və qazlı içkilər var. Alkoqol, nikotin və qəhvədən də imtina etməyə dəyər. Sonuncu yaşıl çay ilə əvəz edilə bilər. Həddindən artıq şəkər enerji səviyyələrində və əhval-ruhiyyədə dəyişikliklərə səbəb ola bilər ki, bu da meteohəssaslıq əlamətlərini ağırlaşdırır. Tərkibində çoxlu miqdarda doymuş yağlar olan qidaları da məhdudlaşdırmağa çalışın. Məsələn, fast food, yağlı ətlər və şirniyyatlar", – həkim müsahibəsində deyib.//Publika
DOKTORINFO.AZ Tut qurusunun faydaları və zərərləri
Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı
Kaktus meyvəsinin faydaları
Kaktus meyvəsi, yüksək antioksidant, vitamin və mineral tərkibi ilə önə çıxar. xəbər verir ki, C vitamini, immun sistemini gücləndirərkən, beta karoten göz sağlamlığını qoruyur. Lif tərkibi sayəsində həzmi tənzimləyər v
Qaraciyərə faydalı qidalar
Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs
Laktozasız südün faydaları
Süd və süd məhsullarının sağlam qidalanma adına önəmli olduğu qeyd edilir, ancaq laktoza intoleransı, süd və süd məhsullarına qarşı allergiyası olanlar heyvan mənşəli südlər istifadə etmirlər. Laktozasız süd nədir?. Digə
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Soğan suyunun faydaları və zərərləri
Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar
Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?
Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə
E vitamininin faydaları
E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu
Zoğalın faydaları
Zoğal insan orqanizmi üçün faydalı olan qidalardan biridir. xəbər verir ki, dadı ilə bəziləri sevməsə də sağlamlıq üçün olduqca yeyilməsi vacib olan meyvələrdən biridir. Təbii antioksidant olan zoğalın faydaları nələrdir?