İsti havalarda ət alarkən bunlara diqqət edin! - XƏBƏRDARLIQ
İsti havalarda hər hansı bir qidanın orqanizm tərəfindən böyük miqdarda həzm edilməsi daha çətindir, odur ki, bu dövrdə ət yeməyə xüsusi diqqət yetirilməlidir. Ət qidalandırıcı maddələrlə zəngin olsa da, yayda onun bəzi növlərindan imtina etməyə dəyər.
Milli.Az Publika.az-a istinadən xəbər verir ki, dietoloq Yevgeniya Peqova Ura.ru-ya müsahibəsində bildirib.
"Qızardılmış ət, prinsipcə faydalı deyil. İstidə isə bədənimiz artıq stress keçirir. Həzm sistemini yükləməyə dəyməz. Bu, qarın ağrısı və ürəkbulanma ilə nəticələnə bilər.
Yayda donuz və quzu ətindən, qaz və ördəkdən imtina etmək, əsasən toyuq, hinduşka, dana və mal ətinə üstünlük vermək məsləhətdir. Bişmiş və ya qaynadılmış ətdən istifadə etmək daha yaxşıdır. Hətta bişirməzdən əvvəl dərini və yağlı yerlərini kəsməyə dəyər. Əti təzə tərəvəz və tam taxıllarla birləşdirin, mayonez, ketçup və digər alınmış sousları əlavə etməməyə çalışın. Bir porsiya 250 qramdan çox olmamalıdır", - həkim vurğulayıb.
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Kartof qabığının faydaları
Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi
Xiyarın faydaları
Xiyar, insan orqanizmi üçün əhəmiyyətli tərəvəzlərdən biridir. Xiyarın tərkibində insan vücudu üçün vacib olan 95% su mövcuddur. xəbər verir ki, xiyarı davamlı yemək böyrək daşlarının yaranmasının qarşısını da alır. Xiya
Zoğalın faydaları
Zoğal insan orqanizmi üçün faydalı olan qidalardan biridir. xəbər verir ki, dadı ilə bəziləri sevməsə də sağlamlıq üçün olduqca yeyilməsi vacib olan meyvələrdən biridir. Təbii antioksidant olan zoğalın faydaları nələrdir?
Kivinin faydaları və zərərləri
Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Ana südünün faydaları
Saymaqla bitməyəcək qədər faydası olan ana südü, həm pul tələb etməyən, həm də hər zaman yeni və ideal istilikdə olan qidadır. xəbər verir ki, həkimlər ilk 6 ayda sadəcə ana südü ilə qidalanmağın, süd verməyin 2 yaşa qədə
Çobanyastığı çayının faydaları
Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər
Çia toxumunun faydaları və zərərləri
Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss