İsti havalarda ət alarkən bunlara diqqət edin! - XƏBƏRDARLIQ
 
İsti havalarda hər hansı bir qidanın orqanizm tərəfindən böyük miqdarda həzm edilməsi daha çətindir, odur ki, bu dövrdə ət yeməyə xüsusi diqqət yetirilməlidir. Ət qidalandırıcı maddələrlə zəngin olsa da, yayda onun bəzi növlərindan imtina etməyə dəyər.
 
 Milli.Az Publika.az-a istinadən xəbər verir ki, dietoloq Yevgeniya Peqova Ura.ru-ya müsahibəsində bildirib.
 
 "Qızardılmış ət, prinsipcə faydalı deyil. İstidə isə bədənimiz artıq stress keçirir. Həzm sistemini yükləməyə dəyməz. Bu, qarın ağrısı və ürəkbulanma ilə nəticələnə bilər.
 
 Yayda donuz və quzu ətindən, qaz və ördəkdən imtina etmək, əsasən toyuq, hinduşka, dana və mal ətinə üstünlük vermək məsləhətdir. Bişmiş və ya qaynadılmış ətdən istifadə etmək daha yaxşıdır. Hətta bişirməzdən əvvəl dərini və yağlı yerlərini kəsməyə dəyər. Əti təzə tərəvəz və tam taxıllarla birləşdirin, mayonez, ketçup və digər alınmış sousları əlavə etməməyə çalışın. Bir porsiya 250 qramdan çox olmamalıdır", - həkim vurğulayıb.
 
 Milli.Az
 
DOKTORINFO.AZ Laktozasız südün faydaları
 Süd və süd məhsullarının sağlam qidalanma adına önəmli olduğu qeyd edilir, ancaq laktoza intoleransı, süd və süd məhsullarına qarşı allergiyası olanlar heyvan mənşəli südlər istifadə etmirlər. Laktozasız süd nədir?. Digə
Nar çiçəyinin faydaları
 Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid
Nanə çayının faydaları və zərərləri
 Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə
E vitamininin faydaları
 E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
 Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
İtburnunun faydaları və zərərləri
 İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd
Zəncəfilin faydaları və zərərləri
 Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Portağal və qabığının faydaları
 Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə