İsti havalarda ət alarkən bunlara diqqət edin! - XƏBƏRDARLIQ

İsti havalarda ət alarkən bunlara diqqət edin! - XƏBƏRDARLIQİsti havalarda hər hansı bir qidanın orqanizm tərəfindən böyük miqdarda həzm edilməsi daha çətindir, odur ki, bu dövrdə ət yeməyə xüsusi diqqət yetirilməlidir. Ət qidalandırıcı maddələrlə zəngin olsa da, yayda onun bəzi növlərindan imtina etməyə dəyər.
Milli.Az Publika.az-a istinadən xəbər verir ki, dietoloq Yevgeniya Peqova Ura.ru-ya müsahibəsində bildirib.
"Qızardılmış ət, prinsipcə faydalı deyil. İstidə isə bədənimiz artıq stress keçirir. Həzm sistemini yükləməyə dəyməz. Bu, qarın ağrısı və ürəkbulanma ilə nəticələnə bilər.
Yayda donuz və quzu ətindən, qaz və ördəkdən imtina etmək, əsasən toyuq, hinduşka, dana və mal ətinə üstünlük vermək məsləhətdir. Bişmiş və ya qaynadılmış ətdən istifadə etmək daha yaxşıdır. Hətta bişirməzdən əvvəl dərini və yağlı yerlərini kəsməyə dəyər. Əti təzə tərəvəz və tam taxıllarla birləşdirin, mayonez, ketçup və digər alınmış sousları əlavə etməməyə çalışın. Bir porsiya 250 qramdan çox olmamalıdır", - həkim vurğulayıb.
Milli.Az


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 14 iyun 2023

Oxşar xəbərlər

Soğan suyunun faydaları və zərərləri

Soğan mətbəxlərdən əksik olmayan, hər yeməkdə istifadə olunan tərəvəzdir. Təbii antibiotik olan soğanın suyu da insan sağlamlığı üçün əvəzsizdir. Ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bəs soğan suyunun faydalar

Kompüter arxasında çalışanlar nece qidalanmalıdırlar?

Hazırda kompüterlə iş yetəri qədərdir. Ancaq kompüterin insan sağlamlığına eləcə də gözlərə və beyinə zərəri olduqca çoxdur. xəbər verir ki, kompüterlə işləmək beyin fəaliyyətini artıran işlərdən hesab edilir. Az məluma

Nanə çayının faydaları və zərərləri

Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə

Şabalıdın faydaları və zərərləri

Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir

Mixəyin faydaları və zərərləri

Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxus

Kaktus meyvəsinin faydaları

Kaktus meyvəsi, yüksək antioksidant, vitamin və mineral tərkibi ilə önə çıxar. xəbər verir ki, C vitamini, immun sistemini gücləndirərkən, beta karoten göz sağlamlığını qoruyur. Lif tərkibi sayəsində həzmi tənzimləyər v

Portağal və qabığının faydaları

Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə

Kivinin faydaları və zərərləri

Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind

Qarağatın faydaları

Qarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efi


masaj yuxuda tecili tibbi yardim goz hekimi babasil mualicesi hamilelik testi
masaj