Qatıqotunun faydaları
Xalq arasında yapışqan otu, sünnətlik otu kimi adlarla da bilinən qatıqotunun tarixi çox öncəyə dayanır.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, pendir kimi qidaların hazırlanmasında istifadə edildiyindən bu adla səsləndirilir. Bitkisəl müalicələrdə də istifadə edilir.
Qatıqotunun faydalari nelerdir?
Vücudu toksinlərdən təmizləyir – Antioksidantdır. Sərbəst radikallardan təmizləməsinə kömək olur.
Qan dövranına müsbət təsir göstərir – Qanı təmizləmədə də əhəmiyyətli təsiri vardır, qansızlıq problemi yaşayanlara kömək olur.
Qırışların yaranmasını gecikdirir – Qocalmağa qarşı dərini qoruyur. Qırışları yaxşılaşdırır.
Tiroidə yaxşı təsir göstərir - Tiroid və haşimato problemi olanlara yaxşı təsir göstərir.
Böyrək sağlamlığına müsbət təsir göstərir – Daş və qum tökmə mərhələlərində olanlara yaxşı təsir göstərir. İstifadədən öncə həkiminizlə danışmaq vacibdir.
Ağız sağlamlığını qoruyur – Çayı ilə qarqara edildiyi zaman boğaz və ağız yaralarına, səs tellərində yaranan ödəmə yaxşı təsir göstərir.
Dəri problemləri zamanı effektivdir – Sızanaqlara qədər bir çox dəri probleminin həllində dəstək rolu oynayır.
Ödəm və şişliklərə yaxşı təsir göstərir – Sidikqovucudur və ödəm atır.
Qatıqotundan nece istifade edilir?
Bunun üçün 1 stəkan qaynar suyun içinə 1 çay qaşığı qatıqotunu əlavə edin və bu formada təxminən 3-5 dəqiqə dəmlənməsini gözləyin. Ardından çayınızı süzün, içindəki qatıqotlarını ayrı bir yerə çıxarın və əldə etdiyiniz çayı için. Gündə 2 stəkan qədər içə bilərsiniz.
DOKTORINFO.AZ Sarıkökün faydaları və zərərləri
Sarıkök(zərdəçal), yeməklərə dad verən faydalı bitki növüdür. Son illərdə ədviyyat olaraq istifadəsi artıb. xəbər verir ki, sarıkökün istifadəsi vacibdir, ancaq çox istifadəsi də tövsiyə edilmir. Sarıkökün faydaları nələrdir?
Balqabaq tumu yağının faydaları
A, B, E vitamini mövcud olan, omeqa 3, 6, potassium, dəmir, fosfor və maqnezium kimi minerallar baxımından olduqca zəngin olan balqabaq tumu yağı içərisindəki bütün bu maddələr sayəsində insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır
Turşu faydalıdır ziyanlı?
Turşu tərəvəz və ya meyvələrin su, duz, bəzən ədviyyatlar içərisində fermentə edilərək hazırlanan, probiotik xüsusiyyətlərə sahib və həzm sistemi sağlamlığına fayda verən bir ferment qidadır. Bəziləri turşunun faydalı olduğun
Su pəhrizinin faydaları və zərərləri
Müasir zamanda su pəhrizindən tez-tez istifadə edilir. xəbər verir ki, bu müddətdə çəki verməklə yanaşı onu qorumaq da əsas məsələ hesab edilir. Su pəhrizi 24-72 saat ərzində su başda olmaqla sadəcə maye qidaların istifad
Qatıqotunun faydaları
Xalq arasında yapışqan otu, sünnətlik otu kimi adlarla da bilinən qatıqotunun tarixi çox öncəyə dayanır. xəbər verir ki, pendir kimi qidaların hazırlanmasında istifadə edildiyindən bu adla səsləndirilir. Bitkisəl müalicələrd
Portağal və qabığının faydaları
Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə
Limonun faydaları
Xəstə olduğumuz zaman C vitamini üçün bolca istifadə etməyə çalışdığımız limonun bir çox faydaları mövcuddur. xəbər verir ki, limondan istifadə etmək üçün bir çox səbəb vardır. Limonun faydalari nelerdir?. Limon immunitet
Lifli qidalar nədir?
Yanlış həyatın təməl daşlarından biri tarazlı qidalanmamadır. xəbər verir ki, bu tarazlığın əhəmiyyətli bir parçası olan lifli qidalar, həzm sisteminin dostudur və ümumi sağlamlıq üçün həyatı əhəmiyyətə sahibdir. Qəbizliyi
Qan artıran qidalar
Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama