Əzgilin fayda və zərərləri
Əzgil aşağı kalorili, lif və minerallarla zəngin olan meyvədir. Tərkibindəki lif həzm sistemini tənzimləyir. Eyni zamanda aşağı glisemik indeksi sayəsində qan şəkərini nəzarət altında tutmağa kömək olur.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, antioksidantlar və vitaminlər baxımından zəngin olan əzgil, vücudu sərbəst radikallardan qoruyur.
Ezgilin faydalari:
B və C vitaminləri sayəsində immun sisteminin güclənməsinə dəstək olur, enerji istehsalına dəstək olur.
Liflə zəngindir: Həzm sistemini tənzimləyir, bağırsaqların fəaliyyətini tənzimləyir, qəbizlik problemlərinə faydalıdır.
Antioksidantla zəngindir: Antigenlərlə mübarizə apararaq hüceyrə zədələnməsinin qarşısını almağa kömək edir.
Ürək sağlamlığına faydalıdır: Qan təzyiqini tənzimləyir, ürək sağlamlığına yaxşı təsir göstərir.
Mineral dəstəyidir: Dəmir,manganez, kalsium kimi vacib mineralları özündə birləşdirir. Sümük sağlamlığı üçün faydalıdır.
Aşağı kalorilidir: Eyni zamanda vitamin, minerallarla zəngindir. Bu da çəkini nəzarətdə saxlamağa kömək edir.
Ezgilin zererleri nelerdir?
Həddindən çox istifadə edildiyi zaman həzm problemlərinə yol aça bilər. Həmçinin qarın ağrısı və ya şişkinlik yaşaya bilər.
Tərkibindəki oksalat böyrək daşı yaranmasına səbəb olan minerallardandır. Bu səbəbdən böyrək daşı problemi olan şəxslərin əzgili istifadə etməkləri tövsiyə edilmir.
Tərkibində təbii şəkər mövcuddur. Bu səbəbdən diabeti olan şəxslər çox istifadə etməməlidirlər.
Allergik reaksiyalar verə bilər: Bu meyvəni yeyən zaman diqqətli olmalıdırlar.
DOKTORINFO.AZ İvan çayın faydaları
Tibdə yayğın olaraq istifadə edilən bitki növüdür. Daha çox Rusiya və Avropada populyar olaraq istifadə edilir. İvan çayı fermentə edilmiş dar yarpaklı yangel yarpaqlarından əldə edilir. xəbər verir ki, bu bitki ferment
Qarağatın faydaları
Qarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efi
Qan artıran qidalar
Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama
Nanə çayının faydaları və zərərləri
Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə
D vitamini olan qidalar
D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs
Nar qabığının faydaları
Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv
Qırmızı soğanın faydaları
Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə
Nanənin faydaları
Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər