Qarın piylərini əridən içki açıqlandı
Visserial piylənmə qarın və bel nahiyəsində əmələ gələn piy qatıdır.
Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Britaniyanın "Daily Express" saytı bu piyləri əridəcək sadə içkini açıqlayıb.
Hormonal pozuntu, oturaq həyat tərzi və qeyri-sağlam qidalanma səbəbindən gənclərdə bu hissə çox tez piylənir və orqanizm üçün təhlükəlidir.
Ona görə visserial yağları əritmək mütləqdir. Çünki bu piy toksiki maddə hasil edərək, daxili orqanlarda iltihab yaradır.
Britaniya alimləri bunun üçün almalı içkinin təsir etdiyini açıqlayıb. Çünki bu içkidə polifenollar çoxdur.
Eksperimentdə 124 nəfər könüllü iştirak edib. Onların hamısının visserial piylənməsi var idi. İştirakçılar 2 qrupa bölünüb. Bir qrupa 12 həftə ərzində hər gün almalı içki verilib, digər qrupa isə plasebo.
8 həftədən sonra hər gün meyvə içkisi içənlərin bel və qarın ölçüsündə azalma qeydə alınıb.
Almalı içki dedikdə ya almanı dilimləyib çay kimi dəmləmək, ya da almaları suya qatıb bir müddət saxlamaq nəzərdə tutulur. Eləcə də şəkərsiz alma şirəsi də içə bilərsiz.
DOKTORINFO.AZ Kompüter arxasında çalışanlar nece qidalanmalıdırlar?
Hazırda kompüterlə iş yetəri qədərdir. Ancaq kompüterin insan sağlamlığına eləcə də gözlərə və beyinə zərəri olduqca çoxdur. xəbər verir ki, kompüterlə işləmək beyin fəaliyyətini artıran işlərdən hesab edilir. Az məluma
Mixəyin faydaları və zərərləri
Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxus
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir
Qaya duzunun faydaları
Qaya duzu nədir?. xəbər verir ki, qaya duzu, yer altındakı duz yataqlarından çıxarılaraq əldə edilən və yenilə bilən duz formasında tapılan təbii sodium klorür formasıdır. İlk olaraq Hindistanın tibb sistemi olaraq ortay
Soğan suyunun faydaları və zərərləri
Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar
Badamın faydaları
Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara
Qarazirə yağının faydaları
Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad
Nar qabığının faydaları
Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv